Go Back   Lahuti.com > Paranormal Fenomenler & Parapsikoloji > Parapsikoloji Ve Uygulamaları

Seçenekler
Alt 05-07-2008, 20:15   #1

Tecrübe Puanı: 3
dadu henüz daha yolun başında
Çocuklarda Hipnoz

ÇOCUKLARDA HİPNOZ

( Gerald Kein eğitiminin özetidir.. )

En mutluluk veren hipnoz şeklidir. Sürekli sorunları olan erişkinlerle uğraştıktan sonra, bir çocuk birden içinizde ışıklar açtırır. En kolay şey çocuklarla çalışmaktır. Çok kolaydır. Çok basit tekniklerle çalışırsınız.

Çok küçük çocuklar doğumdan 5 yaşına kadar

Orta yaşlılar 5-10 yaş arası..

-Teknikler yaşa göre biraz değişir.

- Çocukta ne program çalışırsa çalışsın halletmek kolaydır. Düzeltmek kolaydır.

- Çocuklarda hipnozla ilgili çok az kitap vardır. Bir tanesi Hypnosis and your child ; Alexandroff. MD. Çok mükemmel bir kitap. Ama bulması çok zor. Kanada da bastırılmış..

Diğeri; Hypnotherapy with children; Gordon Ambroise.. İngiltere’de basılmış..

- Fazla belge yok çocuklar için..

- Çok kolay gerçekten. Hipnozla ilgili korkuları yoktur. Çocuklar otorite figürünü severler. Her ne kadar anne babalarını sevmeseler de. Emir almaktan, yönlendirilmekten hoşlanırlar. Bu nedenle çocuklarda hipnoz son derece kolaydır.

- Kritikal faktör oluştuktan sonra gelen telkinler bu duvara çarpar, yani analize uğrar.

- çocuklarda bu korunma yoktur..

- onlar zaten normalde de transdadırlar..

- çocuklar ilk ne zaman programlanmaya başlarlar?.. belki anne rahmine düştüğü andan itibaren.. ama en uygun görünen anne karnında 3 aydan itibaren uyarıları almaya başlar.

- anne karnında hissederler; kızgınlığı/stresi/ sevgiyi/ emniyeti hissederler.

- anne karnında konuşulmayı severler. Anneler çocuğa konuşmalıdır.

- ilk programlama anne karnında başlamalıdır.

- bazı çocuklar doğduğu andan itibaren çığlıkları koparır. İstenmediğini biliyordur.

- bazıları ise gayet sakin ve mutludur.

- anne-baba olmak için hiçbir sınav yoktur. Ah bilseler çocuklarına nasıl sevgilerini vereceklerini. Bu nedenle sevgiyi nasıl vereceklerini öğreten programları aldıktan sonra anne baba olmaları gerekir.

- anne söyleyeceklerini bir teybe kaydeder.. ne kadar çocuğunu istediğini vs.. ve bunu karnına sardığı hoparlörlerle çocuğa dinletebilir.

- doğum tek başına çocuk için travmatik bir olaydır. Bir çocuk doğum olayında başlar.

- bir canlı için ilk gerekli ihtiyaç emniyettir.

- anne karnı mükemmel bir evdir. Çocuk orada çok huzurludur.

- aniden deprem başlar.. kasılmalar başlar.. çocuk ne oluyor yahu der. Sonra su açılır. Evi birden sıkışmaya başlar. Daha önce hiç hissetmediği bir basıncı hisseder. Tehlikededir. Birden sıkıştırıcı bir kanala girer. Anne de çok güzel bağırıp çağırarak bu kanalı daha da sıkıştırır.

- dışarısı soğuktur.. yerçekimi vardır.. birçok farklı gürültüler vardır. Birden bacaklarından tutulur, bazıları kıçına şaplak yer. Tam güvensiz bir ortam…

- eve gelir.. apayrı bir dünya.. korkar.. genç anne için.. her ağladığında.. ya açtır.. ya ıslaktır.. ağzına parmağı dokunur.. bebek emer.. her zaman emer. Anneye göre açtır.. hemen ağzına bir şey tıkar.. bebek tabi ki emecektir.. bu yüzlerce kez tekrarlanır. Böylece bilinçaltı yanlış programlanır. Anne tarafından kucağa alınınca emniyet ararken artık ağzına bir şey gelince kendini emniyette hissetmeye başlar.

