Allah razı olsun arkadasım paylasım icin
Arkadaşlar yarın 3 ayların ilk günü 3 ayları hakkıyla geçirebilmemiz umuduyla...
Recep ayının 1.günü oruç tutanlara 3 senelik,2.günü oruç tutanlara 2 senelik,3.günü oruç tutanlara 1 senelik nafile oruç sevabı verilir.3 günden sonra her güne 1 er ay sevabı verilir.
Recep ayının ilk günü ALLAH rızası için 2 rekat namaz kılınır.Tövbe edilir.111 kere Peygamber efendimize salavat getirilir,1660 defa ''YA ALLAH'' denir.
üç aylar boyunca hergün 1100 kere ''La ilahe illallah''
100 kerede ''muhammedur resülullah'' diye bu tesbihe devam edilir
bu hal üzere 3 ayların sonunda 90 bin kelime-i tevhid tamamlanmış olur
efendimiz(s.a.v):bir defa Kelime-i Tevhid getiren kimsenin 4000 adet büyük günahı amel defterinden silinir buyurmuşlardır.
buna göre 90.000x4000=360.000.000 günah-ı kebairden arınmış olur.
Kadın bilmeyene nefs!
Bilene ise nefestir.
Allah razı olsun arkadasım paylasım icin
Allah razı olsun
saol paylasım ıcın.......................![]()
Yarabbi bildir de ben beni bileyim
Beni bilen ben ile kendime geleyim
Benim bensizliğim ile ben seni bileyim
Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim...
Allah razı olsun
Vazgeç Kalbim.. Sonunu göremem.. Yalvarsanda Geriye donemem...bosver gitsin..yoluna ölemem... bundan sonra sevıyorum dıyemem.....
ALLAH hepimizden razı olsun arkadaşlar.... birde bu ayın içinde kılınan bir namaz var onu eklemeyi unutmuşum yeni konumu açım yoksa yazayımmı burdan ne dersiniz???
Kadın bilmeyene nefs!
Bilene ise nefestir.
Allah razı olsun..
Buraya ekleyin yeni konu açmanıza gerek yok.
''sempatiqmavi''.........Sen benim içimdeki büyük yangınların adı
ben senin gecendeki mavi,yada günündeki sarı... sen benim şehrimdeki bütün sokakların adı, ben senin yüzündeki çizgi , yada dünündeki anı.. hadi kalk gel bul bi bahane
,birazcık heves
biraz cesaret...ilk günki gibi duruyor hâlâ...kalbin ömürlük bende emanet.
Allah razı olsun.
Allah var gam yok...
Bilgilendirdiğin için Rabbim senden razı olsun..
Recep ayının 1 ile 10 arasında,11 ile 20'si arasında,21 ile 30'u arasında sadece birer defa olmak üzere kılınacak olan 10'ar rekat Hacet Namazı vardır.Hepsininde kılınış şekli aynıdır.Bu namazlar akşamdan sonra da yatsıdan sonrada kılınabilir.Fakat pazartesi ve cuma gecelerinde teheccüt vaktinde kılınması efdaldir.
Bu namaz mu'min ile munafığı ayırır.Bu 30 rekat namazı kılanlar hidayete erer.Bu namazı kılanın kalbi ölmez.
KILINIŞ ŞEKLİ;
Hacet namazına şöle niyet edilir:Ya Rabbi,beni dünyayı teşrifleri ile nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine,sevgili ayın recebi şerif hürmetine;fevzi ilahine,rızkı ilahine nail eyle.Abid,zahid kulların arasına kaydeyle.Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle,Rızaı şerifin için ALLAHU EKBER.
Her rekatta 1 fatiha,3 kul ya eyyühel kafirun,3 ihlası şerif okuyup 2 rekatta bir selam vererek 10 rekat tamamlanır.
NAMAZDAN SONRA
11 defa :La ilahe illahu vahdehu la şerike leh.Lehül mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yumit.ve hüve hayyün la yemutü biyedihil hayr.Ve hüve ala külli şey'in kadir.
Recep ayının 11 ile 20 si arasında kılınan namazdan sonra 11 defa şu dua okunup dua edilir.
''İlahen vahiden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyumen dalmen ebeden.''
Recebin 21 ile 30 arasında kılınan namazdan sonrada şu dua 11 defa okunur;
''Allahümme la mania lima a'teyte vela mu'tiye lima mena'te vela radde lima kadayte vela mubeddile lima hakemte vela yenfeu zelceddi minkel ceddü.Subhane rabbiyel aliyyil a'lel vehhab.Subhane rabbiyel aliyyil a'lel vehhab.Subhane rabbiyel aliyyil a'lel kerimil vehhab.Ya Vehhabü ya vehhabü ya vehhab.
Rabbim hakkıyla kabuluyle kılanlardan eylesin inş..ALLAH hepimizden razı olsun yar ve yardımcımız olsun.
Kadın bilmeyene nefs!
Bilene ise nefestir.