duruma göre değişir. insanın değiştirebileceği özellikler var değiştiremeyeceği özellikler var. değişim irade meselesidir bence.
Evet
Hayır
Fikrim yok
Diğer
Can çıkar huy çıkmaz derler. Bakalım, istisnalar kaideyi bozar mı?![]()
duruma göre değişir. insanın değiştirebileceği özellikler var değiştiremeyeceği özellikler var. değişim irade meselesidir bence.
insan olanlar asla değişmez,insansılar değişirler
beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi,şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni.Elif,Lâm,Râ
beşer olarak doğar insanlık mertebesine ulaşmaya çalışırız dolayısı ile kişi zaten hep değişim ve dönüşüm halindedir kemikleşmiş huyların değişimi zor olmakla beraber kişi isterse değişebir
Ecrinin ruyası...
prensipler değişebilir niyet sabittir niyet değişirse prensipler sabittir![]()
bende anlamadım saçmaladım biraz.ama dikkat ediyorum doğduğumdan beri aynıyım garip huylarım var.
insanlar üç türlü değişir
1: dost sandıkların düşman olur
2:bastırılmış duygular ortaya çiktığı zamanve maymun gözünü açtığı zaman
3:huylarını doğru yerde kullanmasını bulduğun yerde
örnek:bir arkadaş vardı sürekli kavgacı ve sorunlu sonra islamiyette hidayeti buldu şimdi yanlız islam düşmanlarıyla kavga yapıyor
insanlar değişmez, sadece aslında var olan ama gün yüzüne çıkmamış özellikleri ortaya çıkar zamanla
Pür ateşim açtırma benim ağzımı zimhar,
Zalim beni söyletme derinimde neler var;
Bilmez miyim ettiklerini eyleme inkar,
Zalim beni söyletme derinimde neler var!
yalan söyleyemem ben daha insanları yeni yeni tanıyorum.bazen kendimdede eksişk yönlerimi tamamlamaya çalışıyorum.birinde kötü hoşuma gitmeyen bi huy varsa bende onu yapmamaya birazdaha dikkat etmeye çalışıyorum![]()