- tüm yaşamı boyunca anne beni besleyince güvende olurum duygusunu arar. Güveni buzdolabına bakmakta bulur.

- ya da sigara… kendini güvensiz hissetmeye başladığı zaman , yani lise yıllarına geldiğinde.. diğer gruplarda güven aramaya başladığında.. kendini güvende hissetmek için sigara içmeye başlar.. Diğer insanlar tarafından kabul edilmek, tekrar evin anne babanın koruyuculuğunu hissetmek için..

- sevilen, korunan, sürekli desteklenen çocuklar hayatta her şeyi başarır..

- doğduğu andan itibaren.. anne sorumluluğu vardır.. babaların o kadar değil.. ama anne çocuğunu korumalıdır. Kucağınıza aldığınız o bebek her şeye çok açıktır.. her söylediğiniz çocuğunuz gelecekte inanç sistemi olacaktır. Bu güç asla hafife alınmamalıdır.

- 5 yaşın altındaki çocuklarda özel bir yöntem gerek yoktur. Sadece onların nasıl programlandığına bakmalısınız. 10 dakika çocukları bambaşka birisi yapabilirsiniz.. ama anne babayı mutlaka eğitmek gerekir.

- çocuk olmadan anne babaya anlatın.. kritikal faktörü anlatın.. onların etkisini anlatın.. çocuklara ne söylemesi gerektiğini anlatın. Anne-baba sorunun nedenidir. Genetik falan değildir bu olay. Çok basit hafif olaylar soruna neden olmuştur.. anne – baba yardım için gelmiştir. Onları eğitin yoksa çocukta yaptığınız değişim etkisiz kalır..

- alkolizm; çocuğa güven vermeme sonucudur.

- hiper aktif çocuklar yaşamın ilk yıllarında olur..

- alkolik baba eve gelir.. çocuğun ensesine vurur.. çalış.. benim gibi ayyaş biri olma.. her akşam bu telkini verir, hem de şiddetle.. ama bilinçaltı negatif telkini pozitif gibi alır bir de her akşam telkin compound olur.. sonuç; alkolizm..

- alkolikleri regresyona aldığınız zaman hemen kendisine olan suçluluğunu bulursunuz..

- anne babalar siz programlıyorsunuz çocuklarınızı..

- İNDÜKSİYONLAR

- erişkine göre çok, çok kolaydır..

- en güzel yanı sizde çocuk olursunuz.. çocuk gibi konuşacaksınız.. aynen onun yaşına ineceksiniz.. çok keyiflidir.. içinizdeki çocuğa açığa çıkarırısınız..

- başarılı olmak için 1; çok önemli.. çocuğun GÜVENİNİ kazanmalısınız.

- Nasıl: anne babayı dışarı çıkarın.. onlar sadece sizinle beraber olmanın çocuğa bir zararı olmadığı fikrini aşılayacak kadar içerde kalsınlar.. çünkü zaten sorunun kaynağı onlar..

- çocuğa konuşun.. aynı akranınız gibi. Asla eleştirmeden.. anne baba gibi değil.. arkadaş gibi. Onlar küçüktür ama çok zekidir.

- neden buraya geldiğini biliyorsun değimli?.. diğer çocuklarla geçinemiyorsun.. okuldan sıkılıyorsun..vs..

- çocuklarda farklı sözlük kullanın.. uyku kelimesini rahatlıkla kullanın.. onların anlamını bilir..

- kendi indüksiyonunuzu icat edebilirsiniz.. ne yapsanız çalışır.. hiç sorgulamazlar.. ne derseniz yaparlar..

- güvenini sağlamak için; bu çok önemli, bundan asla ayrılmayın.. burada ne konuşursak aramızda kalacak.. sır.. aramızda.. ve gerçekten aranızda kalmalı.. çocuklar sır kelimesini severler. Asla anne babaya söyleme.. ancak ben onlara söylemene izin verirsem söylersin..

- ama sizin bu sırrı bozduğunuzu hissederse bir yere varamazsınız.

-örneğin babası tarafından kötü kullanılan çocuğun size söylediklerini babaya aktarırsanız.. olmaz..

