kurtuluş savaşı hikayelerine benzemiş
20 temmuz 1974 kıbrıs
Bülent Ecevit Türk silahlı kuvvetlerinin Kıbrıs harekatını başlattıgını bu sözleriyle acıklıyor.Hava harekatında bir subay bu olayın başlangıcından bitişine kadar aldıgı yardım sayesinde hem başarılı oluyor hem hayatta kalıyor. Yardım edene adını, nereli oldugunu ve nerden geldigini soruyor. isminin Şeyh Şahabbeddin oldugunu odunpazarında oturdugunu söylüyor.
derken savaş bitiyor. Subay ona büyük iyilikte bulunmuş arkadasını ziyarete gidiyor ve odunpazarında şeyh şahabettin diye birinin oturdugunu ve onu nasıl bulacagını soruyor..orda oturanlar ona şu yolu izle ve döndügünde görüceksin onun türbesi var diyorlar. adam o gunden sonra duydugu hayret ve şok karşısında kendine gelemiyor. uzunca bir süre onu görevlerden alıp istirahat etmesini söylüyorlar
Annanemden alıntı![]()
kurtuluş savaşı hikayelerine benzemiş
evet buna benzer bir hikaye ben de duymuştum savaş sırasında türbedeki zatın da askerlerimizle savaşa katıldığı ve türbedeki yeşil örtüsünün al kan olduğu söylenir eskiler tarafından
zafer sabırla, sevinç üzüntüyle, kolaylık da zorlukla beraberdir...
benım bıldıım kadarıyl asvaslarda cok boyl eseyler olur bır sey daha duydum ben o kıbrıs savasından sonra derlerkı bır yer var orda halen olulerın seslerı duyulur ve o bolede askerler nobet ttutamaz dıyede duydum bırde bır kıtrapta meleklerın yada turbedekı kısılıerın evlıyaların savasa yardım ettıını bır kıtaptanda okudum hatta savas sırasında nufustan oldukca cok fazla asker olduunu ve bunların bır kısmının melek olduunu ıbı