| | #1 |
| Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: ҳ̸Ҳ̸ҳİstanbulҳ̸Ҳ̸ҳ Yaş: 23
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Deniz ortadan ikiye ayrıldı ![]() Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i ortadan ikiye ayırdığı mucizenin bir benzeri Güney Kore'de yaşanıyor. ![]() Güney Kore'de bulunan Jindo adası dünyanın en şaşırtıcı doğal olaylarından birisine tanıklık ediyor. ![]() Denizde yaşanan Med-Cezir sırasında deniz iki taraftan çekiliyor ve kara ortaya çıkıyor. ![]() Ortaya çıkan kara 2.8 kilometre uzunluğunda ve 40 metre eninde. Görüntü aynen Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i ortadan ikiye yardığı olayı hatırlatıyor. ![]() Med - Cezir tarihlerinde adada artık geleneksel olarak bir festival düzenleniyor. ![]() Güney Koreliler festivale adeta adaya akın ediyor. ![]() Milyonlarca insan denizin çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan bu yoldan adaya yürümek için burada toplanıyor. ![]() Ancak Güney Koreliler'e göre bu olayın med cezir olduğuna inanmıyorlar. ![]() Efsaneye göre Jindo Adasında yaşayan köylüler sık sık kaplanların saldırılarına uğruyorlardı. ![]() Günün birinde kaplanlar bütün köyü kuşatınca köyde yaşayanlar can havliyle adanın komşusu olan Modo adasına yüzdüler. ![]() Bu arada köyün en yaşlı kişisi olan bir kadın yüzme bilmediği için Modo Adasına gidemedi.Sahile kadar yürüyen bu kadın, adaya geçemeyeceğini anlayınca Allah'a dua etti. ![]() Duası kabul olan bu kadın için o gün denizden bu yol açıldı. ![]() Yüzme bilmeyen yaşlı kadın bu yoldan yürüyerek karşı adaya ulaştı ve kaplanlardan kurtuldu. ![]() O günden bu yana bu efsane için adada toplanan Koreliler, aynı yolu yürüyerek geçerek Allah'a dua ediyorlar. ![]() Jindo Denizi Gelgit Festivali organizatörleri ise Guiness Rekorlar Kitabı'na kaydettirmeyi amaçlıyorlar. ![]() Çünka en uzun denizin çekildiği alan Jindo'da... (Kaynak: Habervitrini) |
| | |
| Reklamlar |
| | #2 |
| Üyelik tarihi: Feb 2007 Bulunduğu yer: boyut içinde boyuttan,belki şuan yanınızda
Tecrübe Puanı: 6 ![]() | ellerine ve emğine sağlık.çok güzel olmuş teşekkür ederim
__________________ En büyük ihanet,sırları ifşa etmektir!sırrı ifşa eden,cezasını,"sır"lardan uzak yaşamakla öder!."sır"lan ki sır tutasın!.sırların açılmasını istiyorsanız,"sır"saklamasını öğreniniz. |
| | |
| | #3 |
| Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 38
Tecrübe Puanı: 4 ![]() | Cok guzel bir paylasim olmus emegine saglik cok da ilginc.
__________________ COK BILEN COK YANILIR !! |
| | |
| | #4 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: ßuRSa
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Gerçekten ilginç - güzel çalışma - paylaşım tşkürler
__________________ >KIYAMET SURESi < 26-Can,köprücük kemiğine gelip dayandığı zaman, 27-Son müdahaleyi yapacak kim denir 28-Artık gerçekten,kendiside bir ayrılık olduğunu anlamıştı ![]() |
| | |
| Reklamlar |
| | #5 |
| Üyelik tarihi: May 2008 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 26
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | emğine sağlık ![]()
__________________ BeNi ÇeKeMeYeN AnTeN TaKsIn |
| | |
| | #6 |
| Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 3 ![]() | acaba koreliler allahamı inanıyor korede tanrı inancı azdır ayrıca kızıldeniz efsanesinin böyle bir gelgitten oluşabileceğini göstermiş oldun tebrikler |
| | |
| | #7 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 25
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | güzel payşaşim tşk ler |
| | |
| | #8 |
| Üyelik tarihi: Aug 2008 Bulunduğu yer: Zamansız mekansıZ Yaş: 25
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Üfff ne güzel paylaşımı yaw ben o olayı biliyorum zaten derin biyer değil sonradan su altında kalmış bir alan yılın bir zamanında sular çakiliyor okadaR |
| | |
| Reklamlar |
| | #9 |
| Üyelik tarihi: Aug 2008 Bulunduğu yer: Ankara
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Allah'a dua mı etmiş? koreliler müslümanmı diyorsun şimdi? ben çin geleneksel dinleri ve budizm inanışları olduğunu biliyorum.. |
| | |
| | #10 |
| Üyelik tarihi: Sep 2008 Yaş: 24
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | arkadaşım vallahi ellerine sağlık muhteşem olmuş.... |
| | |
| Reklamlar |