hic yazan olmamis![]()
Arkadaslar ümitsiz bir animda Hocanin ( Hatipoglu ) vaazini dinledim ve sizlerle paylasmak icin konusmasini aynen yaziya döktüm.
Kismet Kapalimidir?
Kismeti kimse kapatamamzki. Ne olabilir allah bir kulun önüne bazi seyler koymus olabilir . Ne yapmis olabilir mesela c. Allah kulun bellibir yasta evlenmesini arzu ediyordur!Taktir ile tecelli. Olabilirmi ? Evet olabilir! Taktir ile teceli etmistir Allahin taktiri o zamanla balantili teceli olabilir. Hele Allah kulunun o evlilini ser kabul ediyor. Onun icin daha hayirli bir es nasip edecek bekletiyor.
Ahmet Kapina Geldi seni istiyor. Ahmet cok iyi bir Delikanli görünüyor. Mesela! Ama Ahmet aslinsa öyledeyil. Sende ceske olsa diyorsun. Ahmet evlendikten sorna % 80 derce dönecek olmadi diye üzülüyorsun. Baska birsey Ahmet seni istiyor. Keske olsa diyorsun. Ahmet belki evlendikten 3 gün sorna bir SIKINTI yasiyacak ciddi bir SIKKINTI .Sen bini görmüyorsun. Allah görüyor! Yüce Allah iradesi islerinde hikmetindebir hayir vardir . Hikmetlere iyice bakmak lazim. Onun icin isyan yanistir. Bana niye olmadi birsekilde olmadi diye isyan yanistir. Peki napilabilir ? En cok napila bilir? Yapilmasi gerecen Yarabbi benim icin eyer evlenmek hayirli ise nasip et yok hayirsiz ise önünü kes ya rabbi demek lazim . Peki iste bu Sahmeran dualari filan var. Bu dualarin Faydasi varmi? Dua etmeyin demiyoruz. Hosunuza giden ve ser söz tasimiyan ve doru olduna inandiniz her duayi yapa bilirsiniz. Ama duayi yaptinizda mutlaka kapiya biri gelecek diye deyil. Bir dua niye yapilir? Hayirli olani Allah kapiya göndersin. Ser olandan Allah bizi uzaklastirsin. Dua bu nedenle yapilir Onun icin her Duanin karsiligi hemen ertesi günü kapiya biri gelecek diye beklemek doru deyildir . Hayirli olan iyi olan karsimiza ciksin. Hepimiz demisizdir falanca erkek olsa iyi olurdu yada falanca kiz olsa iyi olurdu diye. Ama yillar sorna iyikide evlenmemisim demisizdir.
Kuran diyorya .Bir ayetinde Siz birseyi ser zannedersiniz hayirdir. Siz birseyi Hayir zannedersiniz belki serdir. Biz bir adim önümüzü görmüyoruz. Allah görüyor. Onun icin Hayirlisi.
Ama Hocam yeterki evleneyim böyle bir anayis olmaz. Evlendin mutsuz oldun. Evlendin ikigün sorna bosandin. Evlendin ikigün sorna kavga ettin ya hapsanelik ya hastanelik oldun. O zaman olmamasi daha iyi. Hayir olani, herzaman hayir olani isteyin. Hocam doruda ama Ahmeti cok seviyorum. Sevgiyi cok seviyorum ayrilamiyorum ondan diyorsaniz. Ozaman söyle dua edin. Allahim bana Ahmetle veya Sevgi ile evliyiyi Benim icin hayirli ise nasip et. Olursa bu nimettir! Olmasa demekki bunda birsey vardir! Telaslanmaya hayiflanmaya kirilmaya üzülmeye isyan etmeye gerek yok. Herseyin bir zamani var !
Kandiliniz mubarek olsu! Kalbinizdeki Daualar Dilekler kabul olsun!
Konu 27esin tarafından (26-06-2009 Saat 15:46 ) değiştirilmiştir.
hic yazan olmamis![]()
güzel bir vaaz,bir bakıma doğruda insana umut teselli veriyor..
Peki o hocaya büyüyü geçtikte nazar ı sorsak..nazardan dolayı geri kalan kısmetimiz olan işleri sorsak.Sanırım cevaplar çelişir.
ayrıca vaz değil doğrusu vaaz olacaktısanırım farketmedin
![]()
Ben bu hocaya hayranım korkutmadan ürkütmeden, dinden soğutmadan ne güzel anlatıyor. Rabbim böyle ii niyetli hocaları başımızdan eksik etmesin.
ey Sebeblerin Sebebi
ey Kapıları Açan
ey Sesleri Duyan
ey Duaları Kabul Eden
ey İhtiyaçları gideren
beni Helalinden Rızıklandır
haramdan Koru
beniikramınla Zenginleştir
başkasına Muhtaç Etme
Cevaplar çelişmez. Allah c.c. sisteminde çelişen en ufak bir şey yoktur. Bir şekilde kısmetiniz size göre kapalı ise buna bir sürü neden bulabilirsiniz. Allah c.c. hangi nedeni bize uygun görecek onu biz bilemeyiz. Nazarı uygun görür onun neticesinde bir süre sıkıntı çekersiniz. Bir musibet getirir onunneticesinden kısmetiniz gecikir. Sebeplere takılmayın önemli olan sonuç ve o sonuca giden yolda sizin bundan çıkaracağınız dersler.
Saygılar
emeğinize sağlık allah razı olsun..
ramazan ayında sahurda hep onu dinlerdik tabi o zamanlar ben bu kadar samimi dinlemezdim..
Sükut eyledim ''Kahrı var'' dediler, biraz söyledim ''Zehri var'' dediler. (Sustum ''Kahrından susuyor'' dediler; biraz konuştum ''Zehrini kusuyor'' dediler)
herşeyin cevabını insanın kendisi bulur zaten, iyi, kötü, hayır, şer ortaya çıkıyo zamanla. hoca doğru sölemiş katılıyorum. bunu insanları soğutmadan gücendirmeden dile getirmesi de çok güzel. bişeyi gerçekten harıyla gönülden kalpten istersen oluyo bunu da unutmamak lazım. sadece zamanı var. Ama önemli olan bişey daha var o da o zaman gelene kadar boş durmamak lazım mücadele etmek sebeplere sarılmak lazım..
emeginize saglık allah razı olsun ...görelım mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler...