-
Ben deli değilim, ben seçiciyim
Bahara çalan bir akşam serinliği, çiseleyen yağmur ve kararan hava... evet beş çekiyor her defasında Görüntü Gazetesi Nescafe’ye... eski yılların şarkıları, hani bir zamanların kıpır kıpır duygusal şarkıları... Elinizde kaç sevgi oldu bilmiyorum....dağ evlerini, kışı, karı ya da sahil kenarında yalın ayak yürümeyi aklınıza getiren.. Ben ne vakit eski tınıları dinlesem o gelir aklıma. melodisinden.. o çığlık gibi sesten ya da; “sev kardeşim” le başlayan kahkahalı kadın sesinden.
Çünkü o da öyleydi… çakır keyif... kahkaha yüzlü... jon bıyıklı ve bal gözlü...
Uzağıma düşse de sırrımız çok güzeldi. Eminim o da saklıyordur.
Aklına eski şarkılar dinlediğinde gelir miyim bilmem ama, bir yerinde sakladığını biliyorum gülüşümü...
Güldürürdü o beni... en sinirli anım da bile. Hani sıkıntılıyken Ayten ya da Füsun Önal başlar ya kahkaha sesleriyle; eğlenirsiniz, o da öyleydi... güldürürdü beni.. ve bilirdi bunu...
....
Ben deli değilim ben seçiciyim ve hep kendimi yazarım... Saklarım o her aynaya bakışımda, başkalarından aşırdığım aşkları hüzünle ve terk edişler... bendendir içime girmiş ve oradan süzülerek çıkmıştır... Ego lazımdır yazmaya...bilmeniz izlemeniz lazımdır kendinizi ...sevmeniz ve beğenmeniz lazımdır...
Sizden neler çıkar hamurunuz hangi kıvamdadır bilmeniz gerekir o nedenle aynaya çok bakarsınız, en çok kendi fotoğrafınızı çekmek istersiniz... ve en güzel anları bile kaç kişiyle yaşamışsanız yaşayın kendinize saklarsınız en büyük payını.
Birini seversiniz yine kendiniz için. Aynaya bakışınız ondandır sık sık... Bakanlar anlam veremezler... “hasbammm derler” ...ben deli değilim ben seçiciyim..ben kendimi yazarım aslında benim hayatıma hiç uğramamış bir treni bile yazsam ...beklemişimdir o treni bekleyenlerle..srenini duymuşumdur .. elimdeki bavul yormuştur elimi ya da beklediğim kişi gelmemiştir ağlamaklı dönüyorumdur geri... Ben deli değilim ben kendimi yazarım...
...Onu kendime sakladım en eski şarkılar gibi özlediğimde çıkaracağım diye...
Kendime sunmasam sunamazdım başkasına ..
Deli olmasam anlamazdım delileri.
Kendimi sevmesem sevemezdim başkasını...
Eski şarkı zamanı şimdi:
hadi hep beraber şimdi....
"bu ne dünya kardeşim seven sevene o ne dünya kardeşim böyle
bir garip buruk içim bilmem ki niye belki de sevdiğim yok diye..
bu ne dünya kardeşim gülen gülene. o ne dünya kardeşim böyle
bende hep onlar gibi gülsem mi öyle yüreğim kan ağlasa bile
ne bir kürk ister bu şen gönlüm
ne bir han ne de saray
ye iç eylen çok kısa ömrün
sev çünkü sevmek en kolay..."
alıntı
-
Birini seversiniz yine kendiniz için. Aynaya bakışınız ondandır sık sık... Bakanlar anlam veremezler... “hasbammm derler” ...ben deli değilim ben seçiciyim..ben kendimi yazarım aslında benim hayatıma hiç uğramamış bir treni bile yazsam ...beklemişimdir o treni bekleyenlerle..srenini duymuşumdur .. elimdeki bavul yormuştur elimi ya da beklediğim kişi gelmemiştir ağlamaklı dönüyorumdur geri... Ben deli değilim ben kendimi yazarım...
...Onu kendime sakladım en eski şarkılar gibi özlediğimde çıkaracağım diye...
Kendime sunmasam sunamazdım başkasına ..
Deli olmasam anlamazdım delileri.
Kendimi sevmesem sevemezdim başkasını...
Emeğine sağlık........