-
Tarot Ustası Olma Yolunda Misyon,Hizmet ve Etik Değerler
Misyonumuz
Bir Tarot çalışanı olarak misyonumuz ; Allah (c.c.) izni ile yine Allah (c.c.) bilgisine Tarot kartları aracılığıyla danışarak , bize sorularını sunan insanlara en net ve öz bilgileri , abartmadan , süslemeden geri bildirimde bulunarak doğru seçim yapmalarına ve geleceklerini , mutluluklarını inşa etmelerine yardımcı olmaktır. Allah (c.c.) izni ile yine Allah (c.c.) bilgisiyle diyoruz çünkü sorularımızı böyle soruyoruz ; ‘’Allah (c.c.) ım biz kulların şu konuda muallakta kaldık , şüphesiz sen Alimsin , sen gaybın sahibisin , sen her şeyi bilirsin bize sorumuzun cevabını ............ adını verdiğim şu Tarot kartlarıyla bildir. ‘’
İnsanlar sorularının cevabını , bir şeyin hayırlı olup olmadığını öğrenmeyi istihare namazıyla da Allah (c.c.) ‘dan isteyebilirler , bizce Tarot bunu yapamayanların veya daha detaylı bilgi isteyenlerin aracıdır.
Kişiye , Ailesine ve Topluma Hizmet
Bir Tarot ustası kişiye değil , soruya odaklanmalı , gerçek bilgiyi aramalıdır. Gerçek insanı özgürleştirir. Gerçek – doğru bilgi insanların hayatlarında doğru seçim yapmalarını sağlar , doğru seçimler ise mutlu bir geleceği inşa etmelerini sağlar , ki bundan kişide , aileside , toplumda faydalanır.
Yanlış seçimlerden ise kişide , aileside , toplumda zarar görür. Bu bilinçte olan Tarot ustası kişiye hizmet ederken , ailesine , ve topluma hizmet ettiğini unutmamalı , işini ciddiyetle ele almalıdır. Bir kişiye yanıt verirken , birçok kişiyi etkilediğinin farkında olan Tarot ustası iyi kalbi ile sorulara ve müşterisine sevgiyle yaklaşmalı , kişinin durumundan , ekonomik , sosyal konumundan etkilenmemeli ve çalışma prensiplerinden ödün vermemelidir. Yani karşınızdaki kişi basit bir oduncuda olsa , Kralda , bakanda olsada aynı saygı , ilgi ve hassasiyetle karşılanmalı , soruları aynı ilgi ve dikkatle ele alınmalıdır.
Tarot Ustası Asla Yargılamaz
Tarot ustası karşısındaki insanı asla yargılamamalıdır. Allah (c.c.) ‘ın yöntemleri çok gizemlidir. Yanlış görünen seçimler aksine doğruyu ve güzeli oluşturabilir. Vaktin birinde eski Anadolu’daki şehir devletlerin birinin kralı övünerek generaline karısının dünyadaki en güzel kadın olduğunu söyledi.Bunu kanıtlamak için karısını yıkanırken görmesine izin verdi. Ama kraliçe generalin kendisini gözetlediğini biliyordu. Generale gitti ve dedi ki ; ‘’ beni gördüğünü biliyorum , şimdi bunu izniyle yaptığın kralı öldüreceksin ve benimle evleneceksin yoksa ben seni öldürteceğim’’ Generalin fazla seçim şansı yoktu ve kralı öldürüp , kraliçe ile evlendi. Bundan sonrasında ise şehir devletin altın devri başladı ve herkes mutluluk , zenginlik , refah içinde yaşadı. Ama bunun için generalin kralı öldürmesi gerekiyordu , böyle yazılmıştı ülkenin kaderi.
Tarot çalışmalarına başladığınızda evli erkeklerin sevgilim olacak mı ? diye sorduğuna , evli kadınların kocalarından başka bir erkekle ilgili geleceklerinin ne olduğunu sorduklarına şahit olabilirsin , ama asla asla insanları yargılamamalısınız. Tarot ustası insanların kaderini yazmamıştır , bu nedenle kimseyi yargılayamaz , özgür seçimini ve isteklerini doğru bulmadığı için kimseyi suçlayamaz.
Evrim günümüzdeki canlıları şekillendirmiştir. Kaplanın güzelliği , köpekbalığının zarafeti ve gücü binlerce yıllık evrim sonunda oluşmuştur. Yaşanan evrim sürecinde bazı canlılar yeryüzünden silinip gitmiştir. Ama kimse evrimi suçlayamaz , kaplan neden böyle yada köpekbalığı neden bu kadar saldırgan diyemez.Ayni şekilde Tarot çalışanı da karşısındaki kişiyi , yaptığı seçimleri , sorularını , istediklerini , yaptıklarını yargılayamaz.
Gerçeği Söylemek
Tarot ustası her zaman gördüğü gerçeği abartmadan açık ve net olarak söylemelidir. Karşınızdaki kişinin etkisi altında kalmamalısınız. Gördüğünüz ölüm bile olsa uzatmadan , yumuşatmadan gördüğünüzü söylemelisiniz. Sadece kartlarda gördüğünüzü söylemeye odaklanırsanız , bilgi gözlerden , beyine , kalbe oradan da doğru kehanet olarak dudaklarınızdan akacaktır. Böylece dudaklarınız kehanetin , gerçeğin , tanrısal bilginin insanlara dağıldığı bir çeşme olacaktır. Ki böylece Tarot ustası görevini tamamlar , zira Tarot ustası sadece mesajı taşıyandır , Allah (c.c) ‘ın kulunun sorusuna cevabı ileten bir araçtır.
Tıpkı kardeşini öldüren Kabil’de olduğu gibi Allah ( c.c.) haberci olarak kargayı gönderdi , karga yeri eşeledi ve Kabil kardeşinin cesedini ne yapacağını öğrendi.
Tarot ustası sadece mesajı , bilgiyi taşıyan karga dır.
Vaktin birinde bana Tarot baktırmak için bir çift geldi. Erkek esmer ve oldukça iri yarı bir adamdı , daha çok bir çok suçtan hüküm giymiş bir mafya patronuna benziyordu. Kim bilir ? belki de öyleydi , Tarot çalışırken bir çok farklı insanla karşılaşırsınız. Kadın kocasına bakarak bana sordu ‘’ Kocam beni aldatıyor mu ? ‘’ Günümüzde sayıları hızla artan , sanatın ciddiyetinden , misyonumuzdan habersiz bir Tarot çalışanı bu durumda hemen ‘’ yok öyle bir şey ! ‘’ deyip işin içinden çıkardı. Ama ben sanatına saygısı olan bir Tarot çalışanı olarak , kartları açtım ve baktım , çıkan yanıtı yüzlerine okudum ; ‘’ Evet aldatıyormuş ‘’
Karşınızdaki kişi anneