Çok ilginçmiş.peki sen yaptınmı bu uygulamayı.hıdırellez geçtikten sonra gördüm ya.daha önce görseydim yapardım.inşallah seney yaparım ö güne erersem eğer.teşekkürler paylaşımın için arkadaşım.
2 veya 3 hafta önce derya baykalın programında izledim.Hıdrellez sabahı bir nar alıyorsun,o narı yere atarkeb içindeki nar taneleri kadar hayırlısı ile çok para kacanmayı diliyorsun.Sonra onarı alıp bir kapta suyunu çıkarıyorsun ,sol eline suyunu alıp 'para bana gelsin,para bana doğru akıyor...gibi şeyler söylüyorsun.Bu arada sol eline aldığın suyunu sağ elinle kendine doğru kendine çekerek bu sözleri söylüyorsun .
Çok ilginçmiş.peki sen yaptınmı bu uygulamayı.hıdırellez geçtikten sonra gördüm ya.daha önce görseydim yapardım.inşallah seney yaparım ö güne erersem eğer.teşekkürler paylaşımın için arkadaşım.
ya zamanı geçti amasimdi gördüm neyse kısmet seneye artık
Olgunlaş Artık Can Piş,Yalnızca İtler Yer Çiğ Eti.
İnanırmısınız çok garip ama bende unuttum.Allah beneye nasip ederse o zaman yapıcağım.
Nar kırmak musevilikte uygulanan , onların dini bayramlarında ve yanılmıyorsam yılbaşında yaptıkları bir ritüel , kısmetin nar gibi bol olması anlamında yapılıyor ...
doğrudur bende zaten derya baykalın progranıbda n öğrenmiştim,sevgilerle...