+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa
1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Rüya Olumlamalari !!!

Lakito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    846

Rüya Olumlamalari !!!

Rüya Yorumu Nasıl Yapılır?

RÜYA HAVADA UÇAN BİR KUŞ GİBİDİR, TABİR EDİLDİĞİNDE
    KONAR."

Rüyalar bize gönderilen özel mesajlardır. Bu mesajların hayata geçirilebilmesi için doğru yorumlanması gerekmektedir. Yorumda önemli olan unsurlardan biri rüya içindeki sembollerdir. Sembollerin değişmez anlamı olduğunu düşünmek, yorumu bu anlamlar üzerinden yapmak bizi sınırlayabilir. Kişisel olarak kendimize özel yaşadığımız pek çok deneyim var. Rüyalarımız sadece bize özel olan, geçmişten, gelecekten, şimdiden mesajlar taşıyor. Dolayısıyla rüyaları belirli bir kitapta yazan, yada bu semboller evrensel herkes için aynı anlamı taşıyor diyerek yorumlamak derin düzeydeki anlamı görmemize engel olur. Rüyamızın anlamını tam olarak bilecek olan, kendi özel sembollerimizi çıkarak olan sadece biziz. Farklı kişilerin birbirine benzer rüya gördüğünü düşünelim. Belirgin olan sembol kapı olsun. Kapıyı , vajina olarak ele alalım. Yorumu her iki kişi içinde aynı olabilir mi?
    Ve sadece kapı’dan yola çıkılarak yorum yapılabilir mi?

Kapının yönü, rengi, rüya görenin kapıyı gördüğündeki hisleri, düşünceleri, rüya öncesi yaşadıkları, niyetleri.Kapının malzemesi..vs...Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim.

Hepimiz kendimiz için biricik, özel varlıklarız. Hepimiz çok özel yeteneklerle donatıldık. Hepimiz yüzyıllardır farklı deneyimler yaşıyoruz. Hepimiz farklı duygusal süreçlerden geçiyoruz.. Hepimiz kendimiz ve evrenin hayrı olan bir hedefe yürüyoruz. Nasıl dünyada bir eşimiz yoksa, rüyalarımızda sadece bize özel ve eşsiz.

Danışanlarımla rehber rüyalar eğitiminden sonra , entegrasyon döneminde rüyalarını yorumlama konusunda yardımcı olur, bu seanslarda sorulan rüyaları yönlendirme yapmadan, kendi farkındalık ışıkları altında, kendi özgür irade ve seçimleriyle bulmaları için yol gösteririm. Bana ne zaman bir rüya sorulsa , heyecan ve merakla dinlerim ne söyleyeceğimi asla önceden planlamam. Mesajı görür danışanın bu bulmacıyı keyifle çözmesini beklerim. Bazen ilginç deneyimler yaşamıyor değilim. Rüyaları dinlerken kendimi o rüyanın içinde bulur danışanın atladığı noktaları hatırlatırım..Yada bu rüyanın içinde şu da olmalı dediğimde danışan biraz durur şaşkın bir şekilde hatırlar. Bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum. Bu yıllardan beri rehber rüyalar konusunda deneyim yaşıyor olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Bekli de rüyalara verdiğim önemin bir ödülü olarak bana geri dönüyordur.
    --------------------
    Arkadaslar IsIk Elci´nin roportajina bir göz atin.. Mutlaka kendinizden birseyler bulacaksiniz.

Herkesin bir yapısı vardır. Ben uykucu bir tipim. Hani şöyle 9-10 saat uyuyanlardan. Ama maalesef şu dünya halinde pek fırsat olmuyor her gece şöyle doya doya 10 saat uyumak. En çok özlem duyduğum şey ise bu kadar uzun sürede gördüğüm arkası yarın rüyalar, serüvenler, değişik evren ve insanlarla geçen ilginç saatler… Hep düşünürüm gerçekten rüya mı bu gördüklerim yoksa uyurken farklı bir ben, farklı bir boyutta bunları yaşıyor muyum ya da farklı boyuttan bir yerden bana birşey mi anlatmaya çalışıyorlar.

