senin için iyi bi deneyim olmuştur....
öncelikle herkese merhaba buraya bilgilerini aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ederim.sayelerinde dertlerimize dermal bulmaya çalışıyoruz.ben sizlerle yıllar önce başıma< gelen bi olayı paylaşmak istedim.hemen hemen tüm konularda insanların dualara karşı yorumunu gözlemledim.ve bazı arkadaşların.şu kelimeleri kullandıklarını gördüm."bu dua işe yararmı bu duayı deneyen varmı ben yaptım işe yaramadı vs. gibi yorumlar var amacım kesinlikle onları eleştirmek değil.sadece bu konuda başıma gelen bi olayı anlatmak istedim.bundan 5 yıl önce teyzem alt katımızda oturuyodu.teyzemde kısa kısa çeşitli dualar vardı.sanırım 200 yada 300 kadar çok kısa dualar .benimde alıp okumamı tavsiye etti.bi gün teyzeme indim ve duaları aldım. küçük bi sahpası vardı.yere oturup duaları yazmaya başladım.bi süre sonra galiba yoruldum ve sıkıldım.aynen şu kelimeleri dedim. "aman hepsini yazmasamda sadece işime yarıcakları yazıyım sözüm daha bitmeden sırtımın ortasına öyle bi yumruk yedmki hala unutamıyorum.can havliyle önümdeki sehpayı havaya fırlatmışım.teyzemde arkada koltukta oturuyo.kadının aklı alındı sanki o kadar korktuki.tabi ben ondan 10 kat daha fazla korktum.teyze sırtıma senmi vurdun dedim.niye vuruyım kızım dedi.gerçektende kadıncağız koltukta örgü örüyodubi süre dualara dokunamadım.anlıcağınız bana göre o bir uyarıydı.çünkü ben işime yarayan duaları yazıyım.işime yaramayan duaları ne yapıcam dedim.ve bunun karşılığında hayatım boyunca unutamıcağım bi yumruk sırtıma yedim.yanlış anlamayım niyetim kimseyi eleştirmek dedğil başıma gelen bu olayı anlatmak istedim
senin için iyi bi deneyim olmuştur....
[SIGPIC][/SIGPIC]
sevgili bur, bence sen uzun süre eğilerek duaları yazdığın için belin tutulmuş ve ani hareket ettiğindede birisinin sana vurduğunu düşünmüşsün, duaların hepsini bilmemize imkan yok tabiki isteğimiz doğrultusundakileri kullanacağız. adam evli, evlilik için bi dua okuyabilir mi? okuyamaz, dualarında tesirlikleri okuyan kişinin inancına bağlıdır.
Ahh nerde o eski bakraçlarda ayranı kafaya dikipte içmeler, şimdi ayran plastik kasede, bakraç ise sizlere ömür.
Bencede uzun süre oturduğun için kaslarında ani hareket sonucu reflexe bağlı kas gerilmesi gibi bir durum yaşamışsındır. Mesela bizlerde bu sitede bir çok duayı not alıyoruz ama hepsini not alma gibi bir şansımız olmuyor. içlerinden en çok uygulayabileceğimiz ve en çok ihtiyaç duyduklarımıza yönelip saklıyoruz. Tüm duaları uygulama gibi bir şansımız olmadığı için anca diyip yettiğimizi alıyoruz. Sayın Bur yaşamış olduğunuz durumu o şekilde düşünmeyin derim, bu sizin korkmanızı ve kendiniz için (ihtiyacınız için) en önemli uygulamaları atlamanızı veya az zaman ayırmanızı sağlayacaktır.
Sensizlikle oluşmuş hastalığıma senin bile çare olamayacağını ve benim için artık çok gecikildiğini anladım..!
inanın bana bunu yaşamadan bilemezsiniz.söyledikleriniz bilimsel olarak doğru olabilir .ama o an öyle bi canım yandıki bunun kesinlikle kas sıkışması olduğunu sanmıyorum.düşünün sırtınıza bi yumruk yiyosunuz.yani insan mutlaka anlar sıkışmamı başka bişeymi.ben o an günaha girdiğimi düşünüyorum.çünkü benim yazdığım dualar hepsi aynı dilek içindi.farklı bişey için bunu söylemedim.güya aklımca orda dileğim için hangisi daha etkşliyse onu yazıyım demek istedim.tabi sizlerinde görüşüne saygılıyım ama ben adım gibi eminim biri sırtıma sert darbe vurdu.sadece paşlaşmak istedim.dualar ve süreler hakkın bişey söylerken dikkatli olmamız gerekdemek istedim.saygılar
Slm Bur arkadasim,
pek de haksiz sayilmazsin. Gerci ben öyle olaya sahit olmadim ama dualara kesin kez saygi duymaliyiz, dualarin hepsi tesirli su tesirli bu daha tesirlisi diye bir olay yok. Bir kere duaya cevabi veren Allah`tir. Ben sunun bilincindeyim dualara hangisi olursa olsun Besmele dahi olsun bunu bir kez söylense dahi (hürmet ve saygi üsülüyle) gerceklesmeyecek bir dilek kalmiyor. Daha kücük kiz cocukken sadece subhanekeyi bilirdim tek duamdi onu okurdum inanirmisiniz, cok tesirliydi bana fayda veriyordu. Halbuki o kadar da bildigim birsey yoktu. Sana katiliyorum olur mu olmazmi laflari cok kötü sözler. Ben hep derimki bu duayi da uygulayayim Allah verir insallah, gercekten hangi dua olursa olsun hep inancla yaklasiyorum ve birseylerin oldugunu da görüyorum. Selametle