+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Define Halisünasyon ve Gerçek Durumlar

mfc210c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    29

Thumbs down Define Halisünasyon ve Gerçek Durumlar

Kazıda baskı altında yapılan işten verim azlığı nedeni ile görülmeyecek halisülasyonlar hissettiğiniz olgular gerçekten yaşadığını sandığınız ve definecilerin % 99’nun inandığı olaylar karşınıza çıktığında çok fazla abartırsınız.

Olmayan olayları, görünmeyen nesneleri, yaşanmamış anları yaşamış gibi davranması definecilerin doğal özellikleridir.

Bu olaylar genelde gece geç saatlerde, karanlıkta, yorgun kazı çalışmalarında ve kaçak kazı esnasında görülürler. Gündüz kazıları ve yasal kazılarda bu olaylar çok ender görülür.

Muhtemel gerçekte olmayıp ta özel durumlarda karşılaşılan olaylar nelerdir onları kısaca özetleyelim. (Bu olaylar genelde kazı anında ortaya çıkarlar veya öyle hissedilir.)

Her kazıda bu olayların olacağı düşünülemez. Ender kazılarda ortaya çıkarlar. Genelde sakin, sessiz ve ıssız ortamdaki kazılarda meydana gelirler.

1. Hedef bölge kazılmaya başlandığında çok şiddetli rüzgar esmeye başlayabilir. Bu fırtına şeklinde bile görülebilir.

2. Hedef bölge kazılmaya başlandığında yağmur yağabilir. Şiddetli yağmurla sel gelebilir (Ama bu yağmurlar uzun sürmezler).

3. Topraktan çıkarılan heykel gibi doğal varlıklar canlanabilir, hareket edebilir gibi görünebilirler. Bu durum genelde heyecan, korku ve yorgunluğun birleşmesi ile halisülasyonda olabilir, gerçekte olabilir.

4. Topraktan çıkarılan heykellerin gözünden, ağzından veya kafasından kanlar akabileceği görülebilirler.

5. Topraktan çıkarılan heykel ağzından ve kafasından kanlar akabilir. Gözleri açılıp kapanabilir.

6. Kazı yapılan yerden yılan çıkabilir. Bu durum doğal sayılabilir. Ama bazıları halisülasyonda olabilir.

7. Çıkan define sandık, küp, gıcık, kazının içinden arılar, kurbağalar, yılanlar, koç görüntüleri v.s. umulmayacak şeyler çıkabilir. Bu durumda kazıya ara verip, iyice dinlenip, sakin sakin düşündükten sonra nelerin yapılacağına karar verilmelidir.

8. Mezardan inilti ve sesler gelebilir. Konuşmalar duyulabilir. Bu durum genelde mağara ve mezarlıklarda yapılan kazılarda ortaya çıkar.

9. Kazılan yerden ayak, el veya hayvan tırnak izi çıkabilir. Burada siz definecilere birşeyler anlatılmak istenebilir. Olaylar tekrar gözden geçirilip, sakin sakin düşünülüp titizlikle incelenmelidir.

10. Kazı yapılan bölgede aniden sakallı bir derviş, hoca, papaz halisülasyonları görülebilir. Böyle durumlarda kazıya son verilmesinde psikolojik açıdan ve sağlık açısından fayda vardır.

11. Kazı yapılan yerden içi kül dolu bir küp çıkabilir. Küpü mutlaka gündüz açıp incelemeli ve olayı iyi araştırmada fayda vardır.

12. İşçi boş küp, kazan, bakraç, testi sandık v.s. çıkabilir. Bunlar bir iz ve işaret olabilir. Ancak definenin kendiside olabilir.

13. Kazılan yerden ateş çıkabilir.

14. Kazılan yerden harita, iz, işaret, heykel, figürler (keçi, köpek, ok, yılan, kazan, küp, kılıç, ağaç) çıkabilir. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Çevre araştırılmasının iyi yapıldığında size çok fazla bölge hakkında bilgi verebilirler.

Böyle durumlarda araştırmalar tekrara gözden geçirilmeli, teker teker etüt edilmelidir. Detaylar üzerinde durulmalı ve titizlikle incelenmelidir.