- Kendi çocuklarınızı hipnotize edemezsiniz.. çünkü sorun sizsiniz.

- Ama her anne/baba kendi çocuklarını yetiştirirken gizli hipnoz tekniklerini kullanmalıdır, kullanmazsa hatadır.

- çocukla konuşurken.. hipnoz kelimesini kullanma.. çok rahat olacaksın.. gevşek olacaksın.. sohbet edeceğiz. Falan..

- sevdiği şeyler.. hobileri.. en sevdiği çizgi film karakteri..

- kimler gibi olmak ister.. kahramanları kimlerdir.. 4 yaşındaki kız Madonna gibi olmak isteyebilir..

- eğer iyi karakterlere özeniyorsa bunu hipnozda kullanabilirsiniz.. büyüyünce kim gibi olmak istersin?.. ne olacaksın vs?.. polis, hemşire.. bu bilgiler hep hipnozda kullanılır..

- bazı çocuklar hiç yanıt vermez.. ne sorsan bilmem.. fark etmez.. diye cevap verir.. gel senle bir oyun oynayalım.. bana vereceğin her bilmiyorum içermeyen yanıt için puan kazanacaksın.. bu çok güzel bir oyun.. kazanma şansın çok iyi.. oyunun adı bilmem oyunu.. çok kolay sorular soracağım.. sen bilmem dersen puanı ben kazanırım..

- okulu seve rmisin?.. bil…. Hayır..

- şunu sever misin .. evet

- ayşeyi sever misin evet..

- fatmayı ? hayır.. ( hemen bunu not alın.. acaba neden??)

- babanı sever misin?.. babanı seni dövdü mü.. kızdı mı.. annen .. öğretmenin.. ama bu soruları diğer soruların arasına sıkıştırın.. arka arkaya sormayın.. hangi oyuncağı seversin.. erkekleri sever misin.. dişlerini fırçalar mısın.. zınk bunun arasına anne sana kızar mı?..

- neden babanı sevmezsin.. çoğu zaman sessiz.. o zaman alnına dokun.. merak etme.. sır.. aramızda sır.. / bazen babam dokunuyor.. sevmiyorum.. /

- annem bana bağırır.. aptal der.. pis kelimeler söyler.. anlamını bilmiyorum.. ( bir hastam şımarık anlamını bilmiyordu ama ben şımarığım diyordu.. )

- onu hiç eleştirmiyorsunuz, oyun oynuyorsunuz.. yavaş yavaş size güven duyuyor.. ve yanıtlar kendiliğinden gelmeye başlıyor..

- bazı çocuklar hiç çocukluğunu yaşamamıştır.. / bazıları evde büyük gibidir.. sorumlulukları çok fazladır.. anne baba kavga ediyor mu?..

- 5 yaşındaki çocuğu geriletmeye gerek yok.. direk telkin transformasyon için yeterlidir.

İNDÜKSİYON NASIL YAPILIR?

- 5-6 yaş için.. daha küçüklere direk konuşun.. sadece gözlerini kapatmaları yeterli olur.. ( okulda iyi değil.. huzursuz.. çocuk örneği.. )

- 1; su kovası tekniği..

- sandalyeye rahat yerleşmeli.. / astmatik tip çocuklara uygun.. / şimdi bir oyun oynayalım.. sadece gözlerini kapa..ben aç diyene kadar bir daha açma.. sana bir şey anlatacağım.. sağ tarafında.. ( solu sağı gösterin.. çoğu bilmez.. ) su dolu çok büyük bir kova olduğunu hayal et.. su dolu kova.ılık yumuşacık su dolu.. içinde top var, plastik yumuşak büyük bir top.. rengi ne?.. ( mor).. şimdi elini topun üzerine koy, koy ve kovanın dibine doğru bastır..sonra bırak.. bırakınca.. gevşetince kendiliğinden top suyun yüzüne çıkıyor.. çıkıyor.. sen bastıkça gidiyor..şimdi senden topu önce dibine doğru itmeni.. sonra bırakmanı istiyorum.. her bastırdığında.. gevşeyeceksin.. her seferinde daha gevşek.. daha rahat olacaksın.. daha uykulu olacaksın.. uykun gelmiş gibi olacak..

işte tam böyle.. topu kovanın dibine doğru it… gevşe.. uykun gelsin.. uykun gelsin… ne kadar uykun gelirse gelsin benim sesimi işiteceksin… ve benim sesim seni daha da rahatlatacak gevşetecek… tamam.. topa bastırmaya devam et… bir aşağııı.. bir yukarııııı… daha gevşe… rahatla… mükemmel.. gevşeklik.. / bu sözleri benzer şekilde tekrarlayın..

