-
Okuyanin bütün problemleri hallolur
Kardeşler,Yusuf Tavaslının bir kitabı var elimde,ben şimdi bunu okuyorum,anlamı çok güzel,namaza yeni başladım sayılır her namazdan sonra 3er kez okuyorum.Sizinle paylaşmak istedim,allah hepimizin dualarını kabul etsin sevgiler..
Okunuşu,
ve men yettekıllahe yec al lehu mahraca, ve yerzukhü min haysü la yahtesibü ve men yetevekkel alellahe fe hüve hasbüh
Manası,
Herkim ,allahtan korkarsa,allah,o kuluna bir çıkış kurtuluş kapısı açar.Ve ona hiç ummadığı bir yerden rızık ,sorunun çözülmesi için bir sebep verir.Herkim de allaha güvenirse,allah o kuluna yeter.
Abdullah bin mesud,bu ayetin fazileti ile ilgili şöyle demiş,kuranda problemlere en güzel ,en çabuk çözüm getiren ayet işte budur der.
Hz peygamder efendimiz buyurmuştur ki,eğer ümmetim, bu ayetle amel etselerdi, Allah rızıklarını ayaklarına gönderirdi der,sevgilerle....
-
teşekkürler paylaştığın için.her namazdan sonra mı okunması gerekiyor ve hangi ayet hangi surede mümkünse söylersen ii olur.çünkü arapça türkçe mana değişebiliyor.
-
bildigim kadarıyla talak suresi 2. ve 3.ayetlerinden alınmıs ayetler..Allah razı olsun yıllar kardesim bu duayı fırsat buldukca hep okurum..
--------------------
Talak Suresi
2-Feiza belağne ecelehunne feemsikuhunne bima'rufin ev farikuhunne bima'rufin ve eşhidu zevey 'adlin minkum ve ekıymuşşehadete lillahi zalikum yu'azu bihi men kane yu'minu billahi velyevmil'ahıri ve men yettekıllahe yec'al lehu mahrecen.
3-Ve yerzukhu min haysu la yahtesibu ve men yetevekkel 'alellahi fehuve hasbuhu innallahe baliğu emrihi kad ce'alallahu likulli şey'in kadren.
Meali
Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa Allah ona bir çıkış yolu açar. Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Her kim Allah'a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah emrini yerine getirendir.
Konu ecee tarafından (03-07-2009 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Mesajlar Birleştirildi
-
yıllar ve ecee' teşekkürler
ALLAH (c.c.) yar ve yardımcımız olsun 
-
tesekkur ederim visnecim yıllar kardesimiz cok guzel bi dua paylasmıs bizimle bende katkıda bulunmak istedim..
-
Tesekkur ederiz canım paylaştığın için.Allah razı olsun
-
güzel paylaşım, ihtiyacım olan bir dua.
Sensizlikle oluşmuş hastalığıma senin bile çare olamayacağını ve benim için artık çok gecikildiğini anladım..!
-
çok güzel bi duaymış hele fazileti daha da güzel bizim bu duayı okumamıza vesile olan yıllar ve ece dende ALLAH razı olsun hepimizin dualarının biranönce gerçekleşmesi dileğiyle
-
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım
-
her dua güzeldir rabbim ol der vesile olursun allah razı olsun bu dua paylaşanın