Allah'tan satın alınırmı ki kafamkarıştı yoksa okumayı çok isterdim
1. Nefs Emmare :kurtulmanın yolu la ilahe illalah demektir.70 000 okuyp 2 rekat namaz kılar Allahım nefsi emmeremi 70 000 senden satın aldım dersin
2.Nefs Levvame: kurtulmanın yolu ALLAH lafzıdır 60 000 okur 2 rekat namaz kılar: Allahım nefsi levvamemi senden 60 000 senden satın aldım dersin
3.Nefs Mulhime:Kurtulmanın yolu 50 000 hu demektir 50 000 okur namaz kılar allahım nefsi mulhimemi senden 50 000 e satın aldım dersin
4.NEFS MUTMAİN: Kurtulmanın yolu hakk ismidir.40 bin okur namz kılar ALLAHIM NEFSİ MUTMAİNİ SENDEN 40 BİNE SATIN ALIYORUM DERSİN
5.NEFS RAZİYYE :Kurtulmanın yolu hayy ismidir 30 bin okur namaz kılar ALLAHIM NEFSİ RAZİYYEMİ SENDEN SATIN ALIYORUM DERSİN
6.NEFS MARZİYYE:Kurtulmanın yolu kayyum ismidir 20 bin okur namaz kılar ALLAHIM SENDEN NEFSİ MARZİYYEMİ SATIN ALIYORUM DERSİN
7. NEFS SAFİYYE:Kurtulmanın yolu kahhar ismidir10 bin okur namaz kılar ALLAHIM NEFSİ SAFİYYEMİ SENDEN 10 BİNE SATIN ALIYORUM DERSİN
KAYNAK : ABDULKADİR GEYLANİ HZ ALLAH ONDAN RAZI OLSUN
Konu Selene tarafından (22-09-2009 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir.
Bu gün ALLAH (c.c) için ne yaptın?
Allah'tan satın alınırmı ki kafamkarıştı yoksa okumayı çok isterdim
satın alma derken azt etme
ihlas sürüsi içinde10 bin okuyan nefsini allahtan satın almış olur die okudum
nefis nasıl satın alınır????
Nefsinizi allahtan satin almaya bakiniz(Ya Fatima isterii nefsike minellah) (Hadis)
إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ وَعْدًا عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالْقُرْءَانِ وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ
Tevbe S.111 ayet:Allah muhakkak ki; Allah yolunda savaşan, böylece öldüren ve öldürülen mü'minlerden onlara verilecek cennet karşılığında, canlarını ve mallarını satın almıştır. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'ân'da, O'nun (Allah'ın) üzerine hak olan vaaddir. Allah'tan daha çok ahdine vefa eden kimdir? O'nunla yaptığınız alışveriş ile sevinin! Ve işte o, en büyük fevz (mükâfat)dir.
Nefis ve canlarin satin alinmasi mecazi manadadir.Burada Allah alis veris yapiyor.Kimlerle müminlerle.Alisverisin karsiliginda insan ne bekler.Kâr ve kazanc bekler.Allahta kazanclarin en büyügü olan cenneti müminlere vadediyor.
Mecazi manada kullanilmasi bizim ayet ve hadisleri anlamamiz icindir.Misaldir.Yoksa kimse Allahla pazarlik yapamaz.
Burada istidradi belirtmek isterim Nefis satin alinmaz,yani siz nefsinizi satin alip onu nefsani isteklerde kullanamazsiniz.bu mecazidir.
Nefis terbiye edilir.Efendimiz bu konuda pek cok hadis irad etmislerdir.
Nefis terbiyeside belli sayida suursuz ve geregini hayatimiza tetbik etmeden zikir cekmekle olmaz.
Cekilen zikirlerin,emirlerin hayatimiza tatbiki ile olur.
ehli tarik nefsin terbiyesi icin nefs mücadele etmistir.Yoksa oturdugumuz yerden bu zikirleri cekmekle nefsimiz terbiye olmaz.Öyle olsa bunlar 1 ayda tamamlar mardiyye makamina cikariz.
Oysaki abdül Kadiri Geylani,Veysel Karani,Cüneydi Bagdadi,Süfyanüs Sevri,Ibrahim Ethem (Kaddesellahü sirrah) ömürleri boyunca cile,izdirap icinde nefs terbiyesiyle ugrasmislardir.
peygamberimiz kızına şöyle buyurmuş: EY MUHAMMEDİN KIZI FATIMA SENDE NEFSİNİ ALLAH'TAN SATIN AL ZİRA AHİRETTE SENİN ADINA BİRŞEY YAPAMAM buradaki amaç (nasıl olsa ALLAH beni affeder )diye ameli terk etmemek selamlar
Allah razı olsun
7. NEFS SAFİYYE:Kurtulmanın yolu kahhar ismidir10 bin okur namaz kılar ALLAHIM NEFSİ SAFİYYEMİ SENDEN 10 BİNE SATIN ALIYORUM DERSİN
kahhar ismi cok büyük bir isimdir ağırlık vs olmasın ?
kahhar ismi nefsi öldürmek için okunur valla ben okudum hiçbir ağırlığım olmadı
arkadaşımın biride okursan bir ayda biter dedi benim okumam beş altı ay sürdü
paylaşmak istedim uygulamak size düşer inşaallah ben en kısa zamanda tekrarlıycam
Allahın kulu çok fazLa büyük harf kuLLanımında buLunmuşunuz...
Lütfen forum kuraLLarını okuyunuz...
Arkama ßakmam..
AsLa Démém..Kéşké'Léri Sévmém!!