| | #1 |
| Guest
| Cennet'te her istediğimiz olacak mı? Bu konuda ki düşüncelerinizi almak istiyorum.evet Cennet'te her istediğimiz olacak mı? |
|
| Reklamlar |
| | #2 |
| Guest
| girde gör.. |
|
| | #3 |
| Guest
| bu konuda diiceğim tek şey eğer Mevlam hak görüp beni rızasıyla oraya almışsa daha ne isteyebilirim ki... Mevlamın rızasıyla oradaysam galiba ben bişey istemezdim.... ama her istekte kasıt ne..... |
|
| | #4 |
| Üyelik tarihi: Sep 2007 Bulunduğu yer: antalya Yaş: 22
Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Evrende var olan herşey Allah'ın sonsuz gücünü ve sonsuz aklını yansıtır. Allah dünyada imtihanın bir gereği olarak herşeyi bir kanun ile yaratmakta ve tüm olup bitenleri insan aklının kavrayabileceği makul sebep-sonuç ilişkileri içinde göstermektedir. Bundan dolayı insanlar bir meyve gördüklerinde bunun bir tohumdan gelişen ağacın zaman içinde verdiği meyve olduğundan şüphe duymazlar. Elbette ki Allah'ın kanununa göre dünyada meyvenin sebebi budur, fakat unutmamak gerekir ki Allah dilediği takdirde tüm evreni sebeplerden bağımsız da yaratabilir. Allah dilediğini dilediği şekilde ve zamanda, örneksiz olarak yaratan, hiçbirşeye ihtiyaç duymayandır. Dolayısıyla Allah'ın yaratması için de hiçbir sebebe, araca, aşamaya ihtiyaç yoktur. Dünyada herşeyin belli sebeplere, doğa kanunlarına bağlı olması insanları yanıltmamalıdır. Allah tüm bu sebeplerin Yaratıcısı olarak bunlardan tamamen münezzehtir. Nitekim cennette sebeplere bağlı yaratılış kalkacağı için ağaçtan kopan meyvenin yerine yenisi hemen geri gelecek, hiçbir eksilme olmayacaktır. yani yaşadık hocam her şey var. |
| | |
| Reklamlar |
| | #5 |
| Guest
| gir de gör..... ![]() ayrıca yani yaşadık hocam herşey var nasıl yani anlamadım |
|
| | #6 | |
| Üyelik tarihi: Sep 2007 Bulunduğu yer: antalya Yaş: 22
Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #7 |
| Guest
| şimdi gerçekten anladım...... |
|
| | #8 |
| Guest
| size su tabiri kullaniyim, cennetin 1 günü dünyanin 100 yili gibidir.. dünyada insan ömrü adem.den son kiyamet zamanina kadar hadisi serifler 7000 yil söyler. hz. muhammed s.a.s. efendimiz.. bir gün hutbeye ciktigi zaman (hutbede 7 basamak vardir) ve hz peygamber s.a. iste bu dünyanin ömrü bu kadardir. yemin eder bu basamaklara ve 7000 yillik ömrü vardir der.. ((ben bu tabiri muhammed s.a. efendimizinde her basamaginin 1000yillik ibadete bedel oldugunu ögrendim))) ama gelelim konumuza cennette yasadigin bir dakikalik ömür dünyadaki 1000 yila cennette ALLAH c.c. CEMALINI görmekse cennette 1000yillik yasmaya, zevklerine vesaire... bedeldir.. zirve allahi görmek olsun, allahi görmede net.lilik yakin olabilmek (cünkü allahi yakindan veya uzaktan görmede olacaktir, elcevap=kendi yüregi dayanma kapasitesi vesaire..) ALLAHI MÜZAAKERE ETMEK; VE ONU GÖRMEK BU DÜNYADA EN ÖNEMLI ZIRVE KONUDUR.. Allahin büyklügü ise! cennet o kadar büyükki 7 kat gök denilen (uzay boyutundan) daha büyüktür.. cennet daha büyüktür ve allahta cennete sigmiycak kadar o kadar büyüktürki arsi azam mercan sekline gelir allahin simgesini görünüsünü kücültür ve cennet halkina kendisini gösterir.. ((cennetin örtüsü;atmosfer gibi birsey= ARSI AZAM dir, )); ALLAH o kadar BÜYÜKTÜR.. ve övülmek anilmak zikredilmek ister.. sever.. ama biz günes sistemi daha SAMAN YOLU galaxisinde nokta bile degiliz.. ve 300milyar galaxi var diyorsa NASA, gel düsün, cenneti,, sonra allahdan arsi azamin mercan tabakasi, örtüsüyle kücülerek gözlük gibi görünme olayi varsa, cennete bile sigmiycak kadar büyükse; gel allahin büyüklülügünü düsün.. ========== sen allahi anlamazsan onun sanatini, teknolojisini anlamazsan, mimar sinan gibi düsünmezsen, ali r.a. gibi namaza asik olmazsan kissasi ALiM ligin YOKSA VE ALiM OLARAK ÖGRENDIGINI UYGULAMAZSAN YASAMZSAN AHIRETTE KAYBEDERSIN... sen namazi oku öyle namaz kil, orucu oku, öyle oruc tut. kimyaci olacksan git üniversitesine.. cahil olma. YOKSA KAYBEDERSIN... - |
|
| Reklamlar |
| | #9 |
| Guest
| anlayan anladı valla yerinde doyurucu bi açıklama olmuş......... |
|
| | #10 |
| Guest
| ya benim sormak istediğim şöyle bireydi.tanrı beni cennetine layık görmüş ve cennete girmişim.ve orda tanrı olmak istemişim olacak mı şimdi bu.eğer olmıycaksa bu nasıl cennet?yok olucaksa bu nasıl tanrı?yok sen orda böyle bi istekte bulunmazsın diyorsan tanrı benim düşüncelerime kota mı koymuş oluyor? işi müslümanlık boyutunda algılamayın sadece.tabi herkes kendi inancına göre yorum yapacak ama. |
|
| Reklamlar |