| | #1 |
| Üyelik tarihi: Feb 2008 Yaş: 33
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Acaba olabilir mi? Eski masalları hepimiz okumuşuzdur. Özellikle bize ait masalları. HEp aklıma takılır. Buradaki bazı ayrıntılar bana hep geçmişte çok büyük bir teknoloji olduğunu söyler gizlice. Mesela aklıma ilk gelen örnek, Ali Baba ve Kırk Haramiler'deki Açıl Susam Açıl. Sanki mağaranın ağzını kapatan bir taş kapıdan öte sadece şifreyle açılabilen elektronik bir kapi gibi gelir. Uçan Halı bir hava aracına benzer ancak uygun kişelerle ve uygun şeyler yapılarak uçurulabilir. Ne dersiniz masalarımız bize çok eskinin teknolojik kalıntılarını haber veriyor olabilir mi? |
| | |
| Reklamlar |
| | #2 |
| Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 3 ![]() | olmaz mı...elbette..mesela peri padişahlarının kızları, 3 sey dileyın dıye ortaya cıkan cınler......
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Üyelik tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 19
Tecrübe Puanı: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() | evet aslında bunları bırakın yani bu masalları diğer hint mitolojisinde dünyalar arası savaşlardan bahsedilir yanı şekilde türk mitolojisinde ve diğer mitolojilerde de bu tür ilginç bilgiler var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. |
| | |
| | #4 |
| Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 3 ![]() | filmlerin senaryoları olsun ya da bazı kıtapların konuları bunlarda aynı sekılde..herodot tarihinde troya efsanesi anlatılır mesela tanrılardan, yarı tanrı yarı ınsanlardan bahsedılır....o zamanlar buna efsane gozuyle bakılıyordu ama truva nın kalıntıları cıkınca aslında o efsane nın gercek oldugu cıktı ortaya..sayısı burada yazılmayacak kadar cok orneklerı var..aklıma ılk gelen ornek bu oldu.
__________________ |
| | |
| Reklamlar |
| | #5 | |
| Üyelik tarihi: Nov 2006 Yaş: 36
Tecrübe Puanı: 5 ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
)hangi program olduğunu hatırlayamadım şu an hatırlıyan olursa yazsın..o zamanki teknoloji neyse hala var demekki buna göre
__________________ Sağım, solum, önüm, arkam kıyamet olmuş Ve ben kıyamdayım.. Kendi cenazeme durdum, er kişi niyetine | |
| | |
| | #6 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008 Yaş: 20
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | yaw arkadaşım adı üstünde masal masallarda zaten doğaüstü güçler bilinmeyen efsanevi varlıklar ele alınır anlatılır bunların gerçekle bi ilişki alakası olmaz olamaz |
| | |
| | #7 |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | cvp yaw arkadaşım adı üstünde masal masallarda zaten doğaüstü güçler bilinmeyen efsanevi varlıklar ele alınır anlatılır bunların gerçekle bi ilişki alakası olmaz olamaz Ya dostum bunu yazmasına yazmışsın, fikrine saygım var da sen bana bir gerçeğin ne olduğunu bir zahmet söylesen |
| | |
| | #8 |
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Ya dostum bunu yazmasına yazmışsın, fikrine saygım var da sen bana bir gerçeğin ne olduğunu bir zahmet söylesen[/quote] eyvallah arkadaşım benim de sana saygım var gerçek nasıl desem öncelikle arkadaş konuda geçmiş zamanlarda teknoloji bu kadar üstünmüydüki acaba halk bunu masallara yansıtmış diyor haklı bi düşünce tabi açıl susam açıl diyince açılan kapı hayal gücü geniş bir kişinin uydurması değilse gerçektenböyle bir şey mevcuttuki halkda bunu masala çevirmiş ama biz biliyoruzki geçmişte bu şekilde sesle açılacak bilgisayar programlarıyla donatılmış bi kapı olmadığı gibi uçan halılarda yoktu gerçek olan sadece kapı ve halıydı kapının birinin tılsımlı sözleri söylemesi ile açılması ve halının uçması ise masal yani bence tabi siz nasıl düşünüyorsunuz bilmem ama her düşüncenize saygım var tabiki |
| | |
| Reklamlar |
| | #9 |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Cvp İşte ben bazen eskiden teknolojinin bir dönem gerçekten ileri olduğunu düşünüyorum. Buna kanıt ararsan günümüz teknolojisiyle bir piramitin yapılmasının imkansız olması en çarpıcı örnek. |
| | |
| | #10 |
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | evet elbette düşünebilirsiniz fikrinize saygım var düşüncenizi değiştirmek için söylemiyorum yanlış anlamayın lütfen ama piramidin yapıldığı üstün teknoloji o günün şartlarına göre üstündü lütfen iyi düşünün insanoğlu şuan bi keops piramidini dikemeyecek düzeydemi eğer öyle olsa mısır medeniyeti kamyonlar ve vinçler kullanıyor olurdu onlardan bu zamana kadarda insanoğlu tekniğini yitirmiş şuan da elimizde hala taştan oyma baltalar olmuş olurdu oysa teknoloji gerilemez bilimin bilgi birikimi sayesinde ilerler eğer ilerlememiş gerilemiş olsa günümüzde gerçekten bi piramit dikmek elimizdeki imkanlarla mümkün olmazdı yani geçmişte bugünkü teknolojiden üstün bi teknolojinin olması imkansız bence ama diyorum ya bence bu arada sanırım lahuti de de piramitlerin nasıl yapıldığını açıklayan bi konu açılmıştı bulabilirseniz bi bakın ya da national geographic in hazırladığı çok güzel bi belgesel var piramitlerin nasıl yapıldığını açıklayan eğer izlemediyseniz mutlaka bulun ve izleyin |
| | |
| Reklamlar |