hare krishna hare krishna hare hare hare rama hare rama diye gidiyor Erkin Koray şarkısı.. Bir yıl sanırım krishnacıların yanında kaldıktan sonra bestelemiş bildiğim kadarıyla.
Kirişnacılık
" Uluslararası Krişna 'yı Yaşatma Derneği " adı altında örgütlenmişlerdir. Söz konusu dernek, 1966 'da ABD 'de Krişnayı üstün varlık, Mutlak Tanrı olarak kabul eden Bengali akımı örnek alınarak kuruldu.
Krişna müritleri günde 1 728 kez " Hare Krişna " mantrasını (kutsal formül ) söyleyerek "Bhagavat - Gıta"nın mesajını yaymak zorundadırlar.
Krişna 'yı yaşatmak için inzivaya çekilmeleri gereken müritleri, böylece az uyumakta,sıkı bir biçimde oruç tutmakta, et yememekte, teslimiyet yogası yapmaktadırlar. Ayrıca Krişna müritlerinin inanmayanlardan uzak durması ve ailelerini terk etmeleri gerekmektedir.
Günümüzde başta ABD (San Fransisco sokaklarında "Hare Krişna" matrasını söyleyerek gruplar halinde dolaşırken rastlanılabilir) olmak Bazı Batı ülkelerinde Krişna müritlerine rastlanılabilir. 1980 ‘lerin sonunda, ruhani öndere tam bir boyun eğme Krişnacılık Akımının gücünü azaltan skandallara yol açmasına rağmen Akım ,bağımsız bir din olma yolunda ilerlemektedir.
Alıntıdır..
Konu Selene tarafından (31-07-2009 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım yanlışları düzeltildi
hare krishna hare krishna hare hare hare rama hare rama diye gidiyor Erkin Koray şarkısı.. Bir yıl sanırım krishnacıların yanında kaldıktan sonra bestelemiş bildiğim kadarıyla.
Bak.. Bil ki domuzların önüne inciler serilmez,
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez.
Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir cam da,
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma.
Mevlana
"Talihsizliklerinizin üzerinde ne kadar durursanız,sizi o kadar daha fazla incitebilir."
"Düşünce hızlı,hafif,devingen,değişken ve akışkan bir enerji şeklidir.Madde gibi daha yoğun şekillerden farklı olarak hemen,bir anda belirir."
rama yaşam demektir bu arada belirteyim
--------------------
rama yaşam demektir bu arada belirteyim![]()
Konu secret shadow tarafından (11-04-2008 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
krişna diye diye adamların yanak derileri genç yaşta kırışıyor desenezavallılar ebeveynlerini bile kenara atıyorlar. aslında atalar ne demiş.nus ile uslanmayanı etmeli tekdir. tekdirden anlamayanın hakkı kötektir
![]()
Konu Selene tarafından (31-07-2009 Saat 16:41 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım yanlışları düzeltildi
Şarkıları ve giydiği kıyafetler çok hoş deli gibi dönüyorlar![]()
düş sokağının şarkısı vardı,hare krişna hare krişna,hare rama hare rama diyeo geldı aklıma..
![]()
"özne olmayı bırakıp zamir oldum, edat oldum, yüklem oldum; ama senin gibi ask ile ihanet arasına bağlaç olmadım asla!!!