yazık halbukı saddam duserken ne kadar mutlulardı...
Sevgili Obama amca
Bu mektubu sana Irak'ın Telafer şehrinden yazıyorum.Sen beni tanımazsın.Adım Hüseyintarık isimlerimiz benziyor yanlızca...
Kaderlerimiz çok farklı, seni televizyonda çok gördüm.Senden önceki başkan yüzünden ülkem, askerlerinizce işgal edildi.Annemi babamı ve kardeşimi bir gece baskınında askerleriniz öldürdü.Evimizde kitle imha silahları aradılar.Annemin bizlere yaptığı kekin içine bile baktılar.Ama bu silahlar yoktu orda.Evimizi darmadağın edip Usame bin Ladin'i aradılar.Fakat Bin Ladin değil,bir Ladin bile bulamadılar.Senin kardeşin gözünün önünde öldürüldü mü?Obama amca ya da evin gece yarısı basılıp kurşun yağmuruna tutuldu mu? dünyanın en iyi korunan yerinde Beyaz Sarayda oturduğun için bunlar başına nerden gelecek?Biz gökyüzünde uçurtmalar uçururken ,uçaklarınız tepemize bombalar yağdırdı.Kadın,yaşlı,çoçuk demeden herkesi öldürdünüz.Camilerimizi bile bombaladınız.Kadınlarımıza tecavüz ettiniz.Bembeyaz oturduğunuz o saraya Irak'tan kan kokusu geldi mi?ceset kokusu geldi mi?babasız kalan minik çoçukların feryatları geldi mi?
Obama amca,sen ne kadar petrol istiyorsan al bizden.ama ne olur karşılığında annemi babamı geri ver.Askerlerini çek artık vatanımızdan sokaklarımızda özgürce koşmak istiyorum.Biz Irak'lı çoçukların tek dostu ölüm oldu.Her gün onun soğuk yüzünü görüyoruz.Sen beyaz sarayında, ne yiyorsun bilmiyorum ama,biz burda ekmek bulsak şükrediyoruz.Obama amca sana şunu sormak istiyorum.''Bizlere getirdiğiniz özgürlük(!)demokrasi(!)Irak'ın neresinde acaba?geldi de biz mi göremiyoruz?Sen en iyisi amca,al demokrasini özgürlüğünü git.Bize eski Irak'ı geri ver.Biz zaten öle öle özgürleştik.En azından ölenlerimiz kurtuldu sizden.....
Geçenlerde bir gazateci ağbeyim,eski başkanınıza ayakkabı atmıştı ya... Bende bu mektubu yazıp tüm gücümle sana fırlatıyorum. Bir kuşun kanadında gönderecektim ama,askerleriniz o kuşu da vurdu.Mektubumda ki kanlar ve gözyaşları için gereğini yapmanız için dua ederim.Tüm yetim Irak'lı çoçuklar adına ...
Hüseyin Tarık
Telafer
yazık halbukı saddam duserken ne kadar mutlulardı...
emeine sağlık çok güzel bir paylaşım.. ırak ın hali içler acısı.. hele hele telafer..
Telafer, çoğumuzun adını hiç duymadığı, Türklüğün Anadolu'dan daha eski olduğu kent...21.yüzyılda insanlığın en büyük dramlarına sahne olan kent... Telaferliler ise pek çoğumuzun hiç bilmediği bir var olma savaşının kahramanları... Orada yaşanan insanlık dışı saldırılara, tanklara, toplara, uçaklara karşı göğüslerini siper eden insanların kahramanlıkları
basında pek çıkmıyor ama abd en sert direnişi telaferde yaşamıştır.. hala o dierenişi kıramıştır. o kadar ağır silahlarla kuşatmıştır ki bunun adı soy kırımdır. ama telafer bir türkmen kenti, oradaki direnişikırmak Allah'ın izniyle mümün olmayacaktır..
--------------------
arkadaşlar o gördüğünüz insanlar telafer halkı değildi..
evet saddam duserken cok eglenmıslerdı.. baskı ve zulumden yıldıklarından dolayı ama bak sımdı o gunlerı arıolar..
cahıl ınsanları kandırmak cok kolay bu ınsanlarda cahıllıklerının ve cagresızlıklerının kurbanı oldu.. neın var senın oh canıma degsın cok guzel olmus demedım.. dememde..
yagmurdan kacarken doluya tutuldular demek. saddam da 80 lerde amerikanın dostuydu şımartılıyordu. aslına bakarsanız arab ırkının cogu böyle osmanlıyı lawrence ile vururken arkadan filistin ırak bilmiyorlarmıydı kendilerine ne olacak. Ama tabiki felaket ile sevinilmez ohh canıma değsin diyemeyiz masum cocuklar var ortada bence insan hakları var. ders alalım düşmanımız dostumuz 50 yıllık planlarda asırlık vadelerde kim olur kim olmaz.
[SIGPIC][/SIGPIC]