Bu sayı için hangi derKidaşı sorguya çeksem acaba diye düşünürken editörümüz Hasan’ın önerisi çok cazip geldi; derKidaşımız sevgili Işık Elçi Günseli ile “Rüyalar ve Rüya Yorumları” üzerine sohbet. Sonunda sorularıma bir yanıt alabileceğim sevinci ile randevümü aldım ve sevgili Işıkla bakın nelerden konuştuk:
    N: Rüya yorumları yapıyorsunuz, rüyalar üzerine çalışmalar yapıyorsunuz. Bunları detaylı konuşmaya geçmeden evvel rüya nedir diye başlamak istiyorum. En bilinen açıklaması ile rüya; Freud’un da tarif ettiği gibi bilinçaltında yatan korku, istek, bastırılmış duyguların dışa vurumu. Siz nasıl tarif ediyorsunuz rüyayı?
    I.E.: Ben dünyanın bir tekamül yeri olduğunu düşünüyorum. Her bilgi, döneminde insanların ihtiyaçlarını karşılıyordu. Halen bilinçaltı rüyaları var ama yalnızca bilinçaltı rüyaları var demek sadece bir noktaya bakmak olur. Dolayısıyla rüya bence ruhun bu tekamülümüzdeki yaşam kalitemizi arttırmak, farkındalıklarımızı arttırmak ve kendi içimizdeki bilgeliği ortaya çıkarmak için bize gönderdiği çok özel işaretlerdir.

N: Bu işaretler herkese geliyor mu? Her görünen rüya bu işaretler midir?
    I.E.: Her görünen rüya bu işaretlerdir diyemeyiz. Farklı rüya türleri var; bilinçaltı rüyaları var, rehber rüyalar var. Aralarındaki farkı bilirsek ve hangi kaynaktan geldiğini bilirsek yorumu ona göre yapabiliriz.

N: Bu farkı nasıl anlayacağız?
    I.E.: Bilinçaltı rüyalarında çok karışık semboller vardır. O sembolleri tarif etmek, yormak çok karışık bir hal alır ve sabah üzgün, karışık duygularla kalkarız. Ama bir rehber rüya ise gördüğümüz, çok nettir, berraktır ve çok net mesajlar vardır. Sesli olarak veya görüntülü olarak mesajlar verilir. Çok birebir, net anlaşılır rüyalardır. Rehber rüyaların da kendi içinde özelliklerini veren sayılar, hayvanlar, isimler vardır. Hepsi aşama aşama verilir rehber rüyalarda.

N: Rehber rüyalar için bahsetmiş olduğunuz bu sembollerin karşılıkları fiks midir? Aslan güçse herkeste güç müdür?
    I.E.: Benim görüşüme göre bu geçerli değil, hatta son bir kaç senedir bunun kavgasını veriyorum. Rüya tabirleri kitapları benim için geçerli bir kaynak değil, en önemli kaynak yine biziz. Düzenli olarak rüyalarımızı bir günlükte tuttuğumuzda kendimize özel rüya tabirleri kitabımızı da oluşturmuş oluruz. İşte at budur demek çok basit bir yaklaşım. Yani dünyada bir kişi rüya gorse onun yorumu o zaman herkes içinde aynı ve geçerli olacaktır. Bu doğru bir yaklaşım olamaz. Rüya yorumlarının temel amacı rüyayı yormak, görmek, hatırlamaktan öte rüyanın bilgeliğini hayatımıza eylem olarak geçirmek işte o zaman o rüyayı hatırlamanın farklı bir anlamı oluyor. Bu bilinçaltı rüyası da olabilir, onun mesajını hayatımıza geçiremiyorsak o zaman rüyaları hatırlamanın bir alamı olmuyor tabii ki. Sembollere gelince, birebir semboller ve tek karşılıkları yok. Biz bütüne bakarak yani rüya öncesi, içinde ve sonrası duygu, düşüncelere, rüyadan sonraki gelişmelere bakıyoruz ve hepsini bir bütün olarak ele alıp rüya gören kişiye bazı kritik sorular sorup, yorumunu yapmak yerine daha çok onun farkında olmasını, ışığını yakabilmek buradaki amaç.
    : Bu açıklamanız rehber rüya çalışmasının diğer fisklenmiş rüya tabirlerine göre farklı bir çalışma olduğunu güzel açıklıyor. Peki rehber rüyayı nasıl göreceğiz? İstenerek görülebilir mi? Hani şu eskilerin tabiri ile istiareye mi yatacağız?
    I.E.: İki şekilde rehber rüya görebiliriz. Birincisi niyet ederek, ikincisi ruhun bir vakti var ve ruh artık o vakti geldiğinde kişinin günlük karmaşa, korkusu ile vakit kaybetmek istemiyor ve dolayısıyla en saf kaynak olan rüyalar aracılıyla gerekli olan bilgiyi kişilere ulaştırıyor. Ve rehber rüya gören kişide bu rüyayı hiç unutmaz ve mutlaka içlerinde bir duygu olur nedir bu rüya diye. Bir merak duygusu, bir sevinç kaplar içlerini. Ve en önemlisi uyanık yaşamda o rüyanın devamı olan farkındalık işaretleri yaşarlar, rüyayı gerçekleştirir, mesajını hayata geçirirler.