( daha da derinleştirmek isterseniz D.Elmanda olduğu gibi 5 den 1 e doğru sayarken derinleştirme telkinleri verebilirsiniz.. )…

- buradan sonra telkinleri verin..

sen çok zekisin.. sen okula gidince.. her şey çok iyi olacak.. öğretmene doğru yanıtlarını vereceksin.. her şeyi bileceksin.. vs.. vs.. çok basit bir indüksiyondur..

9-10 yaşlarına kadar kullanılabilir.. ama en uygunu 5-8 yaş arası.. çocuklar hipnozdayken her şeyi yapar.. oynar.. kaşınır.. tepinir.. bazen gözlerini açıp bakar ama bunlara rağmen derin hipnozdadır..

- telkinleri tekrarlayarak güçlendirin.. uyandığı anda da bombalama şeklinde hızla telkinleri tekrar edin ve ona onaylatın..

2. indüksiyon: happy face.. baş parmağa mutlu bir yüz çizin.. keçeli kalemle..

- şimdi seninle güzel bir oyun oynayacağız.. ister misin.. ( yanıt bekle.. ).. sonra tırnak üzerine resmi çizin ve elini avucu aşağı bakacak şekilde dizinin üzerine koyun.. şimdi gözlerini yüze dik.. oraya bak… gözlerini ondan asla çekme.. / elinizi çocuğun elinini üzerine koyun ama yüzü kapatmayın.. elinin üzerine yumuşak baskılar yaparken.. elinin gittikçe ağırlaştığına dair telkinler verin..

sonra elindeki baskıyı azar azar kaldırın…bu andan itibaren elinin hafiflediğini ve havada yüzeceğini.. uçacağını telkin edin…( hafifçe elin nereye doğru gitmesi gerektiğini dokunarak gösterebilirsiniz) yüzüne doğru havada eli uçmaya başlayacak… eli yüzüne yaklaşmaya başladıkça gözlerini yüzden ayırmasın.. “elin yüzüne ( ya da burnuna.. buralarda sürekli tekrarlayarak .. güçlendirin.. ) dokununca gözlerin kapanacak ve derin bir uykuya gideceksin..ama benim söylediğim her şeyi işiteceksin… gözlerin kapanınca elin hızla dizine doğru düşecek ve sen son derece gevşeyeceksin.. rahatlayacaksın.. bezden yapılmış bir bebek kadar cansız ve gevşek olacaksın.. mutlu.. uykulu.. kendini çok iyi hissedeceksin.. vs… ” burada hafifçe omzunu okşayarak hissi kuvvetlendirin.. şefkat.. okşama hissi..

buradan itibaren telkinler başlayabilir.. ( sorunu ne ise onunla ilgili olarak.. )

**

3. indüksiyon; sihirli TV indüksiyonu.. ( 3-9 yaş arası.)

benim sihirli televizyonumu seyretmek ister misin?.. kapat gözlerini ve seyretmeye başla.. şimdi kendi evine git.. tv nerede.. ?.. salonda.. tamam oraya şimdi benim sihirli tv mi koy ve onu seyretmeye başla.. güzel bir yere otur.. tv yi aç.. hazırsın.. ilk sesler ve resimler gelmeye başlıyor.. en sevdiğin çizgi filmi oynama başlıyor.. ( önceden öğrendiğiniz filmi söyleyin.. ). Kim var orada.. ( falanca.. ).. neler oluyor anlat bana.. başka kimler var..?.. ( yanıt al.. ).. çok komik şeyler olacak.. sen onları seyrederken uykun gelmeye başlayacak ama benim sesimi hep duyacaksın.. komik şeylere gülerken uykun daha da artacak.. beni,m söylediklerime hiç aldırma.. sen onları seyret.. ( bu yöntemle 10-15 sn.de hipnoza girerler..) burada telkinlerini verirsiniz.. sonra tv yi kapattırıp gözlerini açtırırsınız..

**

kum saati indüksiyonu..

eğer bir kum saati bulursanız çok etkili bir yöntemdir..

kumu seyrederken çok uykun gelecek.. kumlar bitmeden gözlerin kapanacak ve sen derin bir uykuya dalacaksın.. derin uykuda olmana rağmen sesimi duyacaksın.. ( gözleri kapanmazsa gözlerini kapa diyebilirsiniz.. )

**

diğer bir indüksiyon.astronot çocuk.

bir oyun oynuyormuş gibi yapmak ister misin..? şimdi astronot olacaksın ve marsa gideceksin.. gözlerini kapa.. roketin havalanıyor.. ( uzayda gezdir.. direksiyonu kullan..)

5,4,3,2,1.. roket havalandı.. dikkat önünde kaya var.. direksiyonu kır.. kurtar ,, aferin.. sen işine odaklan.. beni dinleme.. ( telkinleri ver.. arada sor.. na yapıyorsun gibi..bitince dünyaya geri getir..)

- seanslar arasının 1 hafta olması uygundur..

- anne babaya çocuğuna destek olması gerektiği bilgileri verilir.. ( çocuk yokken.. ).. pozitif olun.. destekleyin.. motive edin..

- çocuk bazen fetal pozisyonunu alır.. devam edin.. derin sorunları var demektir..

- bazen çok derin hipnoz olur.. hiç hareket edemez.. evet sana bir soru soracağım.. evetse şu parmağını kaldır.. hayırsa şunu.. anne babası ile ilgili soruları sorabilirsiniz..

- anneler koopere edilmeli.. onları iyi idare etmelisiniz.. onların kendilerine karşı duydukları suçluluğu ortadan kaldırmalısınız.. siz elinizden geleni yapmışsınız..

- çocukta kendine güven/cesaret/motivasyon/ kendine beğenme/ kendini sevme uyarıcı telkinler her indüksiyonda bulunmalıdır.. / sen iyi bir çocuksun./ tüm negatif düşünceleri ortadan kaldırmalısınız.. sen akıllısın.. zekisin.. herkes seni seviyor gibi..

- suçluluğu ortadan kaldırın. Çoğu kendini suçlu sayar.. bu senin suçun değil.. anne babanın ayrılması senin suçun değil.. sen iyisin.. babanın ayrılması senin suçun değil.. / annenin san bağırması senin suçun değil.. / sende kardeşin kadar akıllısın.. / sende her kes kadar akıllısın..

- uykuda programlama çok etkilidir.. hafifçe anne baba odasına gider.. çocuk derin uykudayken şimdi anne konuşuyor.. birkaç kez söyler.. eğer anneni duyuyorsan parmağını kaldır.. ve hemen telkinleri versinler.. daha iyisi çocuk yatağa yatınca masal anlatmaktır.. çocuk uyumaya başlar.. tam uykuya dalarken.. sanki masal okur gibi telkinler verilir.. aynı senin gibi okulu seviyor.. senim gibi kahraman.. akıllı.. gibi..

- davranış sorunları.. ilgi çekmek ya da kardeşi ile mukayeseden ortaya çıkar.. telkinlerle çok kolay değişir..

- algılama sorunları.. okuma güçlüğü gibi.. çünkü dikkati çekecektir.. bundan korkarlar.. kendini cezalandırma sonucu ortaya çıkar..

- astma; hipnoza al.. soluğun zorlanınca hiç sorun etme.. 1 den 5 e sayarken şimdi aynı durum olacak.. şimdi göğsündeki sıkıntıyı eline gönder ve orada sık yok et.. sen elini sıktıkça gevşeyeceksin ve rahatlayacaksın.. rahatlayınca.. bırak onu gitsin.. ( tam tedavi değildir ama durumu kontrol eder.. )

- teen-agerlar ( büluğ çağında olanlarda) da erişkin gibi davranın.. analitik olun..

- çocuklarda yaptığınız işin %90’nı uyanık hipnozudur.

- çocuğun yaşamındaki yönünü kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

alıntı
dadu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar

Lahuti.com ©2000 - 2009