tam anlayamadım kaşıklar nasıl içe veya dışa dönmüş oluyor dilek sonrası
arkadaşlar 6 tane çay kaşığı alınır kağıtlar alınır 6 tane ince ince kesilir hepsi sarılır içe veya dışa her biri için 3 ihlas 1 fatiha okunur sonra dilek dilenir 6 tanesi ters olursa yani içse dış olursa dışsa da iç olmuşsa dileğiniz gerçekleşecek 4-5 tanesi tersse biraz zor ama olacak 3-2-1 se belli değil ben denedim gerçekten de şaşa kaldımm![]()
fırtınanın şiddeti ne denli olursa olsun martı denizden asla vazgeçmezmiş...
tam anlayamadım kaşıklar nasıl içe veya dışa dönmüş oluyor dilek sonrası
bunu bende biliorum ama sadece ölesine yaptığımız bişidi dilek için oldugunu bilmiordum kaşıkları kağıda saıosun mesela iç kısmı yere gelecek şekilde duaları okusun eger kaşıklardan bikaçı diğer tarafa dönmüş ise gerçekleşio dio arkadaş ben sadece nasıl die merak ettiğim için yapmıştım
iLkokuLdayken kaLemLe yapıyoduk biz bunuasLında dikkat ediLse kağıtLarı açma yönünde son kıvrımı açarken değişiyo bu normaL ama diLek kısmını biLemem
![]()
''Günahlara kefarettir gönüldeki keder..Niyetler halis olunca, Ameller olmaz heder.Biraz sabreyle bak .Neler göreceksin neler..Mevlam ihmal değil; İMTİHAN eder .. ! ''
bu olay kahve falıyla birlikte yapılır niyetinin olup olmayacağıyla ilgilidir ve kaşıklar basit bi şekilde sarılmaz.
görmesem bende inanmazdım ama gerçek
"Mezar taşlarını Hasan koyun mu sandın, Adam öldürmeyi bre Hasan oyun mu sandın..."
Herkes yeDiğinden iKRam eDer İsmail....
evet arkadaşlar bende yapıyordum..hatta yapıyorduk kızlarla şok olmuştum ilk yaptığımda...kaşıkları kağıda kendiniz sarıyorsunuz bir açıp bakıyorsunuz ki ters çevrilmiş..ama dilek için mi yapıyorduk onu hatırlayamadım..
Sükut eyledim ''Kahrı var'' dediler, biraz söyledim ''Zehri var'' dediler. (Sustum ''Kahrından susuyor'' dediler; biraz konuştum ''Zehrini kusuyor'' dediler)
kaşıkları 2cm genişliğinde 15cm uznluğunda 6 tane bez parçasınına saracaksın yani kaşığı açık bezin ortasına koyup bezi katlayıp içine gelecek şekilde katlayacaksın duan bittikten bir süre sonra açacaksın kaşık bezin dışında çıkıyor.
arkadaşım sana tavsiyem inanma 6sıda çıkıo bazen ama dileğinin olup olmamasıyla ilgisi yok yap ama inanma.
"Mezar taşlarını Hasan koyun mu sandın, Adam öldürmeyi bre Hasan oyun mu sandın..."
Herkes yeDiğinden iKRam eDer İsmail....
evet dilekle ilgili olup olmadığını bilmiyorum ama kaşıklar ters dönüyor..hiçbiri değilse de biri mutlaka..ama dilek tutmadan da o kaşık ters dönüyor
Sükut eyledim ''Kahrı var'' dediler, biraz söyledim ''Zehri var'' dediler. (Sustum ''Kahrından susuyor'' dediler; biraz konuştum ''Zehrini kusuyor'' dediler)
ben hala anlamadım nasıl olduğunu yani sarıyoruz sonra içi yere bakacak şekilde mi koyuyoruz yere anlamadım valla, sonra nasıl alıyoruz yerden... ya da yerden almadan mı açıyoruz... anlamadım ki