+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Gerçek Sevgiyi mi Arıyorsunuz?

pyramid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    46

Gerçek Sevgiyi mi Arıyorsunuz?

Gerçek Sevgiyi mi Arıyorsunuz?

Insan bir tercih yapmak zorundadir: Gerçek Sevgilisini mi ariyor, yoksa fânî ve geçici sevgilisini mi? Arada uçurumlar var. Gerçek Sevgilimiz biz farkinda olsak da, olmasak da bizi seviyor ve bizi her gün nimet ve hayat hediyelerine boguyor. Gerçek Sevgilimizin bir defa bile vefâsizligi görülmüs degil. Gerçek Sevgilimiz kötü günümüzde bizi terk eden birisi degil. Gerçek Sevgilimiz hayatta da, ölümde de bizimle berâber. Gerçek Sevgilimiz bizim onu sevdigimizden çok daha fazla bizi seviyor! Gerçek Sevgilimiz, biz O'nu unutalim, unutmayalim; bizi unutmuyor. Gerçek Sevgilimiz, bir günde defalarca kalbimizi yokluyor, defalarca iç dünyamiza nazar ediyor, bizi bizden çok daha iyi biliyor ve çok daha iyi seviyor, kalbimize bizden daha yakindir ve biz, insanlik olarak hepimiz, istesek de istemesek de, hizla O'na dogru gidiyoruz!1 O bize sah damarimizdan daha yakindir.2 Yunus bu kavusmayi Cennet'ten çok istiyor. Mevlânâ bu kavusmaya seb-i ârûs diyor.

Gerçek Sevgilimiz hiçbir zaman bize uzak olmadi, hiçbir zaman uzak olmayacak! Hiçbir zaman bizi aldatmadi, hiçbir zaman aldatmayacak! Hiçbir zaman bizi yalniz birakmadi, hiçbir zaman birakmayacak! Hiçbir zaman bizi terk etmedi, hiçbir zaman terk etmeyecek! Hiçbir zaman bize vefâsizlik yapmadi, hiçbir zaman yapmayacak! Hiçbir zaman bizi nazarindan düsürmedi, hiçbir zaman düsürmeyecek! Hiçbir zaman bizim kalbimizi reddetmedi, hiçbir zaman reddetmeyecek! Hiçbir zaman bizim gönlümüzü incitmedi, hiçbir zaman incitmeyecek! Hiçbir zaman bizim sevgimizi yetersiz bulmadi, hiçbir zaman yetersiz bulmayacak! Hiçbir zaman bizim kusurumuzu çok görmedi, hiçbir zaman çok görmeyecek! Hiçbir zaman bizim—eksigimizle, kusurumuzla—O'nu isteyisimizi ve O'na yönelisimizi geri çevirmedi, hiçbir zaman geri çevirmeyecek! Hiçbir zaman bizi kapisindan kovmadi, hiçbir zaman kapisindan kovmayacak! Hiçbir zaman ellerimizi bos göndermedi, hiçbir zaman bos göndermeyecek!

Ve her defasinda vefâsizlik, sevgisizlik, kabalik, küstahlik, nezâketsizlik, hatâ üstüne hatâ, kusur üstüne kusur bizde; sonsuz vefâ, sonsuz sevgi, sonsuz yumusaklik, sonsuz iyilik, sonsuz nezâket, sonsuz hatâsizlik ve sonsuz kusursuzluk O'nda oldu. Defalarca O bizi affediyor, bizi bagisliyor, hatâlarimizi yok sayiyor, kusurlarimizi görmüyor, eksikliklerimizi hos görüyor, biz O'na bir adim yaklastigimizda O bize kosarak geliyor,—Peygamber Efendimiz'in (asm) müjdesiyle—biz O'nun için bir damla göz yasi döktügümüzde O bize artik gam, keder ve hüzün yüzü göstermiyor3, biz O'ndan az çok korktugumuzda O bizi bütün korktuklarimizdan emin kiliyor, biz iyi kötü O'nu istedigimizde O bütün endîselerimizi gideriyor, biz kirik dökük O'na yöneldigimizde O kalbimizin gelecekle ilgili bütün meraklarini sevgisiyle ümide çeviriyor, biz yarim yamalak O'nu sevdigimizde O bütün gelecegimizi saadet çiçekleriyle donatiyor. Gerçek Sevgilimiz dünümüze hâkim, bugünümüze hâkim, yarinimiza hâkim.

Gerçek Sevgilimizden ne istersek isteyelim; veremeyecegi hiçbir sey yok! Ne dilersek dileyelim; reddettigi hiçbir istek yok! Ne arzu edersek edelim; bos çevirdigi hiçbir el yok! Lütuf O'nun, ikrâm O'nun, ihsan O'nun, merhamet O'nun, nimetler O'nun, güzellikler O'nun, bize tattirdigi lezzetler O'nun, bize yasattigi hayat O'nun, bize bagisladigi bütün sevdiklerimiz O'nun, bizim âsik oldugumuz bütün sevgililerimiz O'nun, bizim sevgilimize götürdügümüz bütün çiçekler O'nun!

Çiçekler O'nun ikrâmi... Mutluluklar O'nun ihsani... Sevgiler O'nun lütfu... Sevgililer O'nun hediyesi...

Ama ne yazik ki, insan sükürsüz, insan tesekkürsüz, insan kadir kiymet bilmez, insan sagir davraniyor.

Oysa Gerçek Sevgiliyi buluverse insan asla üzülmeyecek, asla keder yüzü görmeyecek, asla efkârlanmayacak ve kâinâtin ask ve sevgi ritmine ayak uyduracak, gerçek saadeti ve sonsuz mutlulugu yakalayacaktir!
    Konu Lucky tarafından (01-03-2009 Saat 02:00 ) değiştirilmiştir.

İtibar Puanı
    123
    Sn.pyramid,
    Sevgi ile başlayan her satır,her yazı...
    Bizi kendine çeker.
    Niye mi?
    Zira biz,sevgilinin ipini arayan bir âmayız.
    O'nun,Yüce Olan'ın ipini ararız.
    O ipe ulaşmaya çalışırken ise....
    Bulma şansımızı arttıracak olan tek sermayenin,
    Koşulsuz ve sınırsızca sevmek oldugunu idrak etmişizdir.
    O ip nerededir?
    ''Allah'ın ipine sıkıca tutunun,ve ayrılmayın'' diyen,
    Kur'an ayetinde ifade edilen ip nerede?
    Kimbilir....
    Belki bir yetimin kirli saçları arasındadır....
    Belki de,
    üşümüş bir kedi yavrusunun ıslak tüyleri arasında.
    Gözlerimiz nemlendi...
    Sag olunuz.

simsiyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    18
    vazgeçenlerdenim.aramıyorum..bir ütapya gibi..fazla kirli ve açık bir zamandayız.

İtibar Puanı
    123
    Sn.simsiyah,
    Yok,öyle demeyiniz.
    Bilesiniz ki,bizim sevgiden başka sermayemiz
    olmayacaktır.
    O,Vedud saf sevgidir.
    Nickinizin siyahıda degerlidir.
    O'ndan çıkan ahhadiyyet nurları siyahtır.
    Belli ki yaralısınız,ama....
    Sakın vazgeçmeyiniz.
    Bin kere yanıltsalarda sizi,
    vazgeçmeyiniz.
    O'nun iradesi dışında birşey olmuyor ki...
    Olana isyan etmeyiniz,kızmayınız.
    O iradey'i yargılamayınız.
    Kendinizi O irade'ye bırakınız.
    Sizi sükun bir limana götürecektir.
    Göreceksiniz...

EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    1213
    çok güzel bir yazı arkadaşım..
    sevgi uğruna sevgili uğruna hayatlarını bitirenler ...çıkmazlara düşenler mutlaka okumalı bu yazıyı...
    ve gerçek sevgiyi gerçek sevgiliyi öyle tanımalı...
    gerçek sevgi ALLAH ın kullarına olan sevgisi..
    gerçek sevgili ise ALLAH ın taa kendisi..
    ama bizler sevgimizi ve ilgimizi nedense dağıtarak çok noktaya bölmek istiyoruz ve böyle olunca ne sevgilimizi ne de gerçek sevgilimizi mutlu ve memnun edemiyoruz
    sanırım bütün mesele burada yatıyor...
    sevdiğini severken onu da herşeyi de yaratan yaratıcıyı sevmek sevdiğini de ona bağlı olarak sevmek..

diledim.oldu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    36
    Alıntı EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir yazı arkadaşım..
    sevgi uğruna sevgili uğruna hayatlarını bitirenler ...çıkmazlara düşenler mutlaka okumalı bu yazıyı...
    ve gerçek sevgiyi gerçek sevgiliyi öyle tanımalı...
    gerçek sevgi ALLAH ın kullarına olan sevgisi..
    gerçek sevgili ise ALLAH ın taa kendisi..
    ama bizler sevgimizi ve ilgimizi nedense dağıtarak çok noktaya bölmek istiyoruz ve böyle olunca ne sevgilimizi ne de gerçek sevgilimizi mutlu ve memnun edemiyoruz
    sanırım bütün mesele burada yatıyor...
    sevdiğini severken onu da herşeyi de yaratan yaratıcıyı sevmek sevdiğini de ona bağlı olarak sevmek..
    ezel o kadar güzel söylemişsinki.. sözcüklere vumama gerek bırakmadın.

önce rabbimi sevmek, sonra verdiklerini sevmek, şükretmek, teşekkür etmek gerekir..
    HAYAT GÖKYÜZÜNDEN DÜŞEN BİR DAMLA SU GİBİYMİŞ

EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    1213
    Alıntı diledim.oldu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ezel o kadar güzel söylemişsinki.. sözcüklere vumama gerek bırakmadın.

önce rabbimi sevmek, sonra verdiklerini sevmek, şükretmek, teşekkür etmek gerekir..
    olsun sende yaz içinden geçenleri malum senin fikirlerinde güzel ve hoş

diledim.oldu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    36
    Alıntı EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olsun sende yaz içinden geçenleri malum senin fikirlerinde güzel ve hoş
    çok teşekkür ederim ezel.. tabiki benimde içimden çok şey yazmak geçiyor ama o sırada aklımdan ve yüreğimden o kadar çok şey geçiyorki kelimelere sığmıyor.. benim söyleyeceklerim yazılara sığmazki.. ayrıca o sözlerin üzerine birşey yazmak olmaz. bırak o sözler güzelliğiyle kalsın uzatmanın bir faydasıda olmaz. belki bakarsın bigün kendiliğimden bi patlarım tam patlarım. kimbilir..

burada o kadar şey okudum ama bu çok hoş ve güzel bir konuydu.. arkadaşa teşekkür ederim.. vallahi dönüp dönüp okuyorum
    HAYAT GÖKYÜZÜNDEN DÜŞEN BİR DAMLA SU GİBİYMİŞ

Lakito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    846
    harbiden her biriniz inciler dökmussunuz cok guzel.. sira banada gelicek ama suan modumda degilim en kisa zamanda paylasicam sizlerle..
    Kızmıyorum artık . . Bakıyorum, Seçiyorum, GüLüyorum, Geçiyorum ..

Depressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    1788
    kurbanların sonu aynı ve hep aynı olacak insan sevdiğinden çok sevmeye aşık olduğu sürece....
    Ne yıktım ne döktüm etrafı
    Oldukça sakin duruyorum
    Kızsam olmaz,
    Geçmişim onulmaz biliyorum

Darbeleri bitirdim de geldim
    Şimdi tahtımda oturuyorum
    Kızsam olmaz,
    Tarihim onulmaz.....

+ Konuyu Cevapla