N: Peki şu yine eski tabiri ile istiareye yatma olayında bir de başkasına sipariş etmek vardır. Bazıları kendi rüya görmek, mesajı direk alıp yormak istemez ve çevresinde saf, temiz ve bilge olduğuna inandığı kişiye niyetini sipariş eder; “bu gece benim için niyet et ve gördüğün rüyayı bana yor” gibi. Rehber rüya bunun gibi başkası üzerinden sipariş edilebilir mi?
    I.E.: Olabilir tabii ki. Ancak bu kişinin gerçekten çok saf, temiz, arınmış olması gerçekten çok önemli. Çünkü zihnin karşıklığı, ruhun yorgunluğu rüyalara yansır. Biz bilinçaltı rüyalarından arınıp daha saf rüyalar görebilmek için rüya balonu adlı bir çalışma yapıyoruz benim hazırladığım.

N: Nasıl bir çalışma bu?
    I.E.:Kişi yattığı zaman gözünün önünde bir baloncuk hayal ediyor ve bütün günü bir film gibi gözünün önünde canlandırıp bu baloncuğun içine yerleştiriyor. Sonra günü tekrar gözünün önüne getiriyor ama bu sefer değiştirmek istediği şeyleri değiştirerek yani eğer bazı yerlerde kedini ifade edemediğini düşünüyorsa bunu değiştirip kendini ifade ederek ya da gereksiz bir tepkide bulunduysa, birini kırdıysa tersini hayal ederek affettiğini, özür dilediğini görerek bunu yine başka bir baloncuğa yerleştiriyor. Ve bu baloncukların zihninde kayboluşlarını izliyor. Bunu yapmaktaki amaç kaliteli rüyalar görenin ötesinde günün stresini uyku sürecine taşımamak ve iyi bir uyku uyuyabilmek, sabah zinde bir şekilde uyanabilmek. Benim katılımcıların çoğunda özellikle iş hayatını uykuya taşımak çok olduğundan rüyalarını hatırlamama sorunları vardı ama bu rüya baloncuğu çalışması ile artık bilinçaltı rüyaları görmüyor, daha net rüyalar görüyor ve çok daha zinde kalkıyorlar.

N: Çocuklar rüya görür mü? Bu çalışmalar çocuklara da uygulanabilir mi?
    I.E.: Evet çocuklar da rüya görür. Çocukların rüyaları bence yetişkinlerin rüyalarından çok daha saf ve değerli. Aynı uyanık yaşamda onların çok değerli olması gibi, bilerek herşeyi görüyor ve yaşıyorlar. Bilinçaltı rüya da görebilirler ama rehber rüyada görebilirler. Çocukların rüyalarında meleklerle buluştuklarını düşünüyorum ben. Bu nedenle yetişkinler çocuklarının rüyalarına çok değer vermeliler. Rüya çalışmalarımızı çocuklarla da yapıyoruz. Rüya Baloncuğu çalışmamız çocuklarda da çok etkili bir çalışma oluyor. Özellikle geceleri kabus gören çocukların annelerine bunu öneriyorum. Bu çalışmayı yaptığımız çocuklar gece uyanmıyor, artık kabus görmüyor ve gece çok huzurlu bir şekilde uyuyor.

N: Peki çocukların rüyaları nasıl yorumlanır? Bir yetişkin ile aynı mıdır?
    I.E.: Şöyle bir örnek vereyim. En son 4 yaşında bir çocukla çalıştım. Hem geceleri uyuyamıyordu, hem de bütün günü uykuya taşıyıp gece boyunca gün boyu olanları sayıklıyordu. 1 haftalık rüya baloncuğu çalışması ile onları ortadan kaldırdık ama onun rüyaları kendini ifade edemediği şeyleri gece ifade ediyordu. Mesela bakıcısı o gün ona kötü davrandıysa, istediği birşeyi vermediyse o uyku sürecinde bunu görüyor ve sayıklıyor. Çok hassas bir çocuk dolayısıyla bunu uyku sürecine taşıyor. Biraz evvel de dediğim üzere çocukların rüyaları yetişkinlerden daha değerli ve dikkat edilmesi gerekir. Çocuk rüyasını anlattığında pozitif bir şekilde yorumlanmalı, şayet kabus görüyorsa o zaman burada ebebeynlere çok iş düşüyor ve zaten çoğu zaman buna sebebiyet veren de ebebeynler oluyor.

