çok yıpranmışsınız kardeşim yaa.aslında biraz sakinleşmek durulmak lazım.olayların üstüne üstüne gittikçe kördüğüm oluyor.ananın babanın rızasıyla iş yap senin için daha hayırlı olur kananatindeyim.
Öncelikle ben forum üyelerinin güzel destek olucu konuşmaları nedeniyle üye oldum ve derdimi paylaşmak istedim.
Derdimi paylaşayım artık.
Ben üniversite mezunuyum kız arkadaşım lise mezunu ve aynı zamanda komşumuzun kızı.İlişkimiz öğrenciliğimiz zamanında başladı.Şu an 7 yıla yaklaştık.Baştan beri hep evlilik niyetiyle başladık.İlk zamanlar yakın olmamız sebebiyle herkes bilsin sonradan laf olmasın diye söz nişan filan istedik.Benim ailede siz arkadaşlığınıza devam edin okulunu, askerliğini bitir, işini kur hala birbirinizi severseniz zamanı gelince evlenirsiniz dediler.Tamam dedik.
Zaman geçti okulda bitti, askerlikte, şuan pek kazanmasamda kendime ait büromda var.Ama yakın olmamız sebebiyle mahalle kadınları, tanıdıklar bir sürü doğru yanlış laflarla araları gerdiler.Zaten ilişkiden önce annem kız arkadaşımı çok sevmesine sürekli onlarla oturup kalkmasına karşın, ilişkiyi öğrenmesinden sonra gidip gelmedi.Ayrıca annem çok kindardır birine küstümü ömrü billah affetmez.Annemde babamda emekli olduktan sonra namaza başladılar ve devamlı kılarlar.Şimdi yaşım 27 benden küçükler bile evlendi, dün ne olacaksa olsun dedim konuştum ama hala bu kadar süre içerisinde birşey değişmemiş.Annem annesi onu demiş bunu demiş
diyor onları sebep gösteriyor, babamda bu dünyada 3 milyar kadın var.Biz onların ailesiyle çok gerildik 10 yıl daha bekleseniz biz gidipte onu istemeyiz diyor.Biz senin mutluluğunu istiyoruz diyor onla mutlu olamazmışım.Sen memur olan biriyle evlen diyor.Ben ise sevdiğimle Allah ne verdiyse ona razı olarak, mutlu bir şekilde hayatımı devam ettirmek istiyorum.Yani kendimi parçalasam faydası yok.Kız arkadaşımda ben evin tek kızıyım aileme laf ettirmem diyor.Diğer akrabalarımla gelip istiyim diyorum, kabul etmiyor.Annen gelecek illa olması gerektiği gibi olacak diyor.Sonradan başkaları ailesi hakkında laf etmeyecekmiş böyle olunca.Ama asla onun beni bırakıp başkasıyla evlenmesinide istemiyorum.Oda seviyor beni zaten ama durumda böyle.
İşte benim halim bu şekilde napayım ben.Her gece Allaha dua ettim kabul olmadı.Dini inançlarımda sarsıldı.Öyle boşluğa düştüm ki yaşamasam umurumda değil.Ailem benim mutlu olmam için bazı olumsuzlukları görmezden gelmeye yanaşmıyor evlensen bile yanlız sen gelirsin diyor, Allah da 7 yıl boyunca her gece dua etmeme rağmen kabul etmedi.Gelecekten ne bekliyim ben kime inanayım güveneyim.Bana çözüm konusunda yardımcı olursanız dua ederseniz çok sevinirim.Malum benim dua kabul olmuyor.
Herkese selamlar
Konu muratK tarafından (25-05-2009 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir.
çok yıpranmışsınız kardeşim yaa.aslında biraz sakinleşmek durulmak lazım.olayların üstüne üstüne gittikçe kördüğüm oluyor.ananın babanın rızasıyla iş yap senin için daha hayırlı olur kananatindeyim.
arkadaşım adına çok üzüldüm ama annen baban namaz kılan insanlarmış yani bilmeleri lazım vesveseye kulak asılmayacağını ailen o şekilde davaranarak zaten başkalarının ağzına laf vermiş 2 tarafında suçu vardır muhakkak tek tarafı suçlamak olmaz ama annen ve baban allaha inanarak namaz kılıyorlar ise gönül alınması gerektiğini kin tutulmaması gerektiğini bilmeleri lazım sen ailenle konuşmaya devam et yanlış yaptıklarını anlatmaya çalış sen aracı olmaya çalış dualarınıda eksik etme allah yardımcın olsun inşallah tez zamanda sevdiğinle evlenir mutlu olursunuz umarum dua edicem senin için
kesinlikle allaha isyanda bulunma dualarım kabul olmadı olmuyo diye bir kere duan kabul olsun niyetiyle dua etmen çok şanssızlık olmuş allah rızası için herşey niyet edilir önce sahip oldukların aşükredip minnet etmezsen sadece alır şükretmezsen daha çok gücendirirsin yüce yaradanı her duadan önce şükür ve sonra tövbe edilir alllah rızası için duanı et niyetini içinden geçir
kardeşim benim duam kabul olmuyo demen biraz garip allah duanın karşılığını ahirette verirse ki mahçup olursun, o kendisine çevrilen eli boş döndürmekten haya eder, boş döndürmeyecek kadr kerim bir rabbdir aciz değildir merak etme!
bir de bende 27 yaşımdayım ailem birini reddetmişse hep bir hikmeti çıkıyodu emin ol! annenin babanında bi şeyler içine doğuyo.
