| | #11 | |
| Üyelik tarihi: Nov 2008 Bulunduğu yer: Austria / Tirol
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Alıntı:
Ama kime anlatiyorsunuz ?.. "........Hz.İsa dedi ki: - Teni eşsiz örneksiz yaratan, canı ezelde halkeden Allah’ın zatına and olsun , O’nun tertemiz zatiyle , sıfatlarının hakkı için ... felek bile yenini , yakasını yırtmış ona âşık olmuştur. O afsunu , o İsm-i Âzam’ı köre okudum; gözleri açıldı , sağıra okudum; kulakları duydu , taş gibi dağlara okudum; yarıldı, göbeğine kadar hırkasını yırttı, ölüye okudum; dirildi, hiç bir şey olmayan, vücudu bulunmayan şeye okudum; meydana geldi, bir şey oldu. Fakat ahmağın gönlüne yüz binlerce kere okudum, fayda vermedi. Mermer ; kayaya , oradan toprağa dönüştü de, ona tesir bile etmedi. Ondan bir şey bitmesine imkan yok!... Adam dedi ki: - Allah adının köre, sağıra, ölüye tesir edip te, ahmağa tesir etmemesinin sebebi nedir ? Onlar da illet, bu da illet , ona neden tesir etmiyor?... Hz. İsa dedi ki: - Ahmaklık Allah kahrıdır. Hastalık,körlük kahır değil , bir ibtiladır. İbtilaya tutulana, kendisine böyle bir illet musallat olana kul da acır, Allah da. Fakat ahmaklık öyle bir illettir ki; ahmağa da zarar verir, onunla konuşana da. Ahmağa vurulan dağ Allah mührüdür, Ona bir çare bulmanın olanağı yoktur!... Hz. İsa nasıl kaçtıysa sen de ahmaktan kaç . Hava ; suyu yavaş yavaş çeker alır ya, ahmak ta dininizi böyle çalar, alır. Kıçının altına taş koymuş adamın harareti nasıl gider, o adam nasıl soğuk alırsa, ahmak ta sizden harareti, aşkı, isteği alır, çalar, size soğukluk verir. Hz.İsa’nın kaçışı korkudan değildi. O zaten emindi. Fakat sizlere öğretmek için kaçmıştı. Kış rüzgarları âlemi doldursa bile, o parlayıp duran güneşe ne gam!... Mesnevi: 3.Cilt - Sayfa:209 - ...- 211
__________________ Gercek : Yalanlarin türevidir !... | |
| |
| | #12 | |
| Üyelik tarihi: Nov 2008
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Alıntı:
ama madem doğru kabul edenler var o zaman sorularımıza cevap vermek zorundalar ben sorumun cevabını beklemekteyim. mesela sizinle bir tanesini paylaşmak istiyorum. Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki: "Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek Cennete girer. Cennetin anahtarlarını getirir, Bana verir. Sonra Cebrail (a.s) gelip, Ya Muhammed (s.a.v)! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekir Sıddık'a(r.a) ver, istediğini Cennete, dilediğini Cehenneme göndersin der." işte size menakıbi Ciharı güzin adlı eserden bir alıntı,varın siz düşünün. cennetin anahtarları Resululllahtan (saa) alınıp Ebubekire veriliyor,cennete göndermede bir peygamberin bile tasarrufu yok iken bir sahabeye bu yetki veriliyor. birilerine makam mevki kazandırmak isteyen bu gafill,bir peygambere bile bu kadar küstahlık ettiklerinin farkında değiller. | |
| |
| Reklamlar |
| | #13 | |
| Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: Almanya/Krefeld Yaş: 34
Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Aciklamalarin icin tskler...
__________________ Radyo dinlemek icin Tikla ![]() ![]() 3:78 "Onlardan bir zümre vardir, aslinda Kitap'tan olmayan birseyi siz Kitap'tan sanasiniz diye, dillerini Kitap'la egip bükerler. O, Allah katinda olmadigi halde, "Bu, Allah katindandir." derler. Bilip durduklari halde, Allah hakkinda yalan söylerler." | |
| |
| | #14 |
| Üyelik tarihi: Aug 2008 Yaş: 32
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | imam sadik getirmiyor beydaviden delil ,Ebu eyyub getiriyor,ve ek olarak ayetle alakali oldugu için bundan bahsediyor.Bu ek parantez içinde olsaydi belki daha iyi olacakti sanirim.
__________________ Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre'den rivayet edilen bir hadislerinde: ".... Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır.. |
| |
| | #15 | |
ne kadar ilmi bir yaklaşım olmuş gözlerim yaşardı. peki sayın emirdağlı Ebu eyyübin bahsettiği bu hüseyni tefsiri hakkında bizi aydınlatırmısınız? Bu tefsirin yazarı kimdir? hayatı hakkında bilgi verirmisiniz? Tefsir nerede,ne zaman yazılmıştır? Şuan bu tefsiri okumak istesek kime,ve nereye başvurmalıyız? | |
| |
| | #16 |
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | kendisinden önce hicri 7.yuzyilin da yasayan Beydavinin tefsirinden yararlanmis Ebu eyyub.Senaryo ile ne alakasi var bunun.
__________________ Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre'den rivayet edilen bir hadislerinde: ".... Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır.. |
| |
| Reklamlar |
| | #17 |
| Üyelik tarihi: Nov 2008 Yaş: 36
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | mesela sizinle bir tanesini paylaşmak istiyorum. Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki: "Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek Cennete girer. Cennetin anahtarlarını getirir, Bana verir. Sonra Cebrail (a.s) gelip, Ya Muhammed (s.a.v)! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekir Sıddık'a(r.a) ver, istediğini Cennete, dilediğini Cehenneme göndersin der." Hz.ali ile hz.ebubekr..... baslikli konuyada bakmismiydin kardesim? oradada bunun benzeri bir hikaye anlatiliyor birine kevser havzi veriliyor, birine sirat veriliyor ![]() taksim edilmis yani ama peygamberin s.a.a payi unutulmus ![]() (tövbeler olsun ya Rabbi) |
| |
| | #18 | |
yazılsada hiç bir anlam ifade etmez,çünkü bunun ilmi hiçbir tarafı yoktur. bana ebu eyyübün yazdığı bu rivayetin ravisi kim söylermisiniz? senet zincirlerini buraya çıkarırmısınız? madem bu rivayet doğru,o zaman aynı rivayetin geçtiği başka kaynakların isimlerini buraya yazarmısınız? Buhari,Müslim,Tırmizi,Ebu davut,Nesai,hakim,Darimi,İmam Malik,Teberrani,,İbni Kesir,Taberi,İbni Sad vs.... daha ismini sayamayacağım ve hepside İmam Caferi Sadıktan sonra yaşamış alimler neden kitaplarına bu meşhur olayı almadılar? Yok aldılarda biz göremedi isek bize gösterirmisiniz? Ayrıca yukarıda bir soru sormuştum es geçmişsiniz. peki sayın emirdağlı Ebu eyyübin bahsettiği bu hüseyni tefsiri hakkında bizi aydınlatırmısınız? Bu tefsirin yazarı kimdir? hayatı hakkında bilgi verirmisiniz? Tefsir nerede,ne zaman yazılmıştır? Şuan bu tefsiri okumak istesek kime,ve nereye başvurmalıyız? | |
| |
| | #19 |
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Ebu eyyub kendisinden önce hicri 7. yuzyilda yasayan beydavinin tefsirinden yararlanmis olmali,bunun 1100 seneyle ne ilgisi var.
| |