N: Bu baloncuk çalışması dışında başka ne önerilerini olur, kabus göre çocuklar için ebebeynlere?
    I.E.: Gerilim filmi izlettirmemeleri, evin içindeki ortamın, düzenin korunması ve en önemlisi çocuğun sevgi ortamında olması gerekiyor. Mesela bazı aileler çocuklarına süslü püslü odalar yapar, çok fazla şekil ve renk ve ışıklarla ve çocuk gece uyandığında o renk veya karakteri farklı görüp uyku sürecine taşıyabiliyor. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekir.
    N: Peki biz yetişkinlere geri dönelim. Bazı yoğun ve hayatımızda değişiklikler yapacağımız, önemli kararlar vereceğimiz dönemlerde çok karmaşık, stresli rüyalar görürüz. Ama enteresan bu o dönemin psikolojisinin rüyaya yansıması olabileceği gibi mesela ben kendimde bu dönemlerde bu karmaşık rüyalardan aslında bana pek çok mesaj aktığını hatta vereceğim kararı, atacağım adımı veya ulaşılacak sonucu önceden gördüğümü fark ederim olaylar olduktan sonra. Ama bu her seferinde böyle olmuyor. Yani her karar dönemimde illa ki karışık, stresli rüyalar görüyorum ama bazıları çıkıyor bazıları ise gece beni terletmekten ileri gitmiyor. Bu karmaşık rüyalardan hangisinin dönemin psikolojisinde kaynaklanan bilinçaltı rüyaları, hangisinin rehber rüya olduğunu nasıl ayırt edebilirim şayet biraz evvel anlattığınız kriterlere göre (saf olması, net olması, kalıcı olması… v.s) bir ayırım yapamıyorsam.

I.E.: Uyku ile uyanık yaşamda müthiş bir birliktelik var. Uyanık yaşamda düşüncenin gücünden bahsederiz. Ne düşünürsen, o senin kaderin olur deriz. Rüyalar için de öyle, biz rüyayı olumsuz bir şekilde yorumlarsak bilinçaltı o işlenir ve biz onu çeker yaşarız. Karar dönemindesiniz ve günlük hayatta endişe ve sıkıntı varsa rüyalara da onu taşır onu yaşarız. Rüyalar bize işaret göndermemiş, ayna tutmuştur sadece. Dolayısıyla burada en güzel yapılacak şey emin olmak istiyorsak rüya baloncuğu çalışmasını yapıp, günün endişe ve korkularını uyku sürecine taşımayıp, şeffaf rüya görmeyi alışkanlık haline getirirsek o durumda bilinçaltı bizim rüyalarımızı bulandırmaz.

Konu Lakito tarafından (24-12-2008 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
    Kızmıyorum artık . . Bakıyorum, Seçiyorum, GüLüyorum, Geçiyorum ..

MedCezir
    Guest
    ço güzeldi soluksuz okudum kuşum.

İtibar Puanı
    846
    eminimm senin okuduguna tatlim.. )

GaZaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    47
    Hımm bu konu benim ilgi alanıma giriyor sanırım Emeğine sağlık Lakitom

İtibar Puanı
    846
    kusum kesinliklee seninde ilgi alanin ve benimde surekli dirdir ettigim konuydu son zamanlarda

İtibar Puanı
    27
    RÜYA HAVADA UÇAN BİR KUŞ GİBİDİR, TABİR EDİLDİĞİNDE
    KONAR."

nasıl yorumlarsak öyle mi olacak yani ozaman her rüyayı kafadan güzel desek mesela kabus gibi kötü manalı rüya gördük anlamını sallasak:P süper şeyler olcak falan die. bi de rüya satın alma varmış. mesela birisi rüyasında çok güzel bişe gördü rüyasını anlattı başkası dediki rüyanı bana sat, bişe karşılığında verince o rüya alan kişide tezahür ediomuş sadece okudum yani uygulamadım

İtibar Puanı
    846
    kötuyu iyiye cevirmek bizim elimizde. hani derler ya hep hayra yor guzel ciksin diye. bunun gibi birsey, ruyalar bize isaret .
    bu daha cok olumlamayla ilgili olumlu dusun olumlu seyler olsun ..

NighT_marE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    18
    Bir nevi çekim yasası gibi. Pozitif düşün, pozitif olsun. Ben buna hayatımda daime şahit oldum. Neye inanırsak, o gerçek olur

İtibar Puanı
    846
    aynen.. zaten ruyalarimizdada bu gercek var... ruyayi iyi veya kötu sonuclandirmak bizim elimizde.. Rabbim aslinda kullarina okadar guzel gucler mucizevi seyler vermiski biz kullari farkinda degiliz..

İsYaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    1765
    Çok güzel ve verimli bi çalışma olmuş. teşekkürler.
    gerçektende rüya konusunda yorumlar çok önemli. siz siz olun gördüğünüz ve sizi etkileyen rüyalarınızı negatif enerjili kişilere anlatıp yorumlamalarına izin vermeyin.
    ve şu rehber rüyalar konusunda katılıyorum zaten rüyanız bilinçaltı rüyası değilse sizi gün içinde hep kendi içine çekmeyi başarıyor.

+ Konuyu Cevapla