Go Back   Lahuti.com > Tanrı,İnanış Ve Din Öğretileri > Din Ve İnanışlarla İlgili Sorular

Seçenekler
Alt 07-06-2008, 20:22   #1

Tecrübe Puanı: 0
DENIZEROS yakında ünlü olacak gibi
20 Yıl Kadar İsa Yeryüzüne İnecek. İnaniyor musunuz?

Evet arkadaslar neler dusunuyosunuz bu konuda ?

Ve hadislerde Hz.Isa nin cok temiz,mahsum ve imaninin nuru ile ilk bakista onun farkli ve ustun oldugunun anlasilacagi naklediliyor

Ve de hristiyanlari muslumanlarla ayni cati altinda birlestirecegine dikkat cekiliyor...

Mukemmel bir altin cag ve ardindan da insanlarin tekrar sapmasiyla kiyametin kopmasi bekleniyor ...

Bu kisi Criss Angel olabilir mi ? (yorumunuzu konu uzerine yapin arkadaslar benim uzerime degil)

Nedir yorumlariniz? Merakla bekliyorum

Konu DENIZEROS tarafından (08-06-2008 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir..
DENIZEROS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar
Alt 07-06-2008, 21:25   #2

NightWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 4
NightWolf henüz daha yolun başında

Criss Angel ve Hz. İsa karşılaştırması mı?? Biraz abartılmış demek isterdim ama bu olayı ÇOOOOK abartmışsın.

Birkaç ay önce katıldığım bir çalışmada, bir katılımcıya "15 yıl içinde bir altın çağ daha yaşanacak." diye bir mesaj gelmişti. O zaman gerçekten yakın bir zamanda olan olacak.

Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
NightWolf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-06-2008, 21:29   #3

xeyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 2
xeyn henüz daha yolun başında

"... sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim..."

Hz. İsa'nın ikinci kez yeryüzüne geleceğine dair işaretler taşıyan ayetlerden ilki Al-i İmran Suresi'nin 55. ayetidir:

Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim. (Al-i İmran Suresi, 55)

Allah kıyamete kadar inkar edenlere üstün gelen ve Hz. İsa'ya gerçekten tabi olan bir grubun varlığından söz etmektedir. Hz. İsa hayatta iken ona uyanların sayısı çok azdı. Ve onun Allah Katına yükselişinin ardından da hızla dinde dejenerasyon başladı. Sonraki iki yüzyıl boyunca da, Hz. İsa'ya iman edenler (İseviler) şiddetli baskılara maruz kaldılar. Üstelik İsevilerin hiçbir siyasi gücü de bulunmamaktaydı. Bu durumda geçmişte yaşayan Hıristiyanların, inkar edenlere üstün geldiklerini ve bu ayetin onlara baktığını söyleyemeyiz.

Günümüzde ise Hıristiyanlığın özünden uzaklaştığını, Hz. İsa'nın anlattığı hak dinden farklı bir dine dönüştüğünü görürüz. Hıristiyanların çoğu arasında Hz. İsa'nın Allah'ın oğlu olduğu şeklindeki (Allah'ı tenzih ederiz) sapkın inanç benimsenmiş ve teslis inancı (üçleme; Baba, oğul, kutsal Ruh) asırlar önce kabul edilmiştir. Bu durumda, dinin aslından iyice uzaklaşmış olan günümüz Hıristiyanlarını da Hz. İsa'ya uyanlar olarak kabul edemeyiz, çünkü Allah, Kuran'ın birçok ayetinde "üçleme"ye inananların inkar içerisinde olduklarını bildirmiştir:

Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler küfre düşmüştür. Oysa tek bir İlah'tan başka İlah yoktur... (Maide Suresi, 73)

Bu durumda "sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim" ifadesi açık bir işaret taşımaktadır. Hz. İsa'ya uyan ve kıyamete kadar yaşayacak olan bir topluluk olması gerekmektedir. Böyle bir topluluk, kuşkusuz Hz. İsa'nın yeryüzüne tekrar gelişiyle ortaya çıkacaktır. Ve tekrar dünyaya gelişi sırasında bu kutlu insana tabi olanlar, kıyamete kadar inkar edenlere üstün kılınacaktır.

