ALLAH RAZI OLSUN paylaşımın için kardeşim...
Kenan Rıfai hzretlerinin kitabında okudum sizlenrle paylaşmak istedim umarım beyenirsiniz
Hazreti İbrahim için melekler : Allah buna Halil im dostum diyor .Ama bunca servet ve saman için de olan bir adam
nasıl Halilullah olur?dediler Kendisine herşey malum olan Cenab ı Hak Cebrail e git İbrahim i istedigin gibi imtihan et ki
cümleye itminan hasıl olsun buyurdu .
O sırada hazret bir ağacın altında yatıyordu . Cebrail meleklerin tesbihi olan 'Sübbuhun kuddusün rabbüna ve rabbül mela
iketi verruh 'tesbihini söyleyerek gelince . Hazreti ibrahim : öyledir Sübbuhun kuddusün rabbüna ve rabbül mela
iketi verruh(1) ' öyledir ama Allahımın bu türlü vasfedilişini işitmemiştim ya Cebrail malımın yarısını feda ettim
bir daha söylede öteki yarısını da vereyim dedi!
Cebrail işin ciddiye bindiğini görünce :Ben bir meleğim malı ne yapayım . diyerek İbrahim kendisine bağışladığı varlığı reddettiysede
.
İbrahim: biz Hak namına verdiğimiz bir şeyi geri almayız . diye sözünde israr eyledi.
Bunun üzerrine Cenab ı Hak Cebrail e malların
satılıp bedelinin beytülmale yatırılmasını emretti
İşte bu sultanlar için mal ve mülk eğreti albise gibidir onu Hak namına giyer Hak namına cıkarır
(1) cok cok tesbih edilen pek cok mmukaddes olan Rabbimiz , meleklerin ve ruh un Rabbi
ALLAH RAZI OLSUN paylaşımın için kardeşim...
görelim mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler...
DUALARIMI HAYRA CEVİRİP KABUL EYLE YARAB...amiin
eyvallah paylaşımın güzel selametle.
(Ey Birader!Sırrı hak olan kitap nerede örtülüdür,Tok sözlü olmak ahmaktanta aşağıdır herkese açılma!)
sizlerden de Allah razı olsun ..
Emeğine sağlık ..Teşekkürler..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Once Upon a Time You And Me
Allah razı olsun....
ben teşekkürederim okudugunuz için
Allah c.c. razı olsun
hepimizden Allah cc razı olsun..