Biliyordu ki ALLAH katında alçak da birdi yüksek de ;
PADİŞAHTA AYNIYDI KUL DA
O yüzden cümle cihana bir nazarla baktı....
canım benim sağolasın,çok güzel bir paylaşım daha...
Her şey sahibinden öğrenilir.. Aşkın hocası da aşktır ancak.. Pası kiri yakan kutsal alevi bulmuştu.. Herkesi oraya , o kudsi ateşe davet etti MEVLANA.. Mecusiyi , Ermeniyi , tevbesini bin kere bozanı , doğruyu ve eğriyi... Onlar oraya frklı libaslarda girdiler , bir olup çıktılar . Bütün bu insanlar kndilerini ayıran dillerini unuttuklar yeni ve ortak bir dil buldular. Üzüm demeyi yeniden öğrendiler. MEVLANA bir bir aş ustasıydı ; kırk yumurtayı bir saha da kaynatıp tek yumurta etmenin sanatını elde etmişti. Bir Ney gibiydi; kendinden boşalmış sahibinin soluğuyla dolmuştu. Bir beşer beşeriyetinden ne kadar sıyrılabilirse o kadar sıyrılmıştı kendisinden . Demirdi ama ateşe erimişti , şekerdi ama suda yok olmuştu , Tevazuyu topraktan öğrenmişti , cömertliği çamurdan ; insan seçmezliği güneşten bellemişti. Onun için rahmet gibi her tarlaya yağıyor , güneş gibi her bacadan giriyordu.
PADİŞAHTA AYNIYDI KUL DA
Herşeyin Sırrı Sabırdır! Acıya sabredersin adı "Metanet" olur, İnsanlara sabredersin adı "Hoşgörü" olur, Dileğe sabredersin adı "Dua" olur,Sevgiye sabredersin adı "Aşk" olur.
PADİŞAHTA AYNIYDI KUL DA
canım benim sağolasın,çok güzel bir paylaşım daha...
Devrimin amacını kavramış olanlar, sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır....
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ne kadar önemlidir tevazu sahibi olabilmek![]()
Herşeyin Sırrı Sabırdır! Acıya sabredersin adı "Metanet" olur, İnsanlara sabredersin adı "Hoşgörü" olur, Dileğe sabredersin adı "Dua" olur,Sevgiye sabredersin adı "Aşk" olur.
PADİŞAHTA AYNIYDI KUL DA ......
PADİŞAHTA AYNIYDI KUL DA
tesekkürler inciselım
ilk fırsatta o büyük hak dostunun ziyeretine gitmek için can atıyorum
GEVSEMEYİN ÜZÜLMEYİN.EĞER İNANIYORSANIZ EN ÜSTÜN SİZSİNİZ.
bende çok istiyorum ablacım bir türlü fırsat olmadı inşallah size nasip olur![]()