bu soru sizin toplumsal bir konuyu irdeleme çabanızdan çok kişisel bir durumu toplum nezdinde sorgulamanız gibi geldi bana..
neyse cevap vereyim
birincisi ''Erkek;kadını herşeyiyle kabullendiğini ve bunu açıkça söylüyor erkeğe neden kadın yalan söyler geçmişiyle ilgili'' bu bahsettiğiniz koca bir yalan..
tüm erkekler (ve bazı kadınlar) biraz komplexlidir ve asla geçmişi tam anlamıyla kabullenemezler.illaki didikler ve kendilerinden önce nasıl bir hayatınız olduğunu sorgularlar.verdiğiniz cevaplara ise tam manasıyla asla inanmazlar.diyoruz ya işte komplex(ama bunu hakaret olarakl algılamayın,bilinçle ilgili bir durum)
kadın neden yalan söylere gelince; kadınlar ataerkil toplum yapısının gereği hep geri planda kalmış,sosyal yaşamdan uzak tutulmuştur.bu öylesine içselleştirilmiş bir durum ki,evlenip kendi ailesini kursa hatta eşi çok anlayışlı olsa bile,yüzyıllardır süregelen bu toplum psikolojisi sebebiyle yalan söylemeye mecbur hissetmektedir kendini.
tabi bir de bazı erkeklerin dengesiz tavırları söz konusudr.ne zaman neye tepki vereceği belli olmayan erkeklere genelde yalan söylenir ki olası bir çatışmadan kurtulma çabasından ibarettir.doğrumu değil mi orası ayrı ama..bu söylediğim tüm nedenler yalan söyleyen kadınların gerekçesi olabilir.bu konuya dair kapsamlı bir çalışma yaptım bu sebeple emin konuşabiliyorum![]()