| | #21 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: Bursa'da
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Adak orucu... Duanın kabulü ardından kesilen kurban veya oruç gibi ibadetler peki onlar büyü müdür ? |
| | |
| | #22 |
| Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: Aşktan 100000 fersah ötede Yaş: 29
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Büyü ihtimaline karşı çevirgeli bırakıyorum ama, şunuda söylemek gerekirse ben bir günah işlediğimde onun öyle olup olmadığını bilmesemde vicdanım rahatsız olur.. Bu duaları okuduğumda vicdanım rahatsız olmadı bi huzursuzluk yaşamadım yanlış bişey yaptığımı hissetmedim. Aksine dileğim şu ana kadar olmamasına rağmen psikolojik olarak rahatladım ve güçlü hissettim kendimi, kadere daha bi razı oldum.. Bi yandan da o yüzden okumaya devam ettim. Mesela ya vedud zikride öyle idi. Beni sevdiğim ile biraraya getirmedi ama ben devam ettim ve psikolojik olarak iyi ve güçlü olduğumu hissettim. Ben hala bunların büyü olduğundan şüpheliyim. |
| | |
| | #23 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Uruma soruyorum ne demek bu şimdi...sana göre okuduğumuz bütün dualar aslında büyü mü oluyor; öyleyse bütün müslümanlar birer büyücü öyle mi...Her müslüman işlerinin düzelmesi için, sıkıntılarından kurtulmak için,hastalıklardan krtulmak için,sınavlarında başarılı olmak için vs. dualar okumuştur.Bu duaların bazıları sayılıdır.Mesela Yasin Suresi'ni,Tefriciye'yi okuma usulüne göre belirli sayısı vardır ve bu gibi duaları okumayan müslüman nerdeyse hiç yoktur.Aynı zamanda Nas,Felak,İhlas ve Ayetel Kürsi gibi dualarda korunmak için belirli sayılarda okunur...Senin deyişine göre bunların hepsi birer büyü(?)Halbuki dua dediğin Allah'a yalvararak acizliğini ifade ederek Allah(CC)'dan kendin için ve insanlık için iyilik istemektir=zaten okuduğumuz duaların manasına bakarsanız aciziyetimizi ifade edip iyilik isteme durumunun sözkonusu olduğunu görürsünüz ki dua etmek te Allah'ın bizden istediği birşey. Büyü de ise başkasına istemediği şeyleri yaptırmak,başkasının ölümüne ya da hastalanmasına sebebiyet vermek,yuva yıkmak,iş güç bağlamak vs. gibi art niyet ve kötülük ihtiva etmek sözkonusudur.Büyü bu nedenle dinimizce yasak olup cezası da çok büyüktür. Ancak duada da büyüde de belirli usul ve sayılar vardır ancak her ikiside ilime girip ilimin iyi ve kötü yanlarıdır.İyi olan duadır ve yapılmasında da sakınca yoktur ,kötü olan büyüdür yapılması ile farkında olmadan kendi kuyunu kazmış olmak ve başkasının hayatına sebep olmak söz konusu olduğu için çok sakıncalı,yararsız birşeydir.Zaten Rahmani değil Şeytani bir ilmdir.Cezası da çok büyüktür-hem bu dünya da hem de ahirette-.
