kardeşim tebrik ve teşekkür ediyorum paylaşım için.
arkadaşlar sizinle bir alıntı paylaşmak istedim benim ilgimi çekti
18.000alemden bahseden Kurana göre bilmediğimiz beklide bilemeyeceğimiz binler boyuta işaret etmekte.Ama biz bunları 7 ana kategoride toplayabiliriz
1.1.Boyut: tek bir noktadan oluşan bir boyut türüdür.Eğer biz insanlar o boyutta yaşamaya mecbur edilseydik,görmezdik duymazdık sanırdık ki bu evrende tek biz varız.Örnek vermek gerekirse ağaç.Duymaz görmez tek kendini bilir.Sanır ki tek o var.Yani ene(benlik)
2.2.Boyut:Eğer o noktanın yanına 1nokta eklerseniz doğru olur.Yani sen ve ben .Okadar. Diyebilirdik ki o zaman ;biz 2kişiyiz.Neden mi çünkü ben onu görebiliyorum sadece.ben gördüğüme inanırım.Dese ki yüksekte olan biri;yok öyle değil ikinizinde önünde 100kişi var sıralı,çünkü ben sizin göremediğinizi yukarıda olduğum için görüyorum
3.3.Boyut: Yani bu kişi en boy ‘dan en boy yükseklik boyutuna çıkmış bir kişi olduğundan görebilmektedir.Eğer 2.boyuttaki kişi için bu kişi emin biri ise inandım vardır der.Yok değilse ben gördüğüme inanırım ,ben ve o .Hepsi bu der geçer.Oysa bir ayağa kalksa ,yani en boy’dan en boy derinlik boyutuna geçse oda görecek ki 100’ler kişi önünde sıralanmış.
4.4.Boyut:En boy yükseklik ve derinlik boyutu:Eğer bu boyutta biz olsaydık,3.boyut fiziğinin, sınırladığı engeller bizi sınırlayamazdı.Karşımızdakinin iç organlarını görür,istersek bir anda dünyanın öbür ucuna gider gelirdik.Buna en güzel örnek cinlerdir
5.5.Boyuta bir fiziksel izah ve tanıtım vermek mümkün değil artık.Sadece örnek verebiliriz, Onlarda meleklerdir
6.6.Boyut:Onlara ölüler demeyiniz onlar Rableri katında rızıklanmaktadır gibi ayetlerle de anlatılan ;şehitler veliler peygamberlerin olduğu boyuttur.Onlarda hala bu boyutta bir görev,iş yapmaktadırlar ama fizik anlamı /tanıtımı maalesef yok.
7.7.BOYUT: Evet işte son boyut .Bu boyut gücün kuvvetin son noktası olan ve mükemmel üstü bir boyut olan 7.boyuttur.Bu boyuta örnek:
Gene insandır.Yani ruh.Evet biz aslında 7.boyuta göre yaratılmış ama yetişmemiz, mükemmelliği bulmamız ve imtihan sırları dolayısı ile 3.boyut kalıbına sıkıştırılmış bir yaratığız. Gözle baktığın kuşun önüne yemek olarak gelmesi,bir anda başka yerlerde olabilip,farklı farklı lezzetleri alabilecek yegane yaratık biziz.
Yani biz çok kuvvetliyiz ve biz eşrefi mahluk(Allah'ın halifesi,özellikle seçtiği kullarıyız).Dolayısı ile bizim mayamızda çok büyük güçler ve imkanlar var.Bu imkanlardan birincisi beynimiz, aklımızdır.
İnsan beyninin %10’dan aşağısını kullanır.E peki Allah hiçbir şeyi boşa ve anlamsız yaratmaz ise neden bu kadarla çalışıyoruz.Bu dünyada her şey hikmet ile ahrette kudret ile ise burada bir hikmet olması gerekmez mi.Yoksa kendimizi keşfedip o kapasiteyi doldurun demeye bir işaret mi bu.Normal yaşamda örnekler vardır.Düşündüğün birinin seni aradığında hah tamda ben seni düşünüyordum demesi gibi,kuvvetle istediğin bir şeyin yerine gelmesi gibi,birçok örnek vardır hayatımızda.Bunlar bizim bilmeden düşünmeden,istemeden yaptığımız güçlerimizi ortaya çıkartan bilinçsiz hamlelerdir.
Bu yazı bunları bilinçli yapabileceğimizi anlatmak için yazılmıştır.kötüye kullanılır mı tabiî ki her şey kötüye kullanılır.Ama rahmetim gazabımı geçmiştir,diyen Rabbimizin de işaret ettiği gibi pozitif güçler negatif güçlerden belki yüzlerce kat kuvvetlidir.Bu Allah bilir haklılıktan gelen bir ek güç olabilir.Yani bu dünyada zülüm yapan güçler haksız olduğundan aslında çok güçsüzdür.Teknikleriyle zülüm yapabilmektedirler.E denirse burada ;ama onlar hakim,
Deriz ki evet onlar hakim onlar güçsüz olduğu halde onlar hakim.ÇÜNKÜ sorun onlarda değil. Sorun bizde yani biz gücümüzü bilmiyor ve kullanmıyoruz ki.Ondan onlar hakim durumda onca güçsüzlüklerine ve acizliklerine rağmen.Çünkü biz hala gördüğümüze inanan ahmaklarız. Çünkü biz hala 3boyutun kurallarının içinde boğulmuş tıpkı 2.boyuttaki bir yaratığın 3.boyuttaki birinin önünde 100kişi var dediğine inanmadığımız anlamadığımız gibi anlamayan zavallı 3.boyut canlılarıyız da onda.
