rüyaların unutulmasının başka sebepleri de vardır ;psikolojinin bozukluğu,aklın karışıklığı,moral bozukluğu
İbn-i Sîrîn: Bir kimse rüya görmüş ama gördüğünü unutmuşsa, tabirci ondan elini herhangi bir uzvunun üzerine koymasını istemelidir. Elini hangi uzvuna koyarsa şöyle tabir edilir:
Başına koyarsa, dağ görmüştür
Alnına koyarsa, tepe veya arazi görmüştür
Gözüne koyarsa, tuzlu suyu olan çeşme veya pınar görmüştür
Burnuna koyarsa, dağın eteklerini görmüştür
Yüzüne koyarsa, yeşillik veya çayır görmüştür
Dişlerine koyarsa, tatlı suyu olan çeşme veya pınar görmüştür
Kulağına koyarsa, mağara görmüştür
Bıyığına veya sakalına koyarsa, çimenlik görmüştür
Elini boğazına sokarsa, suyolu veya yeraltı yolu (tünel) görmüştür
Elini göğsünün veya kalbinin üzerine koyarsa, mescit veya herhangi bir ibadet yeri görmüştür
Karnına koyarsa, nehir/akarsu görmüştür
Göbeğine koyarsa, sınır görmüştür
Cinsel organına koyarsa, meyhane görmüştür
Omzuna koyarsa, köşk veya manzara görmüştür
Bileğine koyarsa, ağaçlık görmüştür
Parmaklarına koyarsa, hurma ağacı görmüştür
Sırtına koyarsa, çöl görmüştür
Böğrüne koyarsa, yatak veya yatak odası görmüştür
Makatına koyarsa, temizleyici veya yok edici bir şey görmüştür
Kalçasına koyarsa, yeşil bir direk veya büyük bir ağaç görmüştür
Dizine koyarsa, uçurum görmüştür
Baldırına koyarsa, semeresiz ağaç veya direk vb. şeyler görmüştür
Topuğuna koyarsa, küçük tepe görmüştür.
Hz. Danyal (a.s): Rüya görüp de unutmanın dört sebebi olabilir; çok günah işlemek, inancın zayıflığı, insanın doğasındaki değişiklikler ve bu doğadaki dengenin bozulması.
Konu Mira tarafından (17-02-2010 Saat 12:42 ) değiştirilmiştir.
rüyaların unutulmasının başka sebepleri de vardır ;psikolojinin bozukluğu,aklın karışıklığı,moral bozukluğu
Bismillahir'rahmanir'rahim
"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
rüyaların maneviyatla ilgisi olduğu kadar psikoloji ile de ilgisi vardır...fairyy adlı arkadaşıma katılıyorum.özellikle inanç zayıflığına bağlanması yanlış olur diye düşünüyorum...
güzel paylaşım.. peki rüyayı hatırlamanın hikmeti nedir? ben cok rüya görüyorum en ince ayrıntısına kadar unutmam. küçükken gördüğüm rüyaları bile hatırlıyorum![]()
∂üηуα вιя güη∂üя, σ ∂α вυgüη∂üя!
bende genelde unuturum günah işlemek dedıgınde uzuldum bır an
ama gercekten moralım bozuk ve pskolojım de bozuluyo 3 yıldır kaldıgım ortalmlardan dolayı
ama sabah uyandıgımda kımseyle konusmadan hemen ruyamı dusunursem ne gördugumu hatırlıyabılıyorum
ama konusursam cok az hatırlıyorum
bazen hatırlamak ıstemıyorumda rüyalarım genelde cıkıyo
ve ben o gun ruyamda kırmızı görmussem mutsuz bır sekılde beklıyorum kımle kavga yapacam acaba dıye
camur görmussemde cok üzülüyorum
kesın bır belaya bulasaca basıma bır iş gelcek ddıye
kısacası her ruyayı hatırlamak bazen de ıyı olmuyo
bazıularını gercekten unutmak ıyı![]()
Bende rüyalarımı sık sık unutuyorum,bunun sebebi uyku düzensizliğimiş.İnancın zayıflaması ve günah işlemesi ile paralel olduğunu zannetmiyorum.Çünkü gece uykularımda gördüğüm rüyalarımı hatırlıyorum.![]()