işiniz çok sarpa sarmış anlaşılan tabiki evde annen baban varken bi akrabanla çıkıpta o kzı istemen uygun olmaz, ailenin annenin babanın önemini bilen hiç bir kızda böyle bir teklife yanaşmaz,
27 yaş öyle imkansız bir yaş değildir biraz daha sabretmeni öneririm, bakalım allah ne gösterecek inşaallah hayırlı bi kapı açar da senin sıkıntını izele eder.
olsa bile bu iş ailelerden dolayı pek tat dökmeyecek anlaşılan
onun için "bu iş olursa yani evliliğimiz bana ne artılar getirir ne eksiler getirir" diye kendi içinde bi muhasebe yap, otur artık kararını ver bence uzatılmayacak kadar uzamış, eksileri ve artılarına rağmen de olsun diyorsan bi şekilde bu işin olmasına odaklan ve girişimlerde bulun gerekirse kızı devreden çıkar ve " ailem bana şu konularda sıkıntı çıkarıyor, siz ne buyurursunuz" diye kızın ailesiyle konuş, konuş ki seninde ciddi olduğunu boş durmayıp uğraştığını bilsinler
Allah yardımcın olsun kardeşim ama duam kabul olmuyo diye bişey yok neolur boşluğa düşme RAbbime sımsıkı sarıl çünkü ondan başka kimsemiz yok evlenme tarihiyle ölüm tarihi taa ana rahmindeyken yazılırmış onun için vardır bununda bi sebebi Allah hayırlısı neyse onu versin hakkında benide ayırdılar sevdiğimden başkasına verdiler şimdide ayrılma aşamasındayım hemde 8 aylık evliyim daha ama hiç isyan etmedim hayırlısı neyse o olsun diyorum ve dualarıma sımsıkı sarılıyorum başka ne yapabilirim benim büyük bi derdim var derdimden büyükte RABBİM VAR gerisi boşş aeo
Ben zaten Allaha karşı olan inancımıda yok etmek istemiyorum.En azından kimsem olmasada o var.Ama insanoğlu sabırsız dua edince bir ışık görmek istiyor.Ben durumumu dini konuda bilgili kişilerede anlattım.Dediler ki ailenizin bu tutumu yanlış.Siz o kızı evlilik vaadiyle oyalamışsınız bırakırsanız siz mesul olursunuz bu olaydan dediler, anne babanız haksız oldukları için küsselerde kendileri bilirler siz mesul değilsiniz dediler.
Gerçekten haklı bir sebep gösterseler anlayıp tamam haklılar diyecem.Dinimizde müslümanın müslümana 3 günden fazla küsmesi haramdır denmiş ama 7 yıl oldu.Memurla evleneyim desem ben belki eşimin çalışmasını istemiyorum ne hakla buna karışabilirler vs vs.
tamam kardeşim bence de bir çok noktadan sen haklısın ben olsam kestirip atarım bu kız olacak diye allah mahcup etmesin
güzel arkadaşim kesinlikle doğru söylemişler yaşiniza istinaden artik anne baba hükmü geçerli değil evllik konusunda tutumlari yanliş zira bende benzer bir vakadan dolayi ayriyim sevdiğim kişinin annesi hiç tanimadiği halde sebebsiz yere bir ayrim yapip olmaz dedi ve 4 yillik bir sevgiye nokta kondu acisi inanilmaz büyük içimde bende kime hangi alime sordumsa hepsi bana sana söylenenleri söyledi. Ana baba rizasi tabiiiki şart ve muhakkak ama onlarda yanliş hisler taşiyabiliyor yanliş yapabiliyorlar kendi egolarini tatmin için evlatlarinin hayatlariyla oynuyorlar oysaki ne kadar bilirlerse bilsinler hiç önemli değil tecrübeleri bazen çok eksilere inebiliyor işe yaramiyor yani ..... Onlarin kurallari bir yerden sonra hükmünü yitirmeli bence eğer sen inaniyorsan onlari yaniltacaksan sevdiğin kizda raziysa gönüllerini almaya çaliş ama illede olmuyorsa yapman gerekeni sen biliyorsun dilerim onlar rizaya gelirler bu anlamsiz kinleri biter dualarina devame t doğru yolu bulacaksindir. bu arada kismenin bir şey demsine gerek yok kuranı kerimde zaten yazıyor sevenlerin arasına girmenin hükmünü aynı zamanda peygamber efendimiz(s.a.s ) de çok güzel belirtmiş ...
birbirini seven iki insanın arasına giren anne babanın vay haline ......
tek eksik ailenin senin kararına olan hayırı.sen karşılarında kararlı ciddi bi duruşla durup dile getirdinmi.kız arkadaşınında şunu bilmesi gerek aile degil sen +ben bunu özümsemişseniz ve tüm herşeyi gögüslemişseniz niye olmasın ki.sen ailen ve onun ailesi yanlış anlama arkadaşım sanki iki tarafta gizli bi savaşta gibi geldi bana.
Tabikide ben ve kız arkadaşım çok kararlıydık hep bir gün doğruları anlayıp yolumuzu açacaklarına inandık.Ben her konuşmasında benim fikrimin böyle olduğunu söyledim ve değişmeyeceğini belirttim.Çünkü kız arkadaşımla bizim inancımız vardı en kötü koşullarda bile birbirimizin yanında olduk, günümüzde çoğu insanın sudan sebeplerle ayrıldığını düşünürsek.Biz baya daha kararlıyız.