eğer bir kayba uğramışsa vazgeçer. ama bir başkası asla değiştiremez. Kişi kendi istemeli
huylu huyundan vazgeçer mi?
Konu Lucky tarafından (27-02-2009 Saat 09:30 ) değiştirilmiştir.
ßir yazar né démi$ 'sén qit a$k bana kaLsın' ßéndé diorum ki 'ßén ßurdayım yaLan a$kın séndé kaLsın'
eğer bir kayba uğramışsa vazgeçer. ama bir başkası asla değiştiremez. Kişi kendi istemeli
vazgeçebilir tabi cnm !
Allah sevdiği kuluna bikaç olay yaşatıcaktır mesela onu iyiye erdirmek için
O kişinin de aklına hitap etmiş oldugundan dolayı insan huyunu 180 derece değiştiricektir ! Allah o kişiye bunu isteticektir ! Kalpler Allahın elindedir !
huylu huyundan vazgeçmez demek Allahın kadrini gereği gibi taktir edememek gibi geliyo banabiraz terketmişlik ve umudu kesmek te var sanki içinde !
Yani evren tersten çözülür diye bilseydik arkadaşlar ;
Allah zaten o kişiyi o huyundan vazgeçitmiştir ama son ana kadar biz buna ihtimal verebilirmiydik imtihanlarla donatılmış kahinatta
aman ya
bence vazgeçer işte cnm ! ama kendi istegiyle olcak iş değil ! yani kendinden bilmemeli![]()
insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar. Tıpkı rüya esnasında aslında yatağımızda hareketsizce yattığımıza ihtimal veremiyeceğimiz gibi... Azrail öldürmeden ölebilmeliyiz...
vazgecer diyorum bende bazen insanoglu hic taviz vermem dedigi seylerden bile vaz gecebiliyor hayatta o kadar cok imtihanlardan geciyoruz insan esnek olmayi ogreniyor
Adalet ile zulüm karşılıklı iki yol gibidirler. Birine yönünü dönen ötekine arkasını çevirmiş olur. Siz adalet yolunda ilerleyin ki, zulüm arkanızda kalıp sizden uzaklaşsın.
aynen labohem
huyu, tiki , ahlakı herşeyi değişiyor insanın zamanla !
kötüden iyiye degişen bi insan ne güzel biri haline geliyor hatta![]()
insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar. Tıpkı rüya esnasında aslında yatağımızda hareketsizce yattığımıza ihtimal veremiyeceğimiz gibi... Azrail öldürmeden ölebilmeliyiz...
Zem_heri vazgeçerse, herkes huyundan vazgeçer.![]()
Insallah RABBIM kotu ve hos olmayan huylarimizi hayir ve guzelliklere dondurmemizi nasip etsin denizeros kardesim
Akil melekesi ayni olmayan hayvanlari onlarin yaradilis icabi hayvani huylarini ehlilestiriyoruz da kendi nefsimizi yada huylarimizi terbiye etmek dedigin "gibi kotuden iyiye serden hayra" dondurmeye calismak ne guzel bizler icin
Adalet ile zulüm karşılıklı iki yol gibidirler. Birine yönünü dönen ötekine arkasını çevirmiş olur. Siz adalet yolunda ilerleyin ki, zulüm arkanızda kalıp sizden uzaklaşsın.
Bir kayip olacak bir sebep olacak. Ama sebep allahin izniyle gelir tabi ki. Ben bir başkasinin senin şu huyunu sevmiyorum dediği için vazgeçtiğini görmedim. Beni de kimse değiştiremedi.
Ama son birkaç ayda çok değiştim. Allahin verdiği ders bambaşka![]()
bence geçer. ama köpükk arkadaşımızın dediği gibi bunu kendi istemeli. yoksa kimse karşı taraf istedi diye huyundan alışkanlıklarından vazgeçmiyo. ben dahil !![]()
Evet, değişebilir zamanla yaşadıklarımız bazı sivri yönlerimizi törpüleyebilir