Ayrıca ayetin sonunda geçen "...Sonra dönüşünüz Banadır..." ifadesi de dikkat çekicidir. Allah Hz. İsa'ya uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğini haber verdikten sonra Hz. İsa da dahil olmak üzere tümünün kendisine döneceğini bildirmektedir. "Allah'a dönmeleri" ölmeleri olarak anlaşılmaktadır. Bu da, Hz. İsa'nın da kıyamete yakın dönemde yeryüzüne tekrar geldikten sonra ölümünün gerçekleşeceğine bir işaret olabilir.

Alıntıdır.

Alt 07-06-2008, 22:03   #4

essra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 2
essra henüz daha yolun başında

şimdiye kadar çıkıpta mesih benim diyen ve mesih olduğu söylenilen bir sürü insan olmuştur. Mehdi (A.S) imam olup İsa (A.S)’ya ve müslümanlara namaz kıldıracaktır. Deccal’i Lud kapısında öldürecek olan İsa (A.S)’nın geleceğini beyan eden ayetler ve gökten ineceğini ifade eden hadis-i şerifler şöyledir:"Şüphesiz ki, o (İsa'nın nuzülü), kıyamet için (yaklaştığını bildiren) bir beyandır, alamettir. Onun için sakın o kıyametin geleceğinde şüphe etmeyin de benim yoluma tabi olun. İşte bu biricik doğru yoldur." (Zuhruf; 61)

Ebu Hureyre (R.A)'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur;"Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlunun hakem ve adil olarak aranıza inmesi yakındır. Haç'ı kıracak, domuzu öldürecek ve cizyeyi kaldıracaktır. O zaman mal çok olacağından kimse onu alıp kabul etmez. Ve tek bir secde dünya ile içindekilerden daha iyidir." (Buhari, Müslim)

Rivayete göre, İsa (A.S), son zamanda yeryüzüne iner. Kitap ehlinden olanların kendisine iman etmeyen hiçbir kimse kalmaz. Hatta yeryüzünde tek din, İslam dini olur. Onun zamanında Allah-u Zülcelal Deccal’i helak eder. Bütün yeryüzü emniyet içinde olur. Hatta kurtlar koyunlarla otlarlar. Nevvas b. Sem’an (R.A)’dan rivayetle Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: “…Sonra o (deccal) yetişkin gençlik dolu birini çağırır, onu vurup iki parça halinde keser de parçaları bir ok atımı mesafesi kadar birbirinden ayırır. Sonra Deccal, parçaladığı genci çağırır, o da hemen yüzü parıldayarak ve gülerek yönelir, gelir. Deccal bu işle meşgul bulunduğu sırada, Allah birdenbire Meryem oğlu İsa’yı gönderir. O da Dımeşk’in doğu tarafındaki beyaz minareye, her boya ile boyanmış iki parça elbise içinde ve ellerini iki meleğin kanatları üzerine koymuş vaziyette iner.
essra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar
Alt 07-06-2008, 22:17   #5

shadow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 6
shadow henüz daha yolun başında

İSA A.S ŞU ANDA RUHANİ BEDENİYLE

BERZAH’TA YAŞAMAKTADIR

Hani Allah şöyle buyurmuştu: “Ya İsa seni, BEN vefat ettireceğim (fiziki ölümünü gerçekleştireceğim), seni kendime ref’edeceğim (yükselteceğim), seni bilfiil kafir olanlardan (gerçeği reddeden perdelilerden) tertemiz edeceğim ve sana tabi olanları kıyamete kadar kafir olanların fevkınde kılacağım... Sonra merci’niz/dönüşünüz banadır; ihtilafa düştüğünüz hususlarda, aranızda Ben hüküm vereceğim”.
“Amma bilfiil kafir olanlara gelince, onlara hem dünyada hem de ahirette şiddetle azab edeceğim... Onların hiç bir yardımcıları da yoktur”.

“(Hakikatına) iman edip salih amel ileyenlere gelince, (Allah) onların ecirlerini tamı tamına verecektir... Allah zalimleri sevmez”. (Al-u İmran/55-57)

İSA aleyhi's-selâmın gelip gelmiyeceği ya da ne şekilde geleceği konusunda bir hayli fazla spekülasyonlar yapılmaktadır.

