+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Olumlama (2)

Lakito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    846

Olumlama (2)

Bu gün bir olumlama cümlesiyle kendinize büyük bir armağan verin

Çevrem tarafından, bilerek ya da bilmeyerek alt ve üst bilincimde oluşturulmuş tüm negatif ve gereksiz kodlamaları, düşünce kalıplarını iptal ediyor, yerlerine bütün olmak bilincini sevgiyle birlikte yerleştiriyorum.
    -
    Ben sevgide güvende ve dengedeyim.Evren beni destekliyor. İhtiyacım olan her şey bana sevgiyle sunuluyor ve ben sevgiyle, şükür ederek kabul ediyorum.
    -

Bilerek ya da bilmeyerek alt ve üst bilincimde oluşturduğum tüm gereksiz ve negatif düşünce kalıplarımı iptal ediyorum. Bunların yerini sevgiyle dolduruyorum.
    -
    Ben evrenin sonsuz bolluk ve bereketiyle doluyum, sonsuz bolluk ve bereketimi tüm çevreme ve ihtiyacı olanlara kolaylıkla yayıyorum.
    -
    Ben bu gün sevgiyle doluyum, sevgiyi tüm çevreme ve ihtiyacı olanlara kolaylıkla yayıyorum.
    -
    İşime kolayca odaklanıyorum ve verimli çalışıyorum.
    -

Kendimi her zaman ve her yerde özgürce ifade ediyorum.
    -
    Ben daima; en doğru kişiye, en uygun anda, en doğru sözcüklerle, davranışlarla ve sevgiyle kendimi ifade edebilmeyi seçiyorum.
    -
    Bu gün ve her gün sağlığım durmadan daha iyiye gidiyor.
    -
    Bu gün kendimi sevgiyle ifade etmeyi seçiyorum...
    -
    Evrenin sonsuz bolluk ve bereketi içindeyim...
    -
    Ben kendimi tam olduğum gibi seviyor ve kabul ediyorum.
    -
    Farkında olarak ya da olmayarak kendimde yarattığım tüm engellemeleri iptal ediyorum. Yolumun Tanrısal ışık ve sevgiyle açılmasını talep ediyorum.
    -
    Zihnim ve bedenim kusursuz bir dengede. Sağlıklı ve uyumluyum.
    -
    Geçmişi affediyorum ve serbest bırakıyorum.
    --------------------
    Sevgiyle sunulmuştur...

Evrenin hangi köşesinde ya da boyutunda, hangi varlık ya da varlıklar için; ne olacaksa ve nasıl olacaksa, bu, bütünün hayrı için olsun. Hiç bir varlık "sevgiyle yaratılmış evrenin sevgisinden" yoksun kalmasın.Hiç bir varlık sevgiyi kemiren, sevgiyi tüketen düşünceler ya da duygular içinde olmasın. Hiç bir varlık sevgisiz kalmasın... Sevgisiz olmasın...Hiç bir varlık ve hiç bir hayat "sevginin gücünden" mahrum olmasın... Hayat sevgidir...Kimse hayatsız kalmasın... Bütün, yine ve yeniden "sevginin gücü ile" yaşatmaya devam etsin... Yaradanın sevgisi yüreklerimizden, bilinçlerimizden hiç ama hiç eksik olmasın... Ve biz, ne olursa olsun bütündeki sevginin tükenmediğini, Yaradanın adil olduğunu ve herkese, hepimize sevgiyi eşit verdiğini, eğer sevgiyi hissedemiyorsak, bunda Yaradanın adaletsizliğinin değil, kendimizin adaletsizliğinin olduğunu hiç ama hiç unutmayalım...
    Konu MedCezir tarafından (09-01-2009 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
    Kızmıyorum artık . . Bakıyorum, Seçiyorum, GüLüyorum, Geçiyorum ..

slaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    17
    olumlama cok guzelmıs ama altındakı ıstek ve temennılerde olumsuzluk yatan bırcok ıfade var ...gercekten guzel temennılerde bulunulması gerekıyorsa hepsı olumlu kelımeler olmalıydı...hayatsız sevgısız mahrum..ve bırcok kelıme .. sızcede oyle degılmı..

GaZaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    47
    Bu olumlamalara bir anlam veremiyorum ve Lakito.Sanki ruh hastası paranoyak bir ruh taşıyıruz ve tamir ediyormuşuz gibi.Bunları okuyunca daha kötü hissediyorum ben yani söyleyemeyecim bir sürü cümleden oluşuyor gibi.:
    Emeğine sağlık tatlım.

İtibar Puanı
    17
    yok bence cok yararı var bunların beyne sınyal verılıyor bunları beyın sureklı aldıkca sartlandırıyor..hasta olmaya gerek yok herkes sıkıntı ve sevgısızlık ıcındeyım dıye sartlamıyorlarmı kendılerını..yalnızca hıssederek okumak yeterlı..

İtibar Puanı
    846
    Alıntı GaZaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olumlamalara bir anlam veremiyorum ve Lakito.Sanki ruh hastası paranoyak bir ruh taşıyıruz ve tamir ediyormuşuz gibi.Bunları okuyunca daha kötü hissediyorum ben yani söyleyemeyecim bir sürü cümleden oluşuyor gibi.:
    Emeğine sağlık tatlım.

o senin ruh halinle ilgili Gazal, yani aslinda kendini fazla kasmamak gerekiyor biz burda yanlis yapiyoruz.
    Seni bi doktor var ona gönderim

GaZaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    47
    Sanırım evet bir sorun var ben bu olumlamalara gerkte duymuyorum eğer düşünseydim zaten komplekslerim olurdu.Ben diyorum ki zaten beynimizde ister istemez böyle olumlamalar vardır yoksa depresyonun dibine vururuz .
    Eğer bu olumları normal hayatta dile getirmeyen yada düşünmeyen kişi gerçekten ruhsal bir sıkıntı içinde olmuş sayılmaz mı.Tersini düşünerek baksanıza mesela.Sanırım anlatamıyorum tama hadi gidelim bari doktora :

Tecrübeli Üye haziran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    128
    güzelim çok güzel konular açıyorsun teşekkürler
    birde bunları biz uygulayabilsek

Başlı başına bir dünyadır aşk ya tam ortasındasındır merkezinde yada dışındasındır hasretinde...

İtibar Puanı
    846
    Alıntı GaZaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım evet bir sorun var ben bu olumlamalara gerkte duymuyorum eğer düşünseydim zaten komplekslerim olurdu.Ben diyorum ki zaten beynimizde ister istemez böyle olumlamalar vardır yoksa depresyonun dibine vururuz .
    Eğer bu olumları normal hayatta dile getirmeyen yada düşünmeyen kişi gerçekten ruhsal bir sıkıntı içinde olmuş sayılmaz mı.Tersini düşünerek baksanıza mesela.Sanırım anlatamıyorum tama hadi gidelim bari doktora :

anladim anladim ama doktor daha iyi teshis koyar

mutlakaki olumlamalar var zaten bu yuzden dibe cökmuyoruz, ama o olumlamalarda bile neg seyleri kendimize cekebiliyoruz amac zaten bunlari yok etmeye calismak. tamamen hayatimizdan zamanla cikarabilmek en iyi sekilde.
    --------------------
    Alıntı nisaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzelim çok güzel konular açıyorsun teşekkürler
    birde bunları biz uygulayabilsek

canim zamanla oda olucak hemen olmuyor, nasil kucuk bir cocuk konusmayi, yemek yemeyi, imeklemeyi zamanla calisa calisa ögreniyorsa bizde beynimizi dusuncelerimizi bu sekilde yönlendirmeye calisacagiz.
    Konu Lakito tarafından (09-01-2009 Saat 02:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi

İtibar Puanı
    17
    Kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan “Self Sabotaj”, daha çok çocukluk döneminde öğrenilen hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor.
    International Hospital’dan Psikolog Dr. Ferahim Yeşilyurt, klinik psikolojide/ psikiyatride bir hastalık olarak tanımlanmasa da, olumsuz iç konuşmaların bazı psikolojik sorunlara neden olarak rahatsızlığın şiddetini artırabildiğini söylüyor.