Oysa biz 7.boyut gücüne sahip 7.boyuta göre dizayn edilmiş yaratıklarız.Yoksa Allah gökleri kavrayan dağları oynatan melekler varken niye bizim gibi hastalıklı sıkıntılı yaratıklara EŞREFi MAHLUK desin?
Demek ki biz başkayız.Biz çok güçlüyüz ama tam farkında değiliz.
Kainat müthiş bir çekim gücü ile ayaktadır.Bizde öyle,atomlarımız ve içindeki proton nötron hepsi çok büyük bir hızla ve çekimle döner ve birbirlerine böylece bağlıdırlar.
Kainatta oluşan bu çekimlerden pozitif ve negatif olanları dünyaya da akarlar. Bunları kullanabilen insanlar ,kendi güçleri dışında şifa vb gibi işlerini de daha etkili görmüş olurlar
Allah derki her duanızı kabul ederim.Bu şu demek her isteğimiz yerine gelir.İstemek cüzi(az)irade ama ama zamanı ve şeklini belirlemek külli (umumi)iradedir.Yani cüzi irade ile külli irade arasındaki sınır budur.Her şeyi iste ve yap ama sınıra dikkat et.Tabi bu arada helal yani pozitif yani yasal olan kanallar negatif yani haram yani yasak kanallardan yüzlerce kat güçlüdür ve negatif kanal işlerine eğilmek iki tarafı keskin kılıç gibi negatifi işleyenide keser.Oysa pozitifde hiçbir tehlike ve sakınca yoktur.Büyüde negatiflerin kullanıldığı bir enerji türüdür ve haram/yasak/sakincalı/insana zararlı’dır.Bazı kanallara (ayetleri farklı okuma, pislikler-ki pislikler negatif enerjinin toplandığı nesnelerdir-bed dualar haset,kıskançlık gibi duygular hep negatif enerji oluşturan kanallardır.bu kanallarıda kullanan beyin buradan aldığı güçle negatif işleri yapabilir,büyü gibi ancak haramdır/yasaktır ve dinen günah sınırının üstündedir,yani küfür hükmündedir.(kadere isyan sayıldığı için vb.)
İnsan derki Rabbim bana şu kazancı ver veya şu işim olsun:
Rabbi kabul eder ve yürürlüğe koyar.Ama şekil ve zaman onun iradesindedir.Ama illa yürürlüğe anında ,saniyesinde girer. Aradan bir ay geçer ve insan derki bu olmuyor olmayacak ve Allah onuda kabul eder ve belki tam tepesinde duanın kabulü,geri dönüverir.Yani Allah önceki duayıda kabul etmişti sonraki duayıda.Çünkü dua kabulu konusunda net vaat vardır.;Allah'ımız illa kabul edeceğini kuranında beyan etmiştir.ama biz anlamıyoruz.İstemeyi de bilmiyoruz istek şiddetle ısrarla olacak tam bir istek gücü.Kainatın hareketi fiziksel ve hikmetsel kuralına göre bu istek,bu hareketi başlatıyor ve düzenlemeler yürürlüğe giriyor.
Bu konuda istemek cüzi irade ne zaman ve nasıl oluşacağına karar vermek külli iradeye bağlıdır.(yani Allaha ) O karar verir ve hizmetindeki meleklere uygulamaya sokturur,başlatır.Şöyle dememeliyiz
Allah’ım bana şu işten para ver.Bu eksik bir dua çünkü bilmediğiniz yerlerden sizleri rızıklandırırız ayeti geregincede Allah dilediği yerlerden isteğimizi yolluyor.Yani biz bu işten vb.yolla diyerek kendimizi kısıtlamış oluyoruz.Bırakın O dilediği ve en hayırlı yoldan versin.biz sadece isteyelim. Dualarınızın kabul olması dileğiyle…
kardeşim tebrik ve teşekkür ediyorum paylaşım için.
Bu forumdaki en güzel paylaşımlardan biri olmuş bu.Moral verici...Dua edesim geldi okuyunca![]()
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak sesleridir.
emeğine sağlık çok güzel olmuş
Çok güzelmiş sağol..
Acıdan doğar insan...
Ağlayışlar ak var oluşlardır...!
Bu bilgilerin yanıltıcı ve yanlış olduğunu düşünüyorum.Yani evet islam 'gök 7 katlıdır' dedi diye o zaman belki islamın dediği şey boyutlardır, şu köşe cinlerin olsun, şu köşe insanların olsun, şu köşe melekelerin olsun diye kurgulamak, bizi çok yanıltır.Yanlış düşünüyorsam söyleyin arkadaşlar?Yani bugüne kadar kim 2nci , 1inci boyuta gidipte geri döndüki?Bence bahsi geçen herşeye 'Aaaa! Bu böyle olabilir' deyipte inanmak yerine, önce bir sorgulamalısınız..
selam güzel paylaşımdı teşekkürler
allah razı olsun beğenerek okudum
Bu gün ALLAH (c.c) için ne yaptın?