Sehl b. Sa'd(r.a.) rivayet ediyor:
Adamın biri huzur-u saadete geldi. Fakirlikten ve hayat şartlarının ağırlığından dert yandı. Resulüllah (s.a.v.) bu kimseye şöyle buyurdu:
"Evine girdiğin zaman evde kimse olsun olmasın selam ver,sonra benim üzerime salat ü selam getir ve bir kerede İhlas Suresi'ni oku."
O kişi Hz. Peygamber (s.a.v.)'in bu tavsiyesini yerine getirdi.Allah Teala o kimseye rızık kapılarını sonuna kadar açtı ve o kimse zenginlerden oldu.(el-Mecalisü's-senaiyye)
Kaynak: Dua Hazinesi-Arif Pamuk
Ben denedim ve faydasını gördüm sizlerle paylaşmak istedim,dualarınızın kabul olması dileğiyle...
"Sembol gizleyerek açıklar, açıklayarak gizler."
bildiğim kadarıyla "selamün aleyküm" diosun evde kimse yoksa kendin "aleyküm selam" diosun sonra selavat getirip ihlas okuyorsun
arkadaşlar bende aynısını uygularım.evde kimse yoksa es-salatu ves-selamun aleyküm dediğin zaman hem selam verme ve hemde almak oluyor.
uzun zamandır bende uyguluyorum ve faydasını gördüm
Ben sadece eve girerken degil,
baska bir mekana girerkende kimse yoksa dahi selam verin diye okudum.
Bizim görmedigimiz ama o mekanda yasayan görünmeyen varliklarin oldugunada inandigim icin,
Esselamün aleyküm ve rahmetullah-u berekat-ü
diyorum
cevap gelmez ise kisa bir bekleyisten sonra 3-5 saniye,
ve aleyküm selam,rahmetullah-u berekat-u diyorum.
akşam geç dönüyorsan semtine girdiğinde selamını ver ki zarara uğramayasın....
S a.Sayın ozan şu avatar resminiz ve diğeri çok itici ve unutmayınki bizlerin evlerine kadar giriyor evde kendi resmimiz asalıyken melek girmez deniyor bu resimler varken nasıl girer.lütfen göze hoş gelen resimler koyarmısınız ...
güzel bir paylaşım saol arkadaşım annem çok yapar bunu
Şimdi bak ... ben öncelikle evde resim varken melek girmez zırvalığına inanan biri değilim.
inanmadığım birşey için hele sana hoş görünmediği için avatarımı değiştiremem ..
anlaştık ?? uzatma lütfen ..
Dipnot: Birde bu tarz uyarılarını PM yoluyla iletirsen konu dağılmamış olur ...