Maide Suresi
90. Ey iman edenler! Şarap/içki, kumar, (tâzim edilen) dikili taşlar,(1) şans (fal) okları (ve zarları), şeytan (ve kötü insan)a ait murdar (pis) işlerdir; artık bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.(2)
2-Bu âyette kumar ve içki kesin olarak yasak edilmiştir (2/219; 4/43; 16/67). Başlangıçta kimin kazanacağı belli olmayan, fakat sonunda bir tarafın az çok maddî kaybına veya kazancına sebep olan her oyun kumardır. Kendimizi ve neslimizi bunlardan kurtarmak şarttır. İçkiyle ilgili üç merhaleden sonra yasağın sonuncusu olan bu âyet gelince, artık şarabın (içkinin) kesin haram olduğu ilan edildi. Bunun üzerine elinde kadehi olan onu kırdı. Ağzında yudumu olan onu attı ve ağzını yıkadı. şarap küpleri hep kırıldı, sokaklardan şarap aktı. Herkes hep bir ağızdan: “Bıraktık yâ Rabbi!” dediler. Hz. Peygamber: “Her sarhoşluk verenin azı da çoğu da haramdır.” buyurmuştur. Bundan böyle Allah’ın ve Peygamber’in, bu yasak emri, kesin inananlarca uygulanmaktadır. Yine bu âyet-i kerîmelerle câhiliye dönemindeki her türlü put/heykel, kumar ve kumar cinsi şans oyunları, torba içinde çekilen numaralı oyunlar -isterse fakirlere yardım için olsun- hepsi yasak edilmiştir; haramdır. Bunların hepsi aklı perdeleyen, Allah’a kulluğu unutturan, şahsiyeti ve ruhu kirleten pisliktir. [bk. 22/30 ve dipnotu]
1-Rabbin emirleri ve ulûhiyeti karşısında dikilen her şey, hatta putlaşan akıl ve nefs-i emmâre bile. [bk. 25/43; 45/23]

91. Şeytan, içki ve kumarla sadece aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan tamamen) vazgeçtiniz değil mi?
--------------------
kardeşlerim ağbilerim ablalarım İslam yegane hayat nizamıdır. İnsanın huzuru islamı yani Kuran ve Sünneti yaşamasına bağlıdır. yaşamak içinse bilmek gerekir tanımayan kişi sevemez. ve kişi hadisi şerifte buyurulduğu üzere sevdiğiyle beraberdir. ölüm var ve ölümden sonra bir hayat var ve o hayatta artık ölmek yok.
Allahımız cenneti ve cehennemi yarattı oralarda kalış ebedi.
insanın bu dünyada bulunuşunun sadece bir amacı var o da kulluktur ki ayeti kerimede Allah azze ve celle ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım buyuruyor.
bu dünyanın dertleri sıkıntıları hepsi geçici. bize düşen Allah yolunda olmak. mallarımızla canlarımızla cenneti satın alabilmek. secde etmeyenler için ateş hazırlanmıştır Allah kulunun secde etmesini ve cennete girmesini arzuluyor ama bugün insanlar cennete girmemek için direniyorlarsa işte onlar için de cehennem var.
Kuran ve Sünnet hayatımıza hakim olmadığı sürece biz asla kurtulamayız.