KONUYU açan arkadaştan ALLAH razı olsun belki senin sayende namaza başlayanlar olur sende onların yaptığı ibadetlerden sevap kazanırsın inşallah...gelelim namaz ile ilgili konuya...
ibadetler aynen normal hayatımızda yaşadığımız olaylar gibidir...nasıl ki yemekten bir lezzet alıyorsak hele ki sevdiğimiz bir yemek olduğunda çok hoşumuza gidiyorsa iabdetleri de bu lezzette hissetmeliyiz..yani namaz kılacağımız zaman namazın bizim için çok lezzetli ve güzel bir şey olduğunu düşünürsek o zaman o kadar ağırlık ve tembellik üzerimize çökmez...
diğer bir husus namaz kim için kılıyoruz???ALLAH ın bizim namazımıza ihtiyacı var mı???yoksa bizim mi namaza ihtiyacımız var bunların bilincinde olmamız lazım...askerde mesela iştima (sayım)vardır sabah öğle ve akşam saatleri gbi değişik saatlerde askerler toplanır ve sayıları tespit edilip eksik var mı olmayan var mı diye sayım yapılır ve sonra en üst rütbeliye bildirilir...namazda buna benzer kul rabbinin huzuruna çıkark günde 5 vakit der ki :rabbim ben falanca kulun senin çağrını işittim ve huzuruna geldim diğer namazımdan bu namaza kadar geçen sürede bilerek bilmeyerek hatalarım günahlarım olduysa affet beni ya rabbim diyerek ondan af diler derdi varsa onu paylaşır...rabbi ile..duasını eder...
bir diğer husus:bize biri bi şey verse ona hemen teşekkür ederiz değil mi??hele ki bizim ihtiyacımız olan bi şeyi verirse teşekkürürümüz kat be kat fazla olur...veya bir sağlık sorunumuz var ve kötü durumdayız gittik bir doktora uğraştı etti neyse ALLAH ın izni ile bizi iyileştirdi..o doktora ne kadar şükran duyduğumuzu ne kadar minnetttar olduğumuzu anlatmama gerek var mı???yani o derece ki fırsat olsa da şu doktora can borcumuzu ödesek deriz o derece yaniii..eeee o zaman bize sağlığımızı veren hiç bir organımız ihmal etmeden çalıştıran en basiti saniyede bile farkında olmadan kaç kere nefes almamızı sağlayan ....ve en önemlisi bütün bunları bizden hiç bir ücret talep etmeden bizlere veren RABBİMİZE karşı huzurunua çıkıp ta bir teşekkür etmek onun için secdeye varmak gerekir mi?? gerekmez mi???
şimdilik bunları yazayım konunun akışına göre yine devam ederiz..
arkadaşlar başlamak isteyenler ..başlayanlar.. ya da aklında soruları şüpheleri olanlar buraya yazsın ki konu o zaman çok katılımlı güzel bir paylaşım haline döner ve en önemlisi belki de bir kardeşimiz namaza başlar bu sayede o zaman amacına ulaşmış olur konu...
selam ve dua ile...

LinkBack URL
About LinkBacks