Biz, Cenâb-ı Hakk’ın verdiği ilim ve eriştirdiği müşahede nisbetinde düşüncemizi arzedelim, belki meraklılarına faydalı olur.

Nakledilir ki, Hazreti İSA yeryüzünden ayrılmadan önce "İki bin sene sonra tekrar aranıza döneceğim" demiştir.

Rasûlullah salla’llâhu aleyhi ve sellem ise Kur’ân-ı Kerîm’den sonra gelen en itibarlı hadîs kitaplarında kesinlikle vurgulandığı bir biçimde İSA peygamberin yeryüzüne ineceğini ve DECCAL’i yok edeceğini açıklamıştır.

İSA aleyhi's-selâm bizim müşahedemize göre şu anda ruhanî bedeniyle serbest bir biçimde diğer RAsûller-Nebiler ve üst dereceli fetih ehli evliyâulah ile birlikte berzahta yaşamına devam etmektedir.İSA A.S

“DECCAL”İ YERYÜZÜNDEN KALDIRACAK…

DALGA BEDENİNİ(“RUH”UNU)

TEKRAR YOĞUNLAŞTIRMAK SURETİYLE

ARAMIZA DÖNECEKTİR

(33 yaşın sûreti ve şekliyle)

Ve DECCAL'ı yeryüzünden kaldıracak olan şahıs da Hazreti İSA aleyhi’s-selâmdır.

İSA aleyhisselâmın gelip gelmeyeceği ya da ne şekilde geleceği konusunda bir hayli fazla spekülasyonlar yapılmaktadır.

Biz, Cenâb-ı Hakk’ın verdiği ilim ve eriştirdiği müşahede nisbetinde düşüncemizi arzedelim, belki meraklılarına faydalı olur.

Nakledilir ki, Hazreti İSA yeryüzünden ayrılmadan önce "İki bin sene sonra tekrar aranıza döneceğim" demiştir.

Rasûlullah salla’llâhu aleyhivesellem ise Kur’ân-ı Kerîm’den sonra gelen en itibarlı hadîs kitaplarında kesinlikle vurgulandığı bir biçimde İSA peygamberin yeryüzüne ineceğini ve DECCALı yok edeceğini açıklamıştır.

İSA aleyhisselâm bizim müşahedemize göre şu anda ruhanî bedeniyle serbest bir biçimde diğer Nebiler-Rasûller ve üst dereceli fetih ehli evliyâulah ile birlikte berzahta yaşamına devam etmektedir.

KEŞİF, fizik bedene bağımlılık devam ederken manevî âleme vukuf ve onlarla irtibat hâlidir.

FETİH ise, fizik - biyolojik beden yaşamına devam ederken, “ruh” dediğimiz dalga bedenin -ışınsal bedenin- bağımsızlığını kazanma hâlidir ki, bu durum tasavvufta, "ÖLMEDEN ÖLMEK" diye tanımlanır.

İşte bu fetih gelmiş, yani ölmeden ölmüş, ruhuyla - mikrodalga âlemde yaşama yeteneğini elde etmiş kişiler; diledikleri takdirde bu bedeni yoğunlaştırmak suretiyle aramızda biyolojik bedenle görünebilirler ve çeşitli işler başarabilirler.

Nitekim bunun bir örneği de HIZIR aleyhi’s-selâm’dır! Dilediği anda biyolojik bedene geçip görünür, dilediği anda da dalga boyutta yaşamına devam eder.

Bu esastan olmak üzere Gerek Abdülkâdir Geylânî hazretlerinin ve gerekse daha başka fetih ehli zevâtın aynı anda birkaç yerde görülüp yemek yemeleri, hep bu türden olaylardır.

Hazreti İSA’da, şu anda yaşamakta olduğu RUH ya da dalga bedenini tekrar yoğunlaştırmak suretiyle yeni baştan aramıza dönecektir ki, bu dönüş yaşı da, ayrıldığı andaki 33 yaşın sureti ve şekliyle gerçekleşecektir. Muhakkak gerçeği en mükemmel şekilde bilen Allah’tır.

Evet, Rabbimin bu konuda müşahede ettirdiği bu. Şükründen aczimi itiraf ederim, bana öğrettiklerine.

