Gizli olduğunu bilmiyodum mezarının.Demek yeni bulmuşlar.Bu Mısır medeniyeti nedense çok ilgimi çekiyor bnm tamam piramitler fln olağanüstü herkesin dikkatini çeker ama benim içimdeki daha farklı bişey kanım kaynıyo bu medeniyete
Tşkler bu arada![]()
Mısır'da arkeologlar, İskenderiye'nin batısındaki bir tapınakta ünlü Kraliçe Kleopatra'nın mezarını bulduklarına inanıyor. Mısır'da arkeologlar, İskenderiye'nin batısındaki bir tapınakta ünlü Kraliçe Kleopatra'nın mezarını bulduklarına inanıyor.
Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi Başkanı Zahi Hawass liderliğindeki 12 arkeoloğun, 2 hafta önce Taposiris Magna Tapınağı'nın yaklaşık 150 metre altında ortaya çıkardığı tünelde çok sayıda Kleopatra büstü ve onun resmini taşıyan paralar bulunduğu belirtiliyor. Hawass'ın ekibinin 4 gün önce, Kleopatra'nın öldüğü zaman sevgilisini olan ünlü Romalı komutan Marcus Antonius'un bir büstüne rastladığı kaydedildi.
Hawass, basına yaptığı açıklamada, M.Ö. 31 yılında Roma İmparatoru Octavian'ın ordusuna yenilmelerinin ardından intihar eden Kleopatra ve Antonius çiftinin mezarlarının burada olduğuna inandıklarını söyledi. Hawass, 2 bin yıllık tapınağın altında başlattıkları kazı çalışmalarını, bu yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını ifade etti.
Hawass ve ekibinin iddialarını ispatlaması halinde yaptıkları mezar, Tutankamon'un mezarının keşfinden bu yana Mısır'daki en büyük arkeolojik keşif olacak.
SABAH
Konu Lucky tarafından (17-10-2008 Saat 19:09 ) değiştirilmiştir.
Gizli olduğunu bilmiyodum mezarının.Demek yeni bulmuşlar.Bu Mısır medeniyeti nedense çok ilgimi çekiyor bnm tamam piramitler fln olağanüstü herkesin dikkatini çeker ama benim içimdeki daha farklı bişey kanım kaynıyo bu medeniyete
Tşkler bu arada![]()
Acıdan doğar insan...
Ağlayışlar ak var oluşlardır...!
Bi de zaten büyü cazı mısırda yayılmış onların medyumlar bulamamışlar mı klopatranın mezarını şimdiye kadar çok ayıp)) ahh ahh ideolüm o benim
))
vay be adamlar neler buluyor. o kadar dedim bizimkilere arkeolog olcam diye izin vermediler...
paylaşım için teşekkürler...
Azim & Sabır
mumyalanmıştır kesin..açıp mezarı fotoğraflasalar..bizde görsek kleopatrayı..bakalım o kadar süt ne fayda sağlamış..gerçekten güzelmiymiş..boyu ...posu..vs..merak ediyorum cidden...
hmmmmmm ilginc bir konu bulunursada hayata ne degisdircek derseniz hic birsey, aama acip bakmak heycanli olurdu herhaldepara da bulmuslar
turkiye yatrim yapsin misirlilar da ekonomi duzelsin
![]()
HaksIzLIk Önünde EgiLmem Çünkü HakkImLa ßeraßer Gururumuda Kayßetmiş Olurum..ßen Tekim ßenim ßeyaz Sayfamda KaLemimde SiLgimde SevdikLerimin ELinde..ßen YazarIm ßen SiLerim!’
MERAK EDIYORUM HAYAT BENDEN ALDIKLARINI NERENE SOKUCAKSIN ACABAH?
oo güzel.. Kleo teyzemiz nerde kaldi diye merak etmisdik.. Iyiki bulundu yaw..Artik merak etmeye gerek kalmadi..Nerdeymis bu teyze bunca senedir...Insan bir haber gönderir ya, olmazki böyle ama![]()
ne diye cikartirlar bulmak isterler ki. rahat rahat yatsin yerinde. habire mezar aciyorlar.
o öncedendi artık okumak istediğim bölüm farklı.ama senin izlediğin yolda güzel.hatta herkes öyle yapmalı.
ben arkeolojiyi ikinci üniversite olarak okumak istiyorum zaten şuanda en büyük hobim de arkeolojiyle ilgilenmek...
Azim & Sabır