Go Back   Lahuti.com > Tanrı,İnanış Ve Din Öğretileri > İslamiyet

Seçenekler
Alt 15-11-2008, 20:12   #11

Göktürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 2
Göktürk yakında ünlü olacak gibiGöktürk yakında ünlü olacak gibi

Alıntı:
"Hicri 1. yüzyılda yaşayan biri Hicri 7. yüzyılda yaşayan birinden delil getirebilir mi?" bu ne saçmalık.

İmam Sadık Hicri 1. yüzyılda yaşamıştır. Beydavi Hicri 7. yüzyılda yaşamıştır. Nasıl oluyorda İmam Sadık, kendisinden 700 yıl sonra yaşayan Beydavi'den delil getirebiliyor? Herhalde buna da mucize işte böyle olur dersiniz!
Allah razi olsun arim kardes;

Ama kime anlatiyorsunuz ?..

"........Hz.İsa dedi ki:
- Teni eşsiz örneksiz yaratan, canı ezelde halkeden Allah’ın zatına and olsun , O’nun tertemiz zatiyle , sıfatlarının hakkı için ... felek bile yenini , yakasını yırtmış ona âşık olmuştur. O afsunu , o İsm-i Âzam’ı köre okudum; gözleri açıldı , sağıra okudum; kulakları duydu , taş gibi dağlara okudum; yarıldı, göbeğine kadar hırkasını yırttı, ölüye okudum; dirildi, hiç bir şey olmayan, vücudu bulunmayan şeye okudum; meydana geldi, bir şey oldu. Fakat ahmağın gönlüne yüz binlerce kere okudum, fayda vermedi. Mermer ; kayaya , oradan toprağa dönüştü de, ona tesir bile etmedi. Ondan bir şey bitmesine imkan yok!...
Adam dedi ki:
- Allah adının köre, sağıra, ölüye tesir edip te, ahmağa tesir etmemesinin sebebi nedir ? Onlar da illet, bu da illet , ona neden tesir etmiyor?...

Hz. İsa dedi ki:

- Ahmaklık Allah kahrıdır. Hastalık,körlük kahır değil , bir ibtiladır. İbtilaya tutulana, kendisine böyle bir illet musallat olana kul da acır, Allah da. Fakat ahmaklık öyle bir illettir ki; ahmağa da zarar verir, onunla konuşana da. Ahmağa vurulan dağ Allah mührüdür, Ona bir çare bulmanın olanağı yoktur!...

Hz. İsa nasıl kaçtıysa sen de ahmaktan kaç . Hava ; suyu yavaş yavaş çeker alır ya, ahmak ta dininizi böyle çalar, alır. Kıçının altına taş koymuş adamın harareti nasıl gider, o adam nasıl soğuk alırsa, ahmak ta sizden harareti, aşkı, isteği alır, çalar, size soğukluk verir.

Hz.İsa’nın kaçışı korkudan değildi. O zaten emindi. Fakat sizlere öğretmek için kaçmıştı. Kış rüzgarları âlemi doldursa bile, o parlayıp duran güneşe ne gam!...

Mesnevi: 3.Cilt - Sayfa:209 - ...- 211

Gercek : Yalanlarin türevidir !...
Göktürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 15-11-2008, 20:44   #12

Tecrübe Puanı: 1
arim seli henüz daha yolun başında

Alıntı:
SIRistan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bi kac hal'e daha girdim yaziyi okuyunca ama gecti cok sükür
arim kardesim Allah razi olsun...güzel soru sormussunda "zaten inanmak istemiyordun" dan baska cevap almamissin...
değerli kardeşim menakıbı ciharyarı güzin eserini yıllardan beri okurum,inanılmaz derecede saçma,mantıksız ,akıldışı tonla yanlış bilgi ve hurafeden ibarettir.
ama madem doğru kabul edenler var o zaman sorularımıza cevap vermek zorundalar ben sorumun cevabını beklemekteyim.

mesela sizinle bir tanesini paylaşmak istiyorum.

Resulüllah(s.a.v)buyurdu ki:
"Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek Cennete girer. Cennetin anahtarlarını getirir, Bana verir. Sonra Cebrail (a.s) gelip, Ya Muhammed (s.a.v)! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekir Sıddık'a(r.a) ver, istediğini Cennete, dilediğini Cehenneme göndersin der."

işte size menakıbi Ciharı güzin adlı eserden bir alıntı,varın siz düşünün.

cennetin anahtarları Resululllahtan (saa) alınıp Ebubekire veriliyor,cennete göndermede bir peygamberin bile tasarrufu yok iken bir sahabeye bu yetki veriliyor.
birilerine makam mevki kazandırmak isteyen bu gafill,bir peygambere bile bu kadar küstahlık ettiklerinin farkında değiller.
arim seli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Reklamlar
Alt 15-11-2008, 21:29   #13

Muhabbetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 4
Muhabbetci yakında ünlü olacak gibiMuhabbetci yakında ünlü olacak gibi

Alıntı:
arim seli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
değerli kardeşim menakıbı ciharyarı güzin eserini yıllardan beri okurum,inanılmaz derecede saçma,mantıksız ,akıldışı tonla yanlış bilgi ve hurafeden ibarettir.
ama madem doğru kabul edenler var o zaman sorularımıza cevap vermek zorundalar ben sorumun cevabını beklemekteyim.