Alt 07-06-2008, 22:27   #6
-YASAKLI-

yellowroza42 henüz daha yolun başında

sana katılıyorum shadow ilk defa eline saglık
yellowroza42 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-06-2008, 22:29   #7

shadow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 6
shadow henüz daha yolun başında

ilk defamı,ayıp ettin şimdi.ben aykırıyım ama sende çok iyi biliyorsun ki bu formda doğruları yazıyorum

Alt 08-06-2008, 01:20   #8
-YASAKLI-

danny henüz daha yolun başında

yanlıs anlasılmayayım ama crıss angel ıle hz. isa nın baglantısını anlayamadım crıss angel a sıra gelene kadar ohh yıne Allahın takdırı ıse ona bısı dıyemem ama
danny isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar
Alt 08-06-2008, 05:10   #9

DENIZEROS yakında ünlü olacak gibi

gaybi biliyor musun?

insan nasil bakarsa ole gorur... nasil biriyse de ole bakar zaaten ...
problem karsi tarafta olmayadabilir yani ...

ben sahsi bisey iddia etmiyorum degerli fikirlerinizi almak istiyorum niyetim halis

bi sekilde bu

neyse konumuza dondum

arkadaslar peygamberlerin cogu kabileleri tarafindan ilk basta deli,buyucu vs sanilmis dikkatinizi cekerim

sehirlerinden surulmusler

Allahin elcisi olarak kabul gormemisler...

Peygamberimizin (SAS) buna nasil curret edebildikleri cogu kafiri ateslemis adeta

Acaba Allahin(c.c.) HZ Isa (SAS) yi gonderdiginde onu hemen taktir edip taniyabilcek yapida miyiz?

Rabbimiz nelere kadir!

Ornekte verdigim Criss Angel olur, Maradona olur, organizmasi olan bi baskasi olur

ne fark eder?

yorumlarinizin devamini bekliyorum
--------------------
Alıntı:
NightWolf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Criss Angel ve Hz. İsa karşılaştırması mı?? Biraz abartılmış demek isterdim ama bu olayı ÇOOOOK abartmışsın.

Birkaç ay önce katıldığım bir çalışmada, bir katılımcıya "15 yıl içinde bir altın çağ daha yaşanacak." diye bir mesaj gelmişti. O zaman gerçekten yakın bir zamanda olan olacak.

bi calismaya katildin...

bi katilimciya 15 yil icinde

bir altin cag daha yasamacak diye bi msj geli ...

demek ki o mesaj geldigine gore o cag artik yasanabilir ...

gene de ben daha fazla abartmis olabilirim ...

Konu natilyus81 tarafından (08-06-2008 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
DENIZEROS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 08:12   #10
-YASAKLI-

eternity henüz daha yolun başında

"Bu kisi Criss Angel olabilir mi ? "

Chris Angel'in canli showunu defalarca i$im dolayisiyla izledim.
Eski anlasmali kanali AEtv ve Fx'de servislerimiz olmustur.
Bu adam bir cok atheist grubunun kurucusu ve cult onderlerinden birisi.
Profesyonel bir ilizyonist ve Usc.edu South California universitesinde okult lideri olarak anlasmaya bagli seytani guclerle donatildigi konusunda bircok arastirma mevcuttur.

Bu sapiklarin bir peygamberle kiyaslamasini yapmaktan Allah'tan utanmalisiniz.

Cumle ateist,satanist vb bunlara kalplerinde en ufak bir yakinlik duyanlara dahi acimaktan onlarin islahi icin dua etmekten geri kalmayalim sevgili kardesler.

Gayri kabili mumkun olmayan, yaptiginda diretip geri donmeyen din dusmani cumle sapkini yaradan yerle bir etsin.
Cenab-u Rabbul Alemiyn azze ve celle Meryem oglu Hz. Isa a.s' selam etsin. selamlarin en guzelide Isa. a.s nin dahi ugruna yaratildigi sanli peygamberimiz kurtaricimiz s.a.v' aline ashabina ve hanedanina olsun.

Ayrica konuyu yorumlayan Shadow'a ve Xeyn'e katiliyorum.
eternity isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar

Lahuti.com ©2000 - 2009