Psikolog Dr. Ferahim Yeşilyurt, kadınların en çok kurdukları 12 cümle ile kendi kendilerini sabote ettiklerini belirtiyor:

-Diğerlerinden farklıyım, onlar daha akıllı.
    -Ben zaten her zaman geriden giderim.
    -Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim).
    -En iyisi olmalıyım.
    -Keşke daha zeki bir kadın olsaydım.
    -Herkes benden daha çok çalışıyor.
    -Ben beceriksizin tekiyim.
    -Hafızam pek iyi değildir.
    -İsimleri aklımda tutamam.
    -Benden bir şey olmaz.
    -Çok sinirliyim, dengesizim, dağınığım.
    -Korkağın tekiyim.

İÇ SESİMİZİN TONUNU ANNEMİZİN TAVRI BELİRLİYOR
    Çocuklar konuşmaya ilk başladıklarında yapacaklarını tek tek ifade ederler. ‘Kamyonu alıyoruz, oyuncağı üzerine koyuyoruz’ gibi. Bir süre sonra bu konuşmalar yok olur. Yaşamımızdaki ilk konuşmalar anne ve yakın çevrenin etkisiyle oluşuyor. Dr. Ferahim Yeşilyurt’a göre, eğer endişeleri nedeniyle korumacı bir anne yanında büyüyorsanız, çevresel konuşmalar bu doğrultuda oluşuyor. Karamsar bir anneniz varsa siz de olaylarla ilgili karamsar konuşmalar yapmaya başlarsınız. Bir süre sonra ise bu iç konuşmalarınızı başkaları duyamaz. Ama kendi içinizde devam eder gider.

Çocukken anneniz izin vermemesine rağmen bardaktan su içmeyi istediniz. Suyu içerken bardak elinizden kaydı ve yere düştü. Yerlere su ve cam parçaları dağıldı. Eğer anneniz “Aptal çocuk seni. Sana söyledim değil mi içemezsin diye, ortalığı berbat ettin” biçiminde konuşursa siz de bu konuşma tarzından etkilenirsiniz.

Anneniz olaya daha sakin de yaklaşabilir. “Şimdi içemiyorsun ama biraz büyüdüğünde tek başına bardaktan su içebilirsin” biçiminde konuşursa daha umutlu bir konuşmayı öğrenmiş olursunuz.

40 KERE SÖYLEYİNCE OLUYOR!
    İç konuşmaların öğrenilmesi zamanla olur. Birkaç kerelik yapılan konuşmalardan çok, zaman içinde sürekli tekrarlanan konuşmalar daha fazla yerleşir. Çünkü öğrenmede tekrarın yeri büyüktür. Burada da yapılan tekrarlayıcı konuşmalar olumsuz düşüncelerin yerleşmesine neden olur. Kendi kendini sabote eden kişiler kendileriyle olumsuz iç konuşmalar yapmaktadır. Yapılan bu konuşmalar ise yaşadıkları kaygı ve üzüntüleri artırmaya yarıyor.

Psikolog Yeşilyurt, kendi içimizde gerçekleşen bu olumsuz iç konuşmaları değiştirmenin mümkün olduğunu, dünyadaki pek çok uzmanın bu görüşü paylaştığını söylüyor. Çocukluktan itibaren kendi kendimize yaptığımız olumsuz iç konuşmalar zaman içinde otomatikleşir. Ve kolaylıkla olumlu biçime dönüştürülemez. Bu nedenle arkadaşlar ve aileler tarafından “Yanlış düşünüyorsun, öyle düşünme, abartma” gibi o anki olumsuz iç konuşmalarınızı değiştirmeye yönelik çabalar işe yaramaz. Hatta bazen sizi daha fazla kızdırabilir. Bu nedenle eğer kendi başınıza bu sorunların üstesinden gelmekte zorlandığınızda bir uzmandan yardım almanız faydalı olacaktır.

Kendi kendinizi sabote etmekten kurtulmak için şu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz:
    -Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var?
    -Bu durum için başka bir bakış açısı olabilir mi?
    -Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var?
    -Kendinize gerçekçi olmayan standartlar mı belirliyorsunuz?
    -Sorunlarla baş edebilme yeteneğinizi mi küçümsüyorsunuz?

+ Konuyu Cevapla