| | #11 |
| Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: Aşktan 100000 fersah ötede Yaş: 29
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Allah'ın dualarımızı kabulü niyeti ile dielim ki yatsıdan sonra bir yasin Birkenzul arş ve ardından 207 yada adetsiz ya vedudül camii diye okur isek niyetimizde sadece Allah tarafından dualarımızın kabulü ise büyüye girer mi Ya biliyom usandırıcı oldum ama yanlış hareket etmemek ve yararlı olan şeyler varsada onlardan vazgeçmemek lazım ondan soruyom |
| | |
| | #12 | |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Dec 2006 Yaş: 26
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| Reklamlar |
| | #13 |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Ben adedli dua falan okurken bile şu kadar okudum olacak die düşünmüyorum ki, eminim pek çok kişi içinde öyledir.Bi şeyi 40 kere sürekli istemek deyimi varya, o bakış açısı ile devam ettim Tabii ki Allah' tan istenir. Ben çevirgeli okudum ama Allah' tan istedim Yada kenzul arşı okudum Allah tan istedim. Ben diyorum ki bunlar aracılığı ile Allah'tan istemek büyümüdür ve günah mıdır. Buna evet ya da hayır diye cevap isterim Çünkü evet ise bırakmayı düşünüyorum. Sadece namaz kılıp el açıp dua etmeye devam edecem o kadar diğer hepsini bırakıcam. |
| | |
| | #14 | |
kezül arş büyüdür. | |
| | |
| | #15 |
| Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 3 ![]() | ben bazen burda verilen uygulamaları yaptım bazen de hiç birşey karıştırmadan sadece allahtan istedim. ama 3 yıldır hiç bir yol katedemedim. özellikle son 15 gündür yaşadıklarımdan sonra, hiç bişey yapmak gelmiyor içimden. bazen acı çekmeyi peşinen kabul etmek gerekiyor galiba çünkü hayal kırıklıklarından sonra çekilen acı katlanarak artıyor. en azından benim için öyle... isyana da giriyorsa allah affetsin ama hiç bişey istemek istemiyorum ben artık |
| | |
| | #16 | |
yapılan şeyler hatalı olabiliyor okuma yapaken kişisel gücünüz yoksa tek bir ses hatası bile hüsrana yol acabilir bazı kişiler bu konuda allah tarafından ödüllendirilmiştir. istedikleri olur. ama bazı kişiler zorla birşeyler yapmaya calışır. bu işler öyle sanıldığı kadar kolay ve basit değil. bilmiyorsanız bilende danışın yada sadece allahtan isteyin allah vwermiyorsa bir bildiği vardır zorlamayaın sizin için hayırlı görünen şer, şer görünen hayırlı olabilir en iyisini allah bilir | |
| | |
| Reklamlar |
| | #17 |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | tamam o zaman bende artık bunların hepsini bırakıyorum Sadece namaz ardından el açıp türkçe dua istek Hergün iki sayfa kur an Ve hergün bir Yasin Kur an ı okuduktan sonra yine dua Bi de aded olmadan Esmaül Hüsna Bir ayetel kürsi Bir Amener Resulu Bi de Salavatı Şerife Ardından dilek dua Bu tür bir ibadet büyüye girmez herhalde Ya ne hale getirdiniz beni ya dua etmekte büyüdür duayıda bırakayım diye düşünmeye başladım ha neyse yinede sağolun bunlarıda bu şekilde öğrenecekmişiz. Allah affetsin. |
| | |
| | #18 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: Ankara Yaş: 29
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | bence dua büyü değildir Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimiz Hadisi Şerif'inde: "Dua ve Sabır müminin silahıdır" buyurmaktadır. Dua Allah'a (c.c.) yalvarmaktır. Bence en güzeli etrafta birşey biliyorum diyerek gezen aslında şeytanın köpeği olmuş insanlar yerine gerçekten bilgisine güvendiğiniz insanlara sorun. Unutmayın şu anda nefes alşınız bile Allah (c.c.) izin vermesindendir. O'na şükür edin, el açıp dua edin, yalvarın. Dua'ların büyü olduğu saçmalıklarında inanmayın. Öyle olsa namazların sonunda dua eden müminler büyücü olurdu. |
| | |
| | #19 |
| Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 24
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | birsey sorucam,bu durumda 63 gün boyunca 21 besmele ve resme üfleme de büyü oluyor değil mi? e ben kac gündür yapıyorum,napıcam şimdi,allah beni affetsin... |
| | |
| | #20 |
| Üyelik tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: izmir Yaş: 19
Tecrübe Puanı: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() | bence bu konu İçerisinde en önemli etken kavramların tam olarak açıklanması ve anlaşılması. Bir kısım büyünün adı kötülendiği için basit ritüellere büyü der. Kaşıklarla yapılan ne bileyim öldürme aşık etme vs. formüllerini büyüye sokar. Ama daha ileri seviye olanlar için büyü değil majidir diye isimlendirir. Ve majisyen büyücü arasında ki farkı majisyen ileri seviyedir herşeyi iblerek yapar büyücü ise bilmeden uygulamalar yapar denilir. Şimdi bu yüzden maji ile büyü kavramlarını "terim" olarak ayırırlar. Özünde maji magicten gelir bunun sözlük karşılığıda büyüdür. Büyünün sözlük karşılığı aynı zamanda arapçada sihir farsçada efsundur. Bu yüzden bu hususta benim uruma sormak istediğim büyüyü nasıl tanımlıyorsun yani hangi tanıma göre bu uygulamaların büyü olduğunu açıklarsan burada ki birçok kişinin kafasında ki çelişkiler gider sanıırm. Çünkü çoğu kişinin kafasında ki kavram ile bahsettiğin kavram arasında farklar olduğunu düşünüyorum ![]() Havass konusunda ise yine genelde majiye sokmazlar. Majinin günah olduğunu düşünürler. Ama bir kısım ise (özellikle majisyenler) havassın İslami Maji olduğunu düşünürler. Bir yandan havassla kabala arasında ki bazı benzerliklerde yok değil. (esma benzerlikleri, vefk benzerlikleri vs..)
__________________ Bak.. Bil ki domuzların önüne inciler serilmez, Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez. Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir cam da, Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma. Mevlana "Talihsizliklerinizin üzerinde ne kadar durursanız,sizi o kadar daha fazla incitebilir." "Düşünce hızlı,hafif,devingen,değişken ve akışkan bir enerji şeklidir.Madde gibi daha yoğun şekillerden farklı olarak hemen,bir anda belirir." |
| | |
| Reklamlar |