Go Back   Lahuti.com > İslami İlimler > Havas > İş Bulma Ve Rızık İçin Dualar

Seçenekler
Alt 19-11-2008, 23:55   #31

Nergizz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 1
Nergizz henüz daha yolun başında

Alıntı:
Zem_heri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada Nergiz abla hoşgeldin özledim seni ))
Canim sag ol bende seni cok özledim. Pek göremedim girdigim zamanlar. Eskisi kadar SIK giremiyorum. Kucak dolusu selamlar tatlis..

Alt 20-11-2008, 00:10   #32

Omar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Omar yakında ünlü olacak gibi

Bir çok insan senin için güzel öneriler sunmuş ama sen herkese bir laf yetiştirme çabasına girmişsin bu sana bir fayda kazandırmaz daha çok stres edinirsin sadece bu. Sana dürüstçe şunu söyleyebilirim ki; hayatı mutlu kılabilecek bir yazılı formül yok, böyle bir moda girme sakın; daha da karamsar bir ruh haline bürünürsün, neleri zan'edinirsen onlar ile yaşarsın zaten ki; herşey senin kendi dirâyetin ile doğru orantılı, ilk başta az yada çok; sadece güzel bakmaya çalış yaşama, önce kendini reforma sokmaya çabala birilerini yada birşeyleri yargı yada eleştiri yapmaya çalışma, bu sana bir getiri sağlamaz daha fazla siyah renkler yükler.
İyi düşün iyi olursun, inş'Allah güzel gider tüm yaşamın.
Omar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar
Alt 20-11-2008, 00:16   #33

darkshadows henüz daha yolun başında

Alıntı:
Nergizz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Slm,
eger yazdiklarimi bastan önyargi ile degilde, biraz iyi niyet ile okumus olsaydin, eminim cevabin biraz daha farkli olabilirdi. Halazir yazdiklarimin arkasindayim ve simdi tahmin ettigimin dogrulugundan dahada emin oldum.
Kardesim sen burada ne duymak istiyorsun??? Eger "vah vah...bende ayni durumdayim vs vs... tüh tüh.... evet en berbat sensin....ah..ah..." duymak istiyorsan, dersinki Arkadaslar benim teselliye ihtiyacim var. Ama zaten arkadaslarin coguda seni teselli etmeye yönelik bir seyler yazmis. Ben sagligin bir bütün oldugunu en az senin kadar iyi biliyorum ve saglik konulari meslegimle tamamen iliskili. VAZ gec!!! Kendine acimaktan VAZ GEC!!! Ruhi bir bunalimdasin ve bu yüzden hayatinda olan kücükte olsa güzellikleri göremezsin. Insanlarin sana teselli vermeleri su durumunda sana bir yarar saglamiyor. Dedigim gibi bazen en iyi yardim hic yardim etmemektir. Sen o kadar cok kendi kendine acima duygularina girmissinki, resmen duygu sömürüsü yaptiginin farkinda bile degilsin. Burada intihar etme imalarinda bulunarak ne kadar cok insanida zor durumda biraktigini bildigin halde ayni sekilde devam ediyorsun. Hatta öylesine kendine acimaya odaklanmissinki, kanser hastalarinin bile izdiraplarini kendinin altinda görüyorsun. Senin cok iyi bir terapiye ihtiyacin var. Kendinle yüzlesmen lazim. Henüz yasin genc, daha fazla böyle acitasyon girdabinda kendini heba etmeden en dogru yola bas vurarak sagligina kavus.
Ikide bir Allah´i suclamanin bir alemi yok. Önce bir kendimizi elestirmeyi ögrensek, herhalde bir cok zorun aslinda hicte zor olmadigini anlariz.
Sana saglik ve öz elestiri gücü temenni ediyor ve hic unutmamani tavsiye ettigim bir MEVLANA sözüyle noktalamak istiyorum:
"Ne ararsan kendinde ara!"
Kendime acıdığım veya duygu sömürüsü yaptığım filan yok.Daha önce de belirttiğim gibi içinde bulunduğum psikolojinin hayatı algılayış tarzımla ilgisi yok;tamamen başıma gelen olaylarla ilgili.Ayrıca olayların akışında en ufak bir etkim olamadığı için özeleştiri yapmamı gerektiren birşey de terapi görmemi gerektirecek bir neden de yok ortada.Bu siteden beklediğim;kimseden vah vah almak veya boş teselli değildi.Sadece talihsizliğime son verecek bir enerji yönlendirme yöntemi veya dua bilen varsa öğrenmekti.Kimsenin acımasının bana bir fayda sağlamayacağını bilecek kadar aklım başımda.Artık son aşamaya geldiğim için bu siteye mesajı yazdım ama madem niyetim yanlış algılanıyor yorum yapma zahmetine girmesin kimse.Hatta konu yönetim tarafından kilitlenirse daha da memnun olurum.Kimin hakkımda ne düşündüğü de umurumda değil şu andan itibaren.
darkshadows isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-11-2008, 00:23   #34

Zem_heri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 4
Zem_heri yakında ünlü olacak gibi

