tskler.. ama ben hala kader degistirilebilirmi merak ediyorum..
* KADER HADİSLERİ *
* Allah vardı, ondan önce hiçbir şey yoktu. Arşı, su üstündeydi. Ondan sonra gökleri ve yeri yarattı. Kader kitabında her şeyi yazdı.
* Biriniz yaratıldığı zaman, annesinin rahminde kırk gün nutfe, sonra kırk gün kan pıhtısı olarak, sonra da kırk gün bir çiğnem et olarak toparlanır.Sonra Allah, ona dört kelime ile bir melek gönderir: Eline geçecek rızkı, ölüm zamanı, dünyada yapacakları, kötü bir kişi veya iyi bir kul olduğu yazılır. Sonra ona ruh üfürülür.Kendinden başka hiçbir ilah olmayana yemin ederim ki, biriniz, kendisiyle onun arasında bir adım kalana kadar cennetlikler gibi amel eder, derken, yazılanlar onu geçer de, cehennemlikler gibi amel eder ve cehenneme girer.Şüphesiz biriniz, kendisiyle onun arasında bir adım kalıncaya kadar cehennemlikler gibi amel eder, yazılanlar onu geçer de, cennetlikler gibi amel eder ve cennete girer *
* Kaderi tartışma konusu yapanlarla ne oturun, ne de onlarla bu konuyu konuşun *
* Kader, Allahın bir sırrıdır, bunu kendinize dert edinip de yük altına girmeyin *
Kaynak :
* İslam Ansiklopedisi
* İbni Abbas
* Taberânî
* İmran
* Buhârî
* İbni Mesûd
* Huzeyfe
* Bezzâr
* Ömer
* Ebû Dâvud.
tskler.. ama ben hala kader degistirilebilirmi merak ediyorum..
Kızmıyorum artık . . Bakıyorum, Seçiyorum, GüLüyorum, Geçiyorum ..
rica ederim çok dua edilirse insan yüce allahın izni ile kötülüğü değiştirebilir bence bu benm düşüncem tabi ki
Dualarin Yuzu Suyu hurmetine degistirilir tabiki bu benim dusuncem degil bu bir gercek...
Allah dostu odur ki, nefsine tek pay biçmez; Kirk yil bir eksi ayran özler de onu içmez.. Necip Fazil Kisakürek
benım kafam cok karısıyor kader konusunda.. ama ben herseyın ınsanın ıradesınde oldugunu dusunuyrm. yanı yazıldı hepsı hakkımızdakılern ama rabbım herseyı bılendır. bır fılm gbı basını ve sonunu bılıyr ama secenekler bıze kalmıs.. rabbım bıze yolları sunuyor bız seıyoruz aksı takdrde kukladn baska ne olurduk kı... ama hala bazı sorulr kafamı kurcalıyr. ınsanlr neye gore baska dıyarlarda yaratılıyr neye gore onlerıne yollar cıkıyr... benım aklım almıyr galıba..
bak mesela babam bana hep şunu anlatmıştır ne kadar dığru bilemem
hz adem ve hz havva nın 14 tane çocuğu olmuştur bunlardan 7 tanesi bizden iyiler onları kendi yanlarına almıştır 7 tanesinide yeryüzüne bırakmıştır ben küçüklüğümden beri bana hep bunlar anlatılmıştır
bazn de sordukca ınsan sonunu bulamıyr. rabbım ne eylerse guzel eyler... hayr da ondan ser de ondan. bazen bırseylerın sebebını bılemesek de bakyrz kı hayrlısı oyleymıs.. ama bazı seylerı gercekten merk edıyrm.. ben de ınsanın dogumu, oldgu gun evlenecgı kısı degsmezmıs dıe bılıyrm. aradakı kazlr fln degsrmıs. ama neye gore bu ınsnlr karsımza cıkıo bılmyrm...
evet bence de karışık bir konu, kadere inanıyorum lakin dua ile ya da verilen kararlarla değişebileceği düşüncesi de aklımı karıştırıyor bazen ama Yaradan herşeyi bilme sıfatıyla bizim nerede ne zaman ne karar vereceğimizi de bildiğinden diyorum kader kesindir değişmez diyorlar, yani Rabbim zaten biliyor bilmeyen ve arada derede kararsız kalan bizleriz Allah hepimize hayırlar versin ne verirse inşallah
zafer sabırla, sevinç üzüntüyle, kolaylık da zorlukla beraberdir...
Konu FoSFoRLuCevRiYe tarafından (22-04-2009 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
bence dua etmelı.. dualrınız olmasa ne ehemnıyetnz vardr denmıs.. yanı kazlrn degscgıne, duayla bır cok kapınn acılcgına ınanıyrm.. zaten yaptklrımız degıl mdr bızı cennete ya da cehenneme goturn...