Allah razı olsun sıla arkadaşım: )
Herkez Seni Sevsin Diye okunur
Gunduz ve gecede okunur .Benim onerim gece 23.30 dan sonra ki vakittir .
*1493 defa Ve Elkaytu Aleyke Muhabbeten Minni
okuyup vucuduna ufle (ustune)
* 400 defa YA BEDUH
okuyup vucuduna ufle (ustune)
=Bu ayet ler Sevgiliniz-Esiniz-Aileniz -Is arkadaslariniz -Dostlariniz arasinda-cevrenizde herkez sizi sever sayar size mahbub olurlar.YUCE MEVLAM hepimizi sevgisiz birakmasin
AMIN
=Denendi=
Konu Mira tarafından (24-12-2009 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir.
Allah razı olsun sıla arkadaşım: )
Aminnnn allah razı olsun arkadaşım saolasın..
Guzel paylasim ama sanirim sitede vardi bu..
sürekli her gun mu yapilacak? yoksa 7 gun mu? paylasim icin Allah razi olsun insallah...
sevgili sıla, paylasimin icin cok tesekkurler.. bir tek Beduh ismine takildim acikcasi... arastirinca sunlar cikti ama ne kadar dogru bilemedim...sen yapinca hic tuhaf bisiler yasadin mi cnm?
BEDUH YORUMLARI
1. mektupları gidecekleri yere iletmekle görevli cin.
eskiden mektupların üstüne ya beduh diye yada bunun ebced hesabıyla karşışığı olan 2 4 6 8 diye yazılırmış mektup yerine ulaşsın diye...
2. eskiden mektup zarflarının üzerine adres yazıldıktan sonra boş kalan kısmına, zarfın üçte ikisi büyüklüğünde yazılırdı. “bedûh” yazılı mühür kazıtıp bunu gönderdikleri her mektuba basanlar dahi vardı. bazen de bedûh yazmak yerine kelimenin ebced hesabında ki karşılığı olan 2468 de yazılırdı.
b. macdonald, islam ansiklopedisi'nde: "bunun mektuplardan başka, muska gibi, daima takılmakta olan mücevherlerin ve maden levhaların üzerine hakkedildiğini" ve gönderilen ticari eşyaların üzerine de sağ selamet yerine varsın anlamında yazıldığını söyler.
muteber sözlüklerin pek çoğu bedûh’u aslı meçhul bir lâfz olarak nitelese de, bazı yorumlarda bulunmaktan kaçınmamışlardır. bedûhun “kamûs-i türkî'de, meşhur buda isminden galat olduğu üzerinde durulur. ebuzziya lügati'nde ise kelimenin aslı ibranice olarak belirtilir. kamus-i osmani’de kelimenin aslının farsça olduğu ve “yürümek” anlamında kullanıldığı yazılır ve bir rivayete değinilir; rivayete göre bedûh, manevi irsâlleri yerine ulaştırmakla görevlendirilen meleğin ismidir. ahmet raşit efendi, nuhbe şerhi'nde (s.97) bedûh, sabur vezninde esma’ul hünsadandır görüşünü dile getirse de, melek isminden mülhem olmasını kuvvetle muhtemel olarak nitelendirir. lugat-ı cudi’de ise “muharir-i fakir, mingayr-i haddin” demiş ki: “bedûh lâfzının, esmâ-i ilahiden yahut esmâ-i melâikeden bir isim olduğuna hatt-ı muteberde pek de tesadüf olunamıyor. (…) bunun mektuplar üzerine tahriri bu nokta-i nazardan değil de mektuba bir ehemmiyet veya müstaceliyet vermek” anlamında kullanıldığı yazılır.
osman ergin, balıkesirli abdülaziz mecdi tolun adlı eserinde, bu tabirin “put” gibi budîlikten kalmış olmasına ihtimal verse de uzun yıllar bedûh halk arasında muska gibi kullanıldı, üzerine pek çok faziletler vehmedildi. mesela; bir yolcu üzerinde bedûh yazılı bir kağıt saklarsa bütün gün yorulmaksızın yürür ya da hamile bir kadın bu kelimeyi üzerinde taşıyacak olursa daha kolay doğum yapar veya yapılan bir iş üzerine yazıldığında tez vakitte biter, en yaygın inanış ise; bedûh yazılı mektupların mutlaka adresini bulduğudur.
sözlüklerde "bedûh" sözcüğü üzerinde birleşilen tek nokta: aslı meçhul bir lafz olduğu ve yıllar yılı aşk mektuplarından muskalara kadar pek çok yere anlamı tam olarak bilinmesede tılsım niyetine kullanıldığıdır.
wikipedia.
alllah razı olsun canım kardeşim
Ben nefsimle savaşta Rabbe her tevekkül sunuşumda sen aklıma girip zülüm verdin...işte beni bu savaşta kaybettin...Adalet nerde sormayı bile unuttum..
eşimle ayrıyız ayrı olduğumuz halde okusam faydasını görürmüyüm birde hergünmü okuyacaz yoksa belirli bir günü varmı yazarsanız çok mutlu olurum Allah razı olsun
ve elkaytu yerine ve elgaytu olması gerekmiyor mu?