Hayatta tesadüf diye bi şey yoktur. bunu anla olur mu.başına gelenlerin %10 u olaylar %90 ı senin olaylara karşı tutumundur. bunu ben demedim. bi antropolog söylemiş ve bunu 10 sayfa kadar da açıklamış . silinmesine gerek yok konu alta gider zaten. ama tutumunu değiştirmzsen kimsenin sana yardım edebileceğini sanmıyorum. yardıma kapalısın. terapi zaten insan iniş çıkışlar yaşadığında lazımdır. ayrıca o kadar tepki gösterilecek bi durum da değil. madde imkanlar yeterli olsa keşke herkesin sürekli görüştürüğü bi terapisti olsa ama malesef ülkemizdeki imkanlar buna müsait değil. dediğim gibi sitede ara bari kendi çözümlerini bul. başka da yapacak bi şey kalmadı.
Zem_heri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-11-2008, 00:47   #35

frezya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

frezya henüz daha yolun başında

allahın izniyle her şey düzelir arkadaşım sende şaşar kalırsın

Alt 20-11-2008, 01:04   #36

vefalıdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vefalıdost henüz daha yolun başında

her insan gibi senin de kendi çıkmazların var..kördüğüm olmuşsun..!akıl vermeyi hiç sevmem..durumunu "beyin fırtınası" metoduyla merak kendince anlamak istersen benimle sohbet etmeni tavsiye edrim.:!en azından senin anlattıklarını paylaşırım samimice..ve dostça..kardeşça!
inşallah düzelir hallerin..!
vefalıdost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar
Alt 25-11-2008, 16:01   #37

ictali henüz daha yolun başında

Alıntı:
darkshadows Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her ama her işim sürekli ters gidiyor.Adeta bir lanet bulutu sürekli beni izliyor.Mesela gazeteye kiralık daire ilanı verdim.6 kişi evi görmeye gelmek istediklerini söylediler.Sonra hiçbirinden haber çıkmadı.Özel ders vermeye çalışıyorum.Telefonda görüşüp,her konuda anlaşıp,gün,saat belirliyoruz.Son anda bir terslik çıkıyor ve vazgeçtiklerini söylüyorlar.Bunlar basit örneklerdi.Sanki bir güç benim planlarımı,hayallerimi bilip mahvetmek için her an tetikte.Artık hayal kurmaya bile korkar oldum.Tekrar yıkılmamak için toparlanmaya çalışmıyorum.En ufak girişimde bulunacak gücüm kalmadı.Lütfen bana kimse olumlu düşün gibi boş tavsiyelerde bulunmasın.Bunu yaşamayan anlayamaz.Herhangi biri bana sempati duysa,hemen yanlış anlamaya neden olacak bir tesadüf veya olay oluyor ve o kişi anında benden soğuyor.Zaten içine kapanık biriydim kendimi bildim bileli.Sürekli yaşadığım bu hayalkırıklıkları ve talihsizlikler yüzünden ne kendime ne insanlara ne de dünyaya en ufak güvenim kaldı.Çaresiz tek kişil cehennemimde kıvranıyorum.Bir de benimle konuşan insanların kısa sürede uykusu geliyor,sıkıntı basıyor.Yemin ederim,bunlar benden kaynaklanmıyor.Bir güç sürekli benimle uğraşıyor,Beni insanlardan uzak tutmak,yapayalnız acı içinde kıvranmaya devam ettirmek için elinden geleni yapıyor.Bunlar tesadüfle açıklanamaz.Benim hayatım alacakaranlık kuşağı gibi ve artık dayanacak gücüm kalmadı,iliklerime kadar tükendim.Her gece ölmeyi dileyerek uyuyorum. Üstümdeki uğursuzlluğa,lanete çözüm bulabilecek kimse var mı?
bende iki yildir senin durumuna benzer durumdayim.

hala oyle, tuttugum her dal kiriliyor, islerim ters gidiyor. hastalik, borc issizlik hepsi stres yapiyor.

ama sizler varsiniz. hala yasiyorum oyle veya boyle. yasamak guzel sey.
veren belli olduguna gore,

kahrida hos lutfuda hos.

belki size cok buyuk nimetler verilecek ama vakti daha gelmemistir. sabredin ve halinize sukredin lutfen.

sizi ben bilmem bir baskasi bilmez ama seni senden iyi bilen ve annenden daha sefkatli Rabbim var. O na guven dertler gelir gecer. Allah kimseye kaldiramayacagindan fazla yuk vermez. demekki sen digerlerinden guclusun ondan dolayi imtehaninda zor olabilir.

Burada oldukca fazla dua var yine internetten bulabilirsin. Vakia suresi gibi bir hazine var.

yattigin yerden hayal kurarak sende dunyada degismez. Senin durumunu benim durumuma benzettigim icin yazdim. aslinda bende kalabaliklar arasinda yalnizim ama O buyuktur.

arasisira dinler motive olurum.
ictali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-11-2008, 16:18   #38

mirza1511 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mirza1511 henüz daha yolun başında

benim tavsiyem elinizden geldiği kadar dua okuyun.. rabbimiz her zaman bizimle barberdir ve dua edilenin duasına icabet etmeyi beklemektedir.ii allah çokca sabırlar versinnn..ibadet etmeyi de unutmaa.. ASR süresinin mealini oku... iman eden ve salih amel işleyenler muhakkakki kurtuluştadırr.. rabbim hayırlı olanı verecektir sizee.. sahipsiz değilsiniz.. şeytanın istediği pozisyona gelmeyinn.. umutsuz olmayınn.. allah herzaman heryerde mutlaka bizimledir...dua ile kalınız
mirza1511 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-11-2008, 23:35   #39

Tecrübe Puanı: 2
CANIMCAN henüz daha yolun başında

kardeş ne yaparsan yap ölümü dileme ben diledim ölüm kapıma ansızın gelldi çok acı verici ve korkutucu ölüm kolay bişe değil ben oanda çok yalvardım allahım yok ölmeyi istemiyorum dedim korktum isteme ölüm zordur agırdır benden demesi
CANIMCAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-11-2008, 23:46   #40

kutlu henüz daha yolun başında

darkshadows.......sen hepimizin 24 saat gül bahçesinden gül derlediğimizi mi düşünüyorsun? gece ne kadar karanlık olursa olsun sabaha ermeye mahkumdur...
kutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Reklamlar

Lahuti.com ©2000 - 2009