__________________ |
| | |
| | #24 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Sayın urum siz İslam dışı usul ve şekillerle bu gibi çalışmalarınızda büyü yapıyor olabilirsiniz ( büyü ve cin defetme konusundan büyücüler büyü yapar ama hiç bir şey elde edemez çünkü şeytanlar şeytanlarla kovulamaz) ama biz Müslümanlar için , İSLAMİ AHLAKA , İLME, ADABA VE EDEBE UYULDUKÇA böyle bir şey söz konusu olamaz...Kim bunların dışına çıkarsa bilsinki işte o zaman büyünün içine girmiş ve şeytanların kucağına düşmüştür... Allah c.c Teala hikmeti gereğince Müslümanların dualarını ve HAVAS EHLİNİN duaların şartlarına bağlı olan çalışmalarını kabul eder yada etmez orası ayrı konu zaten bu şartlarada teslim olmadan yine ne havas nede dua olmaz... Kısacası söyledikleriniz sizin şahsi inançlarınızı ve yöntemlerinizi bağlar... Konu HERO tarafından (10-05-2008 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Reklamlar |
| | #25 |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | hayatın kendısı buyu zaten ...şu anda bıle yazılmıs sözlerle ınsanlara verılen nasıhatlar bıle bırer buyu .... sıze bır deneyımımı anlatayım yıılar önce ıdı bılıyor olmalısınız nete gırın bulursunuz sınav sorularının bulundıgı çuval calınmıstı... ben çalısıyordum yıllık ızıne cıktım ıkı hafta ve ders calıstım ...ama ıkıde bır keske 1 ay daha zamanım olsaydı dıyordum sınava 2 gun kala ya keske sınav soruları calınsa dedım ...yataga uzanmıs yorgunluktan mahvolmus haldeydım okadar kı yogun bı sekılde ders calısıyordum . sınava bır gun kala arkadasıma gıttım ertesı gun onunla gırıcez sınava .anlattım ona hıssettıgım ıstedıgım seyı .. neyse aksam yemege oturcaz 19 haberlerı bı dakka dedım arkadasıma ne olur kanalı desıtırme sımdı cok önemlı bır haber gelıo dedım arkadasım yedın kafayı ne haberı beklıon hemde tv den dedı sus ne olur dedım spıker haberlerı vermeye basladımıstıkı alt yzaı gecmeye basladı ...ÖSS SORULARININ BULUNDIGI CUVAL CALINDI SINAV 1 AY ERTELENDI.... sevınsemmı uzulsemmı bılemedım ama şoktaydım. teybe kaydedılmıs bız ses bana sankı bıraz muzıpce ŞİMDİ NASILSIN BAKALIM DEDI... SAGA SOLA KAFAMI CEVIRDIM ...KIMSE YOK ...TEKRAR ŞOK OLDIUM BANA NE OLUYOR DIE .. SONRA FARKETTIM O SES BENIM SESIMDI İÇ SESIM VE ISTENE SEY NE ISE O KAYITSIZ SARTSIZ YUREKTEN ISTENMELI BIZIM ISTEDIYIMIZ SEY ALLHINDA BIZIM İÇİN ISTEDIYI SEYDIR ALLH ORADA DURUP BUNU ŞUNA VERIIM ONA VERMIM YAPMIO ,ÖNEMLI OLAN BIZ NEYI NE KADAR ISTIYORUZ O ISTEDIYIMIZ SEYI GERCEKTEN ISTIYORMUYUZ O SEY HAKKINDA KI ILK DUSUNCE COK ÖNEMLI ACABA SISTEDIYIMIZ SEY ILE HERHANGI BI KUSKUMUZ VARMI ...İŞTE O KUSKU HARDAL TOHUMU KADAR OLSA ....OLMUYOR .... OLMUYOR ONU O ILK KUSKUYU GIDERMEMIZ LAZIM ...BASARAN ..BASARIYOR VE ISTEDIYINI ALIYOR... ALLH BIZIM IYILIYIMIZ IÇIN VERMIYORDUR DIYORUZ DEIL ARKADASLAR BIZIM GERCEKTEN ISTEDIGIMIZI O BIZE VERIO ...ISTEDIYIMIZI SANIPTA IASLINDA ISTEMEDIYIMIZI VERMIYOR YANI VEREN EDEN DE YOK ISTIYORSAK ALIYORUZ BU KADAR |
| | |
| | #26 |
| Üyelik tarihi: Feb 2007 Bulunduğu yer: boyut içinde boyuttan,belki şuan yanınızda
Tecrübe Puanı: 6 ![]() | hiç bir zaman dua ve daua ile herhangi bir istek asla büyü değildir.yalvarışlar daima rabbe ulaşır.ama beddua,lanet dillerden dökülen olumsuzluklar ise.büyü yerine geçer çünki o olumsuzlukalrı diğer boyutun varlıkları yakalar ve harekete geçirir.onlar daima olumsuzlukları severler.unutmayın dua mü,minin en büyük silahıdır
__________________ En büyük ihanet,sırları ifşa etmektir!sırrı ifşa eden,cezasını,"sır"lardan uzak yaşamakla öder!."sır"lan ki sır tutasın!.sırların açılmasını istiyorsanız,"sır"saklamasını öğreniniz. |
| | |
| | #27 | |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | Alıntı:
