paylaşımın için teşekkürler...
Dört Büyük melek
Dört meleğin her biri belli bir görevi yerine getirmektedir. Aralarında bir hiyerarşik ilişki olmamakla birlikte Cebrail en büyük melek kabul edilmektedir.
Cebrail
Vahiy meleğidir.AllahC.C'den peygamberlere vahiy getirir. Ruhu'l Emin (Güvenilir Ruh) lakabıyla anılır.
Azrail
Eceli gelen insanların ruhlarını teslim alır.Melekü'l-Mevt, yani, ölüm meleği adı da verilir.
Mikail
İnsanların rızıklarını ulaştırmak ve ALLAH'ın iradesine göre tabiyat olaylarını düzenlemekle görevli melektir.
İsrafil
Kıyamet günü, Sur borusunu üfleyecek olan melektir.
Melek Türleri
Muhammed, Miraç hadisesinde göğün yedi katmanını gezmiş ve buralarda değişik tür meleklerle karşılaşmıştır. Hadis-i Şerife göre bunlardan biri göğün kapısını koruyan, emrinde -herbirinin emrinde 100 bin melek olmak üzere- 70 bin melek olan İsmail isimli melektir.
Yedinci kat gökte bulunan Beytü'l-Ma'mur mabedi etrafında tavaf eden ve her birine kıyamete kadar bir daha sıra gelmeyen melekler gördü. Yine çeşitli katlarda sürekli secde, rüku gibi sabit hallerde duran melekler gördü.
Münker ve Nekir
Kabirde insanı sorguya çeken değişik görünümlü meleklerdir. Bu sorgu sonucuna göre kabir hayatının iyi mi kötü mü geçirileceği belirlenir.
Kirâmen Kâtibîn
Her insanın sağ ve sol omzunda yer alıp, yaptığı iyi ve kötü işleri kaydederler. Kiramen katibin insanın aklından geçen kötü işleri eyleme dökmediği müddetçe kaydetmezler. İyi işlerini ise niyet anında hemen iyilik hanesine yazarlar. Hafaza (Koruma) melekleri ismiyle de anılırlar.
Şeytanın durumu
Şeytan veya İblis bir melek değil, cindir. Cinler nurdan değil ateşten yaratılmışlardır. Ancak Adem yaratıldığında onu kıskanıp Allah'a isyan etti ve huzurdan kovuldu.
Dedim;çok yalnızım..Dedin;Ben sana çok yakınım.(Bakara 186)
Dedim:Rabbim benim senden başka kimim var?Dedin;Allah kuluna kafi değilmi?(Zümer36)..
Degerli bilgilerin icin tesekkurler love
GEVSEMEYİN ÜZÜLMEYİN.EĞER İNANIYORSANIZ EN ÜSTÜN SİZSİNİZ.
teşekkürler love...
Canlarım ben teşekkür ederim.Melekler olmasa biz ne yaparız.
Yaradan her şeyi hakkı ile yaratmış.
Dedim:Rabbim benim senden başka kimim var?Dedin;Allah kuluna kafi değilmi?(Zümer36)..
ewt herşeyi en ince ayrıntısana kadar düşünüp kusursuz bir şekilde yaratmıştır yaradan
Yüreğinize sağlık,paylaşım güzeldi.Gökteki melekler hakkında bilgiyede sahip oldum..
A.E.O
[SIGPIC][/SIGPIC]
Once Upon a Time You And Me
Meleklerin bir vazifesi de; insanların ruhen yükselmelerine yardım etmek ve onları, iyi, güzel ve hayırlı işlere yöneltmektir. İnsanlar ancak meleklerin indirdiği ilâhî vahiy ve telkin ettikleri ilâhî ilham ile ruhî hayatın ne olduğunu arılayabilir ve ruhî melekelerini geliştirerek ruhen yükselebilirler. Melekler, müminlere manevî kuvvet vererek ruhen yükselme düşüncesinin dünyada yerleşmesini sağlarlar. Meleklerin müminler, hatta kâfirler için dua etmeleri, bütün insanları ruhen yükselme yoluna sokmak içindir. Müminleri Allah'ın izniyle hidayete sevkederek onları aydınlığa çıkarmaları, hep bu ruhî yükselmeyi sağlamak içindir. Meleklerin insanlarla ilgili olan bu görevleri; onların ruhen yükselmelerine yardım etmek, böylece onları ruhî olgunluğa eriştirmek gayesi taşır. Genel olarak her türlü iyi, güzel ve hayırlı işler, bu ilham meleklerinin iyi telkinleri ve bizi o işlere yönlendirmelerinin sonucudur.
Yaradanın yarattığı melekler bile bizi doğru yol için yardımcı oluyorlar.Yani yaradan her şeyi kulları için yapıyor.Ne mükemmel bir varlıktır.
--------------------
Melekler Neden Görünmezler?
Melekler, nurdan yaratılan, ruhanî ve lâtif varlıklar oldukları için, kendilerine mahsus olan bu mahiyet ve hakikatları onların insan gözüne görünmesine engel teşkil eder. Çünkü, maddî olan insan gözü, melekler gibi nuranî, lâtif ve soyut varlıkları görebilecek şekil ve vasıfda yaratılmamıştır. Ancak Cenabı Hak, hidayet rehberi olarak gönderdiği üstün vasıflı insanlar olan peygamberlerine bu kuvveti verdiğinden, yalnız onlar melekleri hakikî hüviyetleri veya Allah'ın dilediği surette görebilirler.
Konu LOVE'S tarafından (06-04-2009 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
ne güzel anlatmışsın love yüreğine sağlık kardeşim..