"Kıyamet günü, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek Cennete girer. Cennetin anahtarlarını getirir, Bana verir. Sonra Cebrail (a.s) gelip, Ya Muhammed (s.a.v)! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekir Sıddık'a(r.a) ver, istediğini Cennete, dilediğini Cehenneme göndersin der."

işte size menakıbi Ciharı güzin adlı eserden bir alıntı,varın siz düşünün.

cennetin anahtarları Resululllahtan (saa) alınıp Ebubekire veriliyor,cennete göndermede bir peygamberin bile tasarrufu yok iken bir sahabeye bu yetki veriliyor.
birilerine makam mevki kazandırmak isteyen bu gafill,bir peygambere bile bu kadar küstahlık ettiklerinin farkında değiller.
Bende bu kaynagin güvenilir olmadigini, ehli sünnetciler bile pek kaynak olarak kabul etmedigini biliyorum desem yeridir...Adi üstünde menkabi...Yani bir nevi hikayeler, asli felan yoktur ...Sahihmidir hadisler degilmidir hic bakilmamis..Almis yazmis yazari ...

Aciklamalarin icin tskler...
3:78 "Onlardan bir zümre vardir, aslinda Kitap'tan olmayan birseyi siz Kitap'tan sanasiniz diye, dillerini Kitap'la egip bükerler. O, Allah katinda olmadigi halde, "Bu, Allah katindandir." derler. Bilip durduklari halde, Allah hakkinda yalan söylerler."
Muhabbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 16-11-2008, 01:40   #14

emirdagli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

emirdagli henüz daha yolun başında

imam sadik getirmiyor beydaviden delil ,Ebu eyyub getiriyor,ve ek olarak ayetle alakali oldugu için bundan bahsediyor.Bu ek parantez içinde olsaydi belki daha iyi olacakti sanirim.
Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre'den rivayet edilen bir hadislerinde: ".... Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır..
emirdagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 16-11-2008, 02:14   #15

Alıntı:
emirdagli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
imam sadik getirmiyor beydaviden delil ,Ebu eyyub getiriyor,ve ek olarak ayetle alakali oldugu için bundan bahsediyor.Bu ek parantez içinde olsaydi belki daha iyi olacakti sanirim.
desenize Ebu Eyyüb oturmuş kafasından bir senaryo yazmış,bu senaryonun sağlam olması içinde olayı geçtiği zamandan tam 700 sene sonra yazılan tefsirlerdende yararlanmış öyle mi?
ne kadar ilmi bir yaklaşım olmuş gözlerim yaşardı.

peki sayın emirdağlı Ebu eyyübin bahsettiği bu hüseyni tefsiri hakkında bizi aydınlatırmısınız?
Bu tefsirin yazarı kimdir? hayatı hakkında bilgi verirmisiniz?
Tefsir nerede,ne zaman yazılmıştır?
Şuan bu tefsiri okumak istesek kime,ve nereye başvurmalıyız?

Alt 16-11-2008, 03:32   #16

kendisinden önce hicri 7.yuzyilin da yasayan Beydavinin tefsirinden yararlanmis Ebu eyyub.Senaryo ile ne alakasi var bunun.
Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre'den rivayet edilen bir hadislerinde: ".... Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır..

Reklamlar
Alt 16-11-2008, 06:14   #17

SIRistan henüz daha yolun başında

Hz.ali ile hz.ebubekr..... baslikli konuyada bakmismiydin kardesim?
oradada bunun benzeri bir hikaye anlatiliyor
birine kevser havzi veriliyor, birine sirat veriliyor
taksim edilmis yani
ama peygamberin s.a.a payi unutulmus
(tövbeler olsun ya Rabbi)
SIRistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 16-11-2008, 13:41   #18

Alıntı:
emirdagli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kendisinden önce hicri 7.yuzyilin da yasayan Beydavinin tefsirinden yararlanmis Ebu eyyub.Senaryo ile ne alakasi var bunun.
sayın emirdağlı bir olayın üzerinden 1100 sen sonra oturulup ravisi olmayan,senet zincirleri olmayan,kaynağı olmayan bir rivayet yazılmaz.
yazılsada hiç bir anlam ifade etmez,çünkü bunun ilmi hiçbir tarafı yoktur.

bana ebu eyyübün yazdığı bu rivayetin ravisi kim söylermisiniz?
senet zincirlerini buraya çıkarırmısınız?
madem bu rivayet doğru,o zaman aynı rivayetin geçtiği başka kaynakların isimlerini buraya yazarmısınız?
Buhari,Müslim,Tırmizi,Ebu davut,Nesai,hakim,Darimi,İmam Malik,Teberrani,,İbni Kesir,Taberi,İbni Sad vs.... daha ismini sayamayacağım ve hepside İmam Caferi Sadıktan sonra yaşamış alimler neden kitaplarına bu meşhur olayı almadılar?
Yok aldılarda biz göremedi isek bize gösterirmisiniz?

Ayrıca yukarıda bir soru sormuştum es geçmişsiniz.

peki sayın emirdağlı Ebu eyyübin bahsettiği bu hüseyni tefsiri hakkında bizi aydınlatırmısınız?
Bu tefsirin yazarı kimdir? hayatı hakkında bilgi verirmisiniz?

Tefsir nerede,ne zaman yazılmıştır?
Şuan bu tefsiri okumak istesek kime,ve nereye başvurmalıyız?

Alt 17-11-2008, 01:57   #19

Alıntı:
arim seli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın emirdağlı bir olayın üzerinden 1100 sen sonra oturulup ravisi olmayan,senet zincirleri olmayan,kaynağı olmayan bir rivayet yazılmaz.
yazılsada hiç bir anlam ifade etmez
Ebu eyyub kendisinden önce hicri 7. yuzyilda yasayan beydavinin tefsirinden yararlanmis olmali,bunun 1100 seneyle ne ilgisi var.

Alt 18-11-2008, 00:21   #20

EyLüL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 3
EyLüL dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışEyLüL dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Konu incelenmek üzere kapatılmıştır.
EyLüL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Reklamlar

Lahuti.com ©2000 - 2009