aynı seylerı ben yapıorum ve sonuc antı depresan almak tan ıyı bır kere dedıin gıbı guçlenıyor ve gecen o zaman ıcınde olayıda kabullenmıs oluyorsun ..her duaya hamdusenalar ederek baslanmalı sonra kelıme tevhıd okunmalı sonra selavat getırmelı ve dılek dılenmelı ve mumkunse olmus gıbı ıstenmelı rab bana sunu verdıyın ıcın sana sukur olsun gıbı ıstenmelı cunkı aslında bız bosuna yalvarıoruz ver ne olur aslında Allh herseyı yarattı herseyı ...ıstedıklerımızde ..öte yandan gecmıs gelecek dıe bısey yok an var o halde anda hersey var ...ıstedıyınız olmus gıbı dualarınızı edın sonra tekrar kelımeı tevhıd ve salavat ıle ıle duanızı bırın bıde secdede yapılan dualar asla gerı dönmuyor...kesın oluor ve bırde butun için ve dahı tanımadıgın için yapılan dualar anda oluyor ..ezanlarda dualar kabul oluyor arkadaslar hepımız hepımıze dua edelım hepımız ulkemıze dunya mıza butune dua edelım ... sevgı saglık barıs refah dıleyelım ....bu enerjıler bızlere geldıyınde zaten hersey gul gulısten .. sız bırakıp gıdene bakın arkadaslar ..bı bakın sıze zararmı verdı uzdumu ne yaptı... o sızı ıstemedı acıttı kırıp gıttı .ustelık öölemı bır parmakla bırını gösterırken 3 parmakla kendımızı gösterırız ..şu bır gercekkı bızı kıranda ...bırılerı tarafından kırılmaya gıdıo ... hıc bır sey karsılısız kalmaz ...hepımız kalp tasıyoruz ruhumuz var vıcdan var bız o seslerı sustursak bıle o yapması gerekenı yapıo bırısınde ektıyımız tohumu baskasında bıcıyoruz hayat bana cok sey ögrettı kım ne yaptı buldu kat kat yanı ...onlar kendılerıne kendılerı ceza verdı ... tabıı ben bunları gördum duydum sahıt oldum ama elbette bunlar benı mutlu etmıyor ..... kırılan yanım onarılmıyor ama sunu söyluyor hayat bana senı uzdu o zaman senı dumadı uzuntunu görmedı ama o da ınsan nıhayetınde ama özü senı anlamak anlatmak icın kendını kırdı kırdırdı tabıı bunu kısını görmesı ıcın belırlı bır farkındalıga sahıp olması gerek aksı halde hayat .bu ne tesaduf deyıp gecer yada her ınsanın basına gelır der ..... | |
| | |
| | #29 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Mar 2008 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 18
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | urumhamatahayil doğru söylüyor, hepsi birer büyüdür... neden mi? ilk soru şu olmalıdır, büyü nedir? büyünün en kısa ve en anlamlı tanımı , " iradeyi kullanarak değişiklik yapma sanatıdır..." dua ile büyü arasında ki fark şirk değildir... kader , örgüsüne karşı gelmektir... dua da olayları akışına bırakmak varken , büyüde durum böyle değildir... kadere karşı gelmek vardır... mesela; "nazar" da bir büyüdür. bilinçli olarak, kendi isteğinle kullanırsan , büyü olur... bakınız, mesela; yasini şu kadar okursan , sin harfinin şu kadar yazarsan, şu vefki kullanırsan , vedud ismini şu kadar tekrar edersen sevdiğini kendine aşık edebilirsin ... deniliyor... biz de islami büyüdür , diye ne de olsa günah değildir diye , kullanıyoruz... demişsiniz... bana göre, muska bile taşımak bir şirk olayıdır.. niyet ne olursa olsun... düşünün, okudunuz .. yaptınız denilenleri ... peki ne oldu? Allah ın işine karışmış gibi oldunuz.. çünkü , kendinize aşık ettiğiniz kişi , sonuç itibari yaptıklarınızla aşık oldu... onun iradesine etki ettiniz... bu da kötü ahlaktır... arkadaşlar, sakın ola ki öz benliğinizi unutturan , şu sistematik büyü olaylarına girmeyin... büyü, büyüdür... büyü değilde , dua ya yönelin... dua da içimizden gelen sözcükleri Allah a havale etmektir.. sonrasını ona bırakmaktır... ama burda yazılan dua dedikleri büyüleri kastetmiyorum.. çünkü onlar , her ne kadar dua isminide almış olsalar... BÜYÜDÜR... KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM!!! |
| | |
| | #30 |
| Üyelik tarihi: Jun 2008 Bulunduğu yer: göçebe=)
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | ya yni üye oldum biraz bilgilendirrsenz büyüyle dua arasındaki fark ne? -------------------- yada pardon yazdıklarınızı okursam anlıycakmşım
__________________ qöñül šókâqı¦¦ Konu artist tarafından (29-06-2008 Saat 20:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi |
| | |
| Reklamlar |