tabikide ALLAH DEMEK GUZEL Ilahta denilebilir ama tanri olmaz cunku Allahin 99 isminin icinde tanri diye bi isim yoktur.
sizlere güzel bir konu seçtim.Allah,mı?yoksa?Tanrı mı?yoksa God mu?.hangisini seçip demeliyiz veya ilah mı?demeliyiz
beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi,şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni.Elif,Lâm,Râ
tabikide ALLAH DEMEK GUZEL Ilahta denilebilir ama tanri olmaz cunku Allahin 99 isminin icinde tanri diye bi isim yoktur.
Tanrı Türkçe'de 'tengri' kelimesinin şu anki versiyonudur.Tapınılan şey demektir.Yani Zeus'a tapınılırsa o tanrıdır ama Allah değildir.İngilizcedeki "god" kelimesinin Türkçe karşılığı Tanrıdır. Yanı şekilde bu kelime diğer dillere çevrilebilmektedir. Fransızca da 'dieu'dur mesela. Ama Allah lafzı Allah'ın kendine verdiği isimdir
Mesela Muhammed övülmüş olan demektir.Bunu İngilizce'ye çevirirken 'Prised' denmez, Muhammed denir.
Müslüman için de Allah'tan başka ilah yoktur.Allah kendinden sürekli olarak Allah diye bahsederken, bir müslümanın Allah'a tanrı deme hakkı yoktur.Kur'an da da söylendiği gibi “Allah'ı Allah'ın kendisini tanıttığı gibi tanıyın”.Yine Kur'an'da “Allah en güzel isimlerin sahibidir” denmiştir.En güzel isimler varken neden başka isimlerle O'nu tanımlıyalım.Allah özel isimdir. Tanrı özel isim değildir.Sıfattır. Zaten kuran'da İlah'la aynı anlamda kullanılmıştır.
Allah kendisinin kendi öğrettiği adlarla anılmasını ister.işe bu yüzdendir ki tanrı allah'ın isimlerinden olmadığı için Allah'la bir tutulamaz. mesela insan dersen çok farklı ancak bir insan ismi olan Ali dersen farklı şey anlaşılır.Kısaca Allah var tanrı yoktur.
Kesinlikle allah arkadaşinda dediği gibi allahin 99 ismi var hangisinde tanri geçiyor heleki god ya biz müslümaniz öncelikle ve türküz türkçe konuşuyoruz kendi dilimiz varken ne gerek var....ve tanri demek o kadar yapay duruyor ki...allah demek en güzeli yada rabbim
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum, tabi ki; Allah !
sağol güzel insan.hiç bir zaman tartışmadan yana değilim,açtığım onuların tartışmaya sebeb olmasını asla isteem.sohbet olsun hoş bir sohbet.turan dursunu hepiniz duymuşsunuzdur.kitaplarıyla ateizmi benimseyen gençlik furyasına liderlik yapan bir şahsiyet vede kitaplarıyla insanları çelişkide bırakıp,ateist olmalarna vesile olan birinin anlatımında,bakara suresinde ki ayeti alıp.sizin ilahınız tekbir ilatır ayetini.sizin tanrınız tek bir tanrıdır diye değiştirebilip ona ianananların sayıssını arttırabiliyorsaki.bizde herşeyi doğru yolu öğrenelim istedim.
beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi,şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni.Elif,Lâm,Râ
bizim dilimizde ve arapcada allah biz bunu kullaniriz
god yabancilarda kendi dillerince allah kelimesini öyle tabir ediyorlar sadece allaha inanlarda god diyorlar sirf puta degil
bence ayni kapiya cikiyor sonucta allaha inanip varligini biliyor ve kendi dilinde ki gibi telafuz edicekler tabi
biz müslümanlara ALLAH demek dogrusudur ama benim gözümde hiristiyanda olsa allaha inanci varsa yeterlidir anmasi bile güzel birsey
elbetteki ALLAH denmesinden yanayim zaten aman tanrim, tanri korusun gibi cumlelere ve bunlari kullananlara sinir oluyorum.
cunki ALLAH birdir tektir SEHADET getiriken tanrimi diyoruz nekadar abes geliyor Yuce yaradana yakismiyor birkere bu sifat , sozlerimi soyle noktaliyorum;
Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhû ve resûluh.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dil aliskanligi kalp aliskanligina donusur.
Dil Sustukça KALP konuşur.Dil Konuştuça KALP susar.
Müslüman biri için normal'i "allah" olmalı sanırım , ama farklı telaffuzuda işin özünü değiştirmez. Ben tanrıya inanıyorum diyen birisi ile ben allah'a inanıyorum diyen birisi arasında fark yok, sonuçta işaret edilen aynı şeyler.
Tabiki güzeli müslüman bir toplum'un kullandığı genele uyup Allah demek.