nerde geçiyor? şahit olanlar var mı? çok ucu açık uydurma olabilir...
İki yıl önce elim bir trafik kazasında oğullarını kaybeden aile kabir başına gelir;yanlarında da siyah cübbeli ,sakallı,tuhaf bir adam vardır. Adam cebinden bir torba toz çıkartır ve kabire serper ve bir takım şeyler söyler ve çocuğun validesine yanaş diye eliyle işaret eder ve kadına sor der.
Kadın- ''yavrum bak biz geldik'' der.
Meyyit-''Keşke hiç gelmeseydiniz,hem bana korkunç bir rahatsızlık verdiniz''
Kadın-''Yavrucum ama biz seni çok özledik ve çok üzülüyoruz''
Meyyit-''Babamla hızla seyir eden arabanın içinde tartışmasaydınız bu feci kaza olmayacaktı. Sizin yüzünüzden öldüm ve artık geriye dönüşü olmayan bir yerdeyim.''
Kadın ağlamaya başlar ve ''Yavrucağım şimdi nasıl bir yerdesin sen?'' der.
Meyyit-''Burdan tek bir haber vermek bile yasak.Hadi bana daha fazla azap vermeden gidin buradan.''
Bu ölülerle konuşturan adam mezarlık etrafında yaşayan kendi halinde bir adamdı fakat şimdi aklını oynatmış diyorlar.Hadisede benim ilgimi çekmişti sizlerle paylaşmak istedim zira çok enteresan bir durum.![]()
nerde geçiyor? şahit olanlar var mı? çok ucu açık uydurma olabilir...
Ankara karşıyaka kabristanında geçen bir hadise. Bir rivayet aslında ne derece doğru bilemiyorum tabii.
bir cok kalb gözü acık insan mezardakilerden haber verebiliyor güzel paylasım olmus
cok gussel bi paylasim olmus.cok ilginc.
süpermiyim neyim???????
Ölülerle konuşmak saçma değil mi sizce? Adamında kafayı yemesi eğer gerçekse gayet doğal. Ama ben şunu bilirim. Eğer biri sizi kovalıyorsa mezarlığa girip tek bir mezarın üzerine yatarsanız kabirdeki kişi sizi korur ve kovalayan şahıs sizi göremez. Ama iki mezar arasına yani yürüme yeri olan boşluğa yatarsanız iki kabirde yatan kişiler kim korusun kavgasına tutuşup sabaha kadar sizi uyutmazlarmış. Birde benim başıma Kıbrıs'ta askerlik görevim sırasında garip bir olay gelmişti. Pide fırını için odun bulmamız söylenmişti. Bizde araçla dolaşırken köy mezarlığındaki kuru ağacı gözümüze kestirip girmiştik oraya. Küçük bir eski bir mezarlıktı. Baltamız demir saplıydı su borusunu kaynatmışlardı. Biz biraz vurduk ağaca ama o balta elimizde kırıldı. Ben şakadan lanetlendik diye espiri yapmıştım. Şimdi düşününce acaba rahatsız mı etmiştik orada yatanları?
"bela geri döndü!, tabi motorlarda"
Kardeşlerim Ölülerle değil Dirilerle konuşalım böylesi daha faydalı![]()