beggy ibrişim nedir acaba....birde ak gunluk aklıma geldi.genelde kullanılıyor bunlar cunki...ve nerden bulunurlar..
evini terk eden eşi,evladı vs... geri getirilmesi istenen bir kimseyi geri getirimek istediginde temiz bir kagıt üzerine;
^^bismillâhirrahmânirrahım.fi imâmin mübiynin.İllelbelâğul mübiynü.Lefi dalâlin mübiynin.İn entüm illa fi dalâlin mübinin.Ve kur'ânin mübiynin.Feiza hüve hasıymün mübiynün.Allahümmercı fülanübnü fülane ilâ mahalleti bi hakkı ismikel mübiynü ve bihakkı kur'ânikel mübiyni yâ mübeynü^^
bu dua yazılır ve içi çıkarılmış bir ceviz kabuğunun içine koyup balmumu ile yapıştırmalı üzerinede koyu mavi bir ibrişim ile bagladıktan sonra geri dönmesini istedigin kimsenin gitmeden önce başını koydugu,uyudugu yastıgın içine konulursa
Allah'ın izni ile maksadın kabul olur o kimse nereye gitmişse vazgeçer derhal evine döner.
bu bir kitaptan alıntıdır.
Konu Mira tarafından (16-03-2010 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir.
beggy ibrişim nedir acaba....birde ak gunluk aklıma geldi.genelde kullanılıyor bunlar cunki...ve nerden bulunurlar..
canım ibrişim böle bükülmüş,kalın bir ip.ak günlügünü bende tam bilmiyorum bilen arkadaşlar bizede anlatırlarsa çok iyi olur bende geçenlerde görmüştüm merak ettim ibrişim kapalı çarşıda bulunuyor ordan temin edebilirsin
ak günlük bir buhurdur davetlerde ve bazı dualarda kullanılır aktardan temin edbilirsiniz ayrıca paylaşımın için teşekkürler
Üyeye bela gelmez admin kIzmadIkça, Admin kIzmaZ üye azmadIkça....
Peki buhur yada buhur etmek ne demek acaba?bazı uygulamalarda geçiyor da?yakmak anlamındamı acaba?
buhur aldığın yakılıcak olan malzemenin hafif yakılıp duman çıkartmasıdır hani normal ev tütsüleri var ya yakınca koku ve duman veriyorlar işte öyle birşey.
bunlarda ateşin üstüne konulduğunda yakılan o malzemen,n verdiği dumana tütsü veya buhur denir en azından ben böyle biliyorum![]()
Üyeye bela gelmez admin kIzmadIkça, Admin kIzmaZ üye azmadIkça....
buhur yapılacak madde direkt olarak ateşe atılmaz. bir tava üzerinde ısıtılır.ve koku ve duman çıkması sağlanır
teşekkürler...
Yaralı bir kadından daha tehlikeli bir şey yoktur...Ve ben de yaralıyım
tütsü yaksak olmaz mı ?
Taşırtın negü tuşsa yangluk yazuk,
Munu men yügürdeçi kul men anuk!!
gerçek güzeldir, güzellik gerçek
sennki gelmiş zaten seyyar
![]()