b) Şeytani tasarrufla (yüzde doksan dokuz nokta dokuz)
Bu ne demektir anlayamadım.%99.9 unu şeytan mı bize gösteriyor bu mudur?
Rüya; insana ait ilahi emanet olan sır, ahfa, hafi, kalp, ruh, nefis gibi ruhaniyatın bir yaşantısıdır. Başlıca,
a) Melek vasıtasıyla
c) Beynin meşguliyetlerini kalp aynasına yansıtmasıyla
d) Allah tarafından gösterilen rüyalar başlıklarıyla dizini yapılabilir.
Beyinsel bir işlevsellik değildir. Letaifler kendilerine ait sırla yükselip alemleri gezerken orada gördüklerini nefis aynasına yansıtırlar...Oranın kanunları farklı, buranın farklı olduğundan semboller aracılığıyla ruh aynasında semboller görünür. Bu nedenle misal alemi sırlarının, sembollerinin dünya hayat mertebesine tercümesi gerekir. Buna da tabir denir...İlhamla yapılması gerekir.
İnsan öz itibariyle ruhanidir. Bu cisim zorla ona giydirlimiştir...Ne varki ruhani yükselişler, alemler gezmeler hep gizlenmektedir. Allah onları bildirmemektedir.
Rüyalarda ruh ve nefsin konumu nedir? Rüya anında bu ikisi de dünya hayatındaki fonksiyonlarını sürdürürler mi?
Rüyada ruh görme işlevinin tanığıdır...Gel gör ki dünya sınaması için bütün ulvi latifeler nefsin eline verilmiştir. Nefis olmadan onlara ait görme, tatma gibi her şey yok hükmündedir. Ruh dünya hayatı kanununa bağlı değildir. Mesela delice birbirine aşık olan insanların letaifleri bir astral beden gibi yan yana gelebilirler. Bundan dahi aşıkların haberi olmaz...Bazen bir velinin letaifi veliden habersiz olarak başka şehirlerde cisim halinde dolaşırken görülebilir. Sufilerin rabıta yolu ile irtibata geçmeye çalıştığı da mürşidin miracını tamamlayan letaiflerinden başka bir şey değildir. Rüya anında nefis ve ruh dünyadaki bedenle ilgi içinde olurlar. Bir şey yiyen tadını alabilir...Ama bunda da bir sınır vardır. Rüyada idam edilen ölen, gerçek anlamda ölmez. Ne şekilde olursa olsun rüya anında nefsin ve ruhun yaşamsal payı hep vardır...İster hayırdan, ister şerden olsun bütün rüyalar nefsin aynasına yansır. Nefis olmadan bunlar algılanamaz.
Değişik kişilerin aynı anda aynı rüyayi görmeleri nasıl olmaktadır?
Bazen ruhlar seyr halinde, yükselişte aynı tabloyu izlerler...Birbirinden bağımsız olarak pek çok ruh, aynı rüyayı görebilir. Bir tv yayını düşünün...Haber okuyan bir kişi; ama o kanalı açan her evde o haber okuyan görünebilir. Ruhlar da bazen yükseliş anında bir konakta aynı rüyayı görebilirler...Bu rüyanın hayırlı olduğuna bir delil değildir...Çok doğal olan, sıradan işlerdendir...Özellikle şeytan ve avanesi bu yolla hak tarikatta birini halife olarak ön görürler...Bu rüyayı dahi bir anda beş on kişi görür...Rüyayı dinleyenler kalben havalara sıçrarlar...Çünkü bu bir beşarettir...Rüyayı dahi onlarca kişi görmüştür...Başlarlar o insanı halife bilmeye...Şeyhe gösterilen hürmeti kendine göstermeye...Rüyalar yüzde doksan dokuz nokta dokuz şeytanidir...İnsanlar rüya hatta istihare yollu delalete sürüklenmekteler...Burada istihareden kasıt, niyetini rüyada renk olarak görme algısıyla ilgili...Dinde bu algı yoktur...Önemli olan kalbin yatkınlığı, yakınlığıdır...Nasıl ki dünya olaylarından herhangi birine binlerce insan bakıp tanık olabilir; misal aleminin gerçek ya da hayal görüntülerine bir anda binlerce kişi tanık olabilmektedir...
Bir bilimsel araştırmada insanların büyük çoğunluğunun rüyada müzik duymadığıdan bahsediyor? Benim rüyalarımda sıklıkla müzik oluyor, değişik enstrümanları sanki gerçek hayatta çalınmaları gibi duyarım, daha önce hiç duymadığım ezgiler ve müzikler duyarım. Hatta bazen öyle olur ki rüyamdaki müziğin çok gürültülü olmasından dolayı uyanırım. Bunun izahı ne olabilir acaba?
Rüyalar dili görseldir...Orda insanların konuşması bile sınırlandırılmıştır...Rüyada müzik duymamanın sırrı da budur. Sizin sıklıkla müzik duymanız, ötesel sevgi dilinin uzantısı olan besteleri sezme yetiniz ile ilgilidir...Doğanızda müziğe olan tutkunuz, bu yollu besteleri algılamanıza neden olmaktadır. Yaratılışınızda Allah tarafından size armağan edilen ve çoğu insana bağışlanmayan büyük bir müzik kabiliyeti var...Rüyada duyduğunuzu söylediğiniz müzik dahi ilgi duyduğunuz enstrümanlala çalınmakta...Yani çagdaş Batı müziğiyle bu olmakta..Bestekarlardan rüya ya da ilham yollu eser veren pek çoktur. Ötesel yaşamı, ötesel aşkı bazı bestekarların yapıtlarında duymak, sezmek söz konusu olabilir...Allah kendi kudretinden bazı insanları müzikal kabiliyetle donatır. Sözgelimi Mozart gibi...Kitaro gibi...Onların bestesinde dahi müzik vergisinin sezgisel tınılarına tanık olunabilir. Yaratışınızda çok sesli çalgı aletlerine, çağdaş Batı enstrümanlarına Allah tarafından bağışlanan bir kabiliyet konmuş...Bu kabiliyeti yok saymak, buna sırt dönmek övünülecek değil utanılacak bir şeydir. Yeteneği bağışlayanı gözardı etmektir. Müslümanların müzik algısı cidden acınacak zavallılıkta...Dini müzik adını verdikleri bir algıyla neyi mümin, yan fülütü, kemanı kafir olarak algılamaktalar.
İnsan mucize bir varlık...Ona konuşma kabiliyeti bağışlanmış...Ağzı bozuk küfürbaz kaba saba insanların konuşmasında yaratanın bir kusuru yoktur...Müzik aletleri de böyledir...O dünya hep sonsuz aşkı, ilahi esmaları haykırır...Ama bazı müzisyenler ağzı bozuk insanlar gibi hep şehvet algılı bayağı besteler yapıyorlarsa bu kendi sorunlarıdır. Evet, Allah kimilerini Mozart, Kitaro, Itri yaratılışla dünyaya yollamış...Bu yaratılışta olanlar yeteneği vereni anımsayıp beste yapmalılar...Bu yollu saatler süren beste çalışmaları dahi saygınca bir iştir...Allah en doğrusunu hakkıyla bilendir.
alıntıdır
Konu Mira tarafından (17-02-2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.
beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi,şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni.Elif,Lâm,Râ
Bu ne demektir anlayamadım.%99.9 unu şeytan mı bize gösteriyor bu mudur?
Acıdan doğar insan...
Ağlayışlar ak var oluşlardır...!
her zaman sizlere şunu söylerdim.rüyalarınıza asla itibar etmeyiniz doğru çıksa bile.rüyalara bakarak hayatlarınızı yönlendirmeyiniz.istihareye itibar etmeyiniz.çünki itibar edilmemesinin sebebleride elbette var.işte o yazıda okuyunuz.evet istihare yapmak sünneti seniyyedir amaiyi okuyunuz.ona görede siz karar veriniz.
beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi,şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni.Elif,Lâm,Râ
kim söylüyor bunu shadow.yani yüzde 99 şeytani olduğunu
ya Allah aşkına bize ne buyurulmuş?bir işe kalkışıpta o işin hayırlımı hayırsızmı olduğunu öğrenmek için istihareye yatınız denmemişmi??mademki bu işin bize bi faydası olmayacaksa neden böyle bişey buyrulmuşki insanlara??şöyle deseydin daha doğru olacaktı belki:
istihare yapılır ama bazı koşulları vardır ona göre yapmak lazımdır.emin olmak için 7 gece yapılması daha iyidir ve rüya görülmezse kalbe bakılmalıdır.bu şekilde yapılırsa daha iyi sonuç alınır.bilmiyorum bu benim görüşümdür ama dediğim gibi istihare bi işe yaramıyosa peygamber efendimiz bile yapmazdı bunu.bizlere de tavsiyede bulunmazdı.
Rüya ile amel olmaz. Bu kesin bir gerçek.
İstihare, verilecek kararı desteklemek maksadıyla yapılır. Mantıklı bir karara rağmen istihare ile hareket etmek doğru olmaz. Rüyaların büyük çoğunluğunun şeytani olduğunu belirtmek çok büyük bir iddia. Şeytani rüya zaten "ben şeytandanım" diye bağırır. Yorumcu iyiyse bunu fark edebilir.
Rüyaların %99'unun şeytani olduğu iddiası inanılmayacak kadar güç.
* Bir farz, Allah kadar değerlidir. (Hace Yakubi Sani)
* Allah'ım! Senden başka hiçbir şeyi olmayan ben, senden başka her şeyi olanlara acırım. (Confucius)
* Kibir, ayağa bağlanan taş gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur. (H. Bayram-ı Veli)
benim bazı rüyalarım gercekle paralel ilerliyor..yani mesela rüyamda bi çocuk tam bağıracak o anda dışarıdan başka bir çocuğun bağırma sesi geliyor ve uyanıyorm..yada rüyamda kapı kapanacaksa odamdaki kapı da aynı anda kapanıyor.her zaman olmuyor ama sık sık rastlıyorum..nedeni ne olabilir ?????????????????
17.01.10
Güzelim Yürekten ßağlıyam Sene