Yapılan kazıdan her zaman altın, para, mücevherat çıkmayabilir. Bazen bu iz ve işaretlerde çıkabilir. Bunların iyi değerlendirilmesi ve anlaşılması gerekir.

Psikolojik yönden hazır değilseniz paniğe kapılır ve rahatlıkla hata yapabilirsiniz. Böyle durumlarda panik yapılmaması gerekir. Kazıdan herşeyin çıkabileceği bilinmelidir. Bu olayların % 90 kazı yapan insanlara zarar vermezler. Ancak zararlı olan olaylarda vardır.

İnsanlar yorgun, uykusuz, problemli, karanlıkta kazı yaparken böyle durumlarla fazla karşılaşırlar. Doğruluğu – yanlışlığı, gerçekliği – sahteliği defineciye ve diğer insanlara göre değişir.

Yukarıda saydığımız problemler sitemizin karşılaşılan tehlikeler bölümünde detaylı olarak incelenecektir.

Psikolojik olarak rahat değilseniz normal zamanda olan söylenen yapılan herşey size çok büyük gelir.

Kazıya çıkmadan önce bütün problemleri emanetçiye bırakarak sadece anahtarı alıp gidilmelidir. Böyle durumlarda başarı daha yüksek olacaktır. Daha sağlıklı düşünerek karar verilecektir.

Bu kadar problemin aşılmasında diğer taraftan en önemli etken yapılacak kazının izin alınarak yasal yollardan yapılmasıdır.

Kanuni yapılan kazılarda ilgili müze müdürlüğü ve mülki amirlerce görevlendirilen görevliler alacağından psikolojik etkenlerin % 90 ortadan kalkacak ve sağlıklı bir kazı yapılacaktır. Zaman sınırlaması olmayacağından sakin kararlar verilecektir.

Gecenin karanlığından dolayı olaylar çok çok az olacaktır. Bu tür olaylar halisülasyon veya gerçek olabilir, ama gerçek olma olasılığı yüksektir
    (Ey Birader!Sırrı hak olan kitap nerede örtülüdür,
    Tok sözlü olmak ahmaktanta aşağıdır herkese açılma!)

KurtuluşZor_786 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    174
    Emeğiniz için teşekkürler. Define ve definecilik tamamen boş işler. Sadece ortalıkta dolaşan biri birine benzer söylentiler ve bu söylentilerin çeşitli ağızlardan,farklı farklı rivayetleri ile; Kolaycı,çabuk zengin olma düşüncesini (hayalini) paylaşan insanların ortak faaliyetleridir definecilik. Aslında bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki burda onlara girmeyeceğim. Şu uyarıyı yapmadan da geçmeyeceğim. Sınırlı geliri olan,kendi yağında kavrulan,iyi kötü bir aile ve iş düzeni olan kimseler SAKIN HA SAKIN BU İŞE GİRMESİNLER!.. Yemin ederim ortalıkta ne işleri kalır,ne aileleri kalır,nede düzenleri. Hepside yok olup gider. Vesselam...
    Bir elde kadeh , Bir elde
    Kur'an
    Bir helaldir işimiz, bir de
    haram,
    Şu yarım yamalak dünyada,
    Ne kafiriz nede tam
    müslüman...

JaKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    601
    bu işler çok tehlikeli yanında bi hoca olması lazım
    dünya güzel olsaydı...
    doğarken ağlanır mıydı?
    eğer memnun kalınsaydı...
    ölürken inlenir miydi?

İtibar Puanı
    174
    Alıntı JaKa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işler çok tehlikeli yanında bi hoca olması lazım
    Hayır. Yanlış anlamışsın. Hoca moca değil benim dikkat çekmek istediğim şey farklı. Yazdığımı bir daha oku lütfen...
    Kur'an
    haram,
    Ne kafiriz nede tam
    müslüman...

JaKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    601
    Alıntı Kurtuluş103 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır. Yanlış anlamışsın. Hoca moca değil benim dikkat çekmek istediğim şey farklı. Yazdığımı bir daha oku lütfen...
    senin demek istediğini anladım, ona bişey demiyorum
    ben ek bilgi verdim (: bu işe girenler için ..
    dünya güzel olsaydı...
    doğarken ağlanır mıydı?
    eğer memnun kalınsaydı...
    ölürken inlenir miydi?

ayhan tonc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    202
    Alıntı Kurtuluş103 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğiniz için teşekkürler. Define ve definecilik tamamen boş işler. Sadece ortalıkta dolaşan biri birine benzer söylentiler ve bu söylentilerin çeşitli ağızlardan,farklı farklı rivayetleri ile; Kolaycı,çabuk zengin olma düşüncesini (hayalini) paylaşan insanların ortak faaliyetleridir definecilik. Aslında bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki burda onlara girmeyeceğim. Şu uyarıyı yapmadan da geçmeyeceğim. Sınırlı geliri olan,kendi yağında kavrulan,iyi kötü bir aile ve iş düzeni olan kimseler SAKIN HA SAKIN BU İŞE GİRMESİNLER!.. Yemin ederim ortalıkta ne işleri kalır,ne aileleri kalır,nede düzenleri. Hepside yok olup gider. Vesselam...

sonunda beni bu işten vazgeçireceniz

nnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    281
    Sevgili ayhantonç;
    Ben sana bir tiyo vereyim kazdığım yerlere patates eksem şimdi köşeliktim.
    Bayağı bir süre aktiftim,hacı hoca makine aklına ne gelirse kullandım..
    Bu durumda cinlerden haber alınır mı? evet alınır ama doğruluğu kesinlikle şüphelidir..bu yol ile haber almak isteyen kişilere hep denir 8 metrede. sanki ağızbirliği edilmiştir..
    Kurtuluş 103 de dorğu tespitlerde bulunmuş..Biraz pahalı bir hobi.
    Sorunu olan olursa seve seve yardım ederim,yediğim kazık ve hayalkırıklarından derlenmiş bir yığın tecrübem ile
    Ama pişman değilim,adrenalini yüksek,heyecanlı bir uğraş
    KADERİMDE NE VARSA KABULÜMDÜR!!!!

ayhan tonc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    202
    Alıntı nnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili ayhantonç;
    Bu durumda cinlerden haber alınır mı? evet alınır ama doğruluğu kesinlikle şüphelidir..bu yol ile haber almak isteyen kişilere hep denir 8 metrede. sanki ağızbirliği edilmiştir..
    Sorunu olan olursa seve seve yardım ederim,yediğim kazık ve hayalkırıklarından derlenmiş bir yığın tecrübem ile
    sağol ama tüyonu aradım bulamadım ehehhe şifrelimi yazdın
    işsizim iş arıyom yok bari define arayayım

nnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    281
    Hangi bölgedensin?
    KADERİMDE NE VARSA KABULÜMDÜR!!!!

İtibar Puanı
    174
    ALINTI:___________________________________ sonunda beni bu işten vazgeçireceniz
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ayhan kardeşim bence yol yakınken dön. Neyine gerek olmayan lahitler,heykeller,paralar, bilmem kimin gömüsü vs. ve bilumum işaretler uzmanlar(!) tılsımlar,büyülü defineler,yer değiştiren hazineler,tuzaklar,mahzenler,papazlar,keşişler (ve oğulları) ermeni,yahudi,iranlı vs. Vs. Vs... Ben bunları yazarken bile sıkıntı basıyor.. Gel kardeşim vazgeç bu sevdadan.
    --------------------
    [QUOTE=nnic;1270783]Sevgili ayhantonç;

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Sevgili dostum sana söyleyecek sözüm,bulunacağım tavsiye yok. Sen öğüdünü kendin almışsın zaten. "Biraz pahalı bir hobi" söylemin işin durumunu yeterince özetliyor. Sana katılıyorum. Rastgele...
    Konu KurtuluşZor_786 tarafından (23-01-2010 Saat 15:08 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
    Kur'an
    haram,
    Ne kafiriz nede tam
    müslüman...

+ Konuyu Cevapla