Bu ayetler hangileri ben böyle bir şey görmedim. MATTA 1-17 de başka bir olay anlatılıyor.
18Yahya geldiği zaman oruç tutup içkiden kaçındı, ona `cinli' diyorlar. 19İnsanoğlu geldiği zaman hem yedi, hem içti. Bu kez de diyorlar ki, `Şu obur ve ayyaş adama bakın! Vergi görevlileri ve günahkârlarla dost oldu!' Ne var ki bilgelik, ortaya koyduğu işlerle doğrulanır.» MATTA 1-18
6Yahya'nın deve tüyünden giysisi, belinde deriden kuşağı vardı. Çekirge ve yaban balı yerdi. MARKOS 1-6
Burda Yahya’nın yemez içmezliği değil oruçlu olduğu ve haramdan kaçındığı vurgulanır. Yahya bir insan elbet yemek yer ama haramdan kaçınır.
Bahsettiğiniz yerler;
58Pilatus'a gidip İsa'nın cesedini istedi. Pilatus da cesedin ona verilmesini buyurdu. 59-60Yusuf cesedi aldı, temiz keten beze sardı, kayaya oydurmuş olduğu kendi yeni mezarına yatırdı. Mezarın girişine büyük bir taş yuvarlayıp oradan ayrıldı. MATTA
46Yusuf da keten bez satın aldı, cesedi çarmıhtan indirip beze sardı ve kayadan oyulmuş bir mezara yatırarak mezarın girişine bir taş yuvarladı. MARKOS
53Cesedi çarmıhtan indirip keten beze sardı ve daha hiç kimsenin konulmadığı, kayaya oyulmuş bir mezara yatırdı. 54Hazırlık günüydü ve Sept günü başlamak üzereydi. LUKA
40İkisi, İsa'nın cesedini alıp Yahudilerin gömme geleneğine uygun olarak onu baharatla keten bezlere sardılar. 41İsa'nın çarmıha gerildiği yerde bir bahçe, bu bahçenin içinde de henüz hiç kimsenin konulmadığı yeni bir mezar vardı. 42O gün Yahudilerin Hazırlık günüydü. Mezar da yakın olduğundan İsa'yı oraya koydular. YUHANNA
İsa’nın kimsenin konulmadığı bir mezara gömüldüğünden bahseder LUKA ve YUHANNA’da. MATTA, LUKA ve MARKOS bunun kayadan oyulanbir mezarlık olduğunu YUHANNA’da yerini bildirir. İsa kayaya gömülmemiştir. Kayadan yapılmış bir mezara gömülmüştür. Bu mezar da bir bahçededir. Eeee niye bir tezatlık oluyor bu?
17Halktan biri O'na, «Öğretmenim» diye karşılık verdi, «dilsiz bir ruha tutsak olan oğlumu sana getirdim. 18Ruh onu nerede yakalarsa yere çarpıyor. Çocuk ağzından köpükler saçıyor, dişlerini gıcırdatıyor ve kaskatı kesiliyor. Ruhu kovmaları için öğrencilerine başvurdum, ama başaramadılar.» 19İsa onlara, «Ey imansız kuşak!» dedi. «Sizinle daha ne kadar kalacağım? Size daha ne kadar katlanacağım? Getirin çocuğu bana!» MARKOS
15«Ya Rab» dedi, «oğlumun haline acı! Çocuk saralı ve çok acı çekiyor. Sık sık ateşe ya da suya düşüyor. 16Onu senin öğrencilerine getirdim, ama iyileştiremediler.»17İsa, «Ey imansız ve sapmış kuşak!» dedi. «Sizinle daha ne kadar kalacağım? Size daha ne kadar katlanacağım? Çocuğu buraya, bana getirin.» MATTA
38Kalabalığın içinden bir adam, «Öğretmenim» diye seslendi, «yalvarırım sana, oğluma bakıver, o benim bir taneciğimdir. 39Bir ruh onu yakalıyor, o da birdenbire bağırmaya başlıyor. Ruh onu, ağzından köpükler akıtana dek şiddetle sarsıyor. Yara bere içinde bırakıyor, kendisinden zor ayrılıyor. 40Ruhu kovmaları için öğrencilerine yalvardım, ama başaramadılar.»
41İsa şöyle karşılık verdi: «Ey imansız ve sapmış kuşak! Sizinle daha ne kadar kalıp size katlanacağım? Oğlunu buraya getir.» LUKA
Bu üç ayet birbiriyle çelişkili değildir.Ayetlerin birinde çocuk saralı diyor. Sara bilindiği gibi hastanın ağzından köpükler çıkmasına, vücudun titremesine neden olur. Dinde, saralı insanların içine cin girdiği inancı vardır.
bu konu uzun ilgilenirseniz;
http://www.ilahi-tr.org/diger-kutsal-kitaplar/29530-dort-incilin-dili.html
İsa Tevrat için tamamlamaya geldiğini söylemiştir. Hristiyanlar bugün Tevrat’ı reddetmez. O’na da inanırlar. Kutsal Kitap dedikleri Tevrat-Zebur‑İncil’dir. Ancak İncil’de şeriat biraz daha değişmiştir. Tamamlanan kısım bu değişiklikleri ifade eder. Hristiyanlar Tevrat ve Zebur’a inanırlar, İncil şeriatına uyarlar. Zaten Kutsal Kitap’lar büyük farklılıklar göstermez. Temel kuralar aynıdır.
-8Şöyle ki, tanıklık edenler üçtür: Ruh, su ve kan. Bunların üçü de uyum içindedir. 9İnsanların tanıklığını kabul ediyoruz; oysa Tanrı'nın tanıklığı daha üstündür. Çünkü bu, Tanrı'nın tanıklığıdır, kendi Oğluyla ilgili olarak yaptığı tanıklıktır. (Yuhanna 1. mektup)
Kutsal Kitap’ta bu ayet hala mevcuttur, çıkarılmamıştır.
Ayetlerin devamını okuyun
34«Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. 35Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. 36`İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.' 37Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. MATTA
Bu ayetlerden savaş anlamı mı çıkıyor yani? İncil anne babayı herhangi bir insanı Tanrı’dan fazla sevmenin yasak olduğunu söyler. Bu ayetler bunu vurgular. Eğer onları sevmen gerekenden çok seversen Tnrı’ya layık değilsin.(aynı şey İsamiyet mantığında da vardır. Önce Allah, ardından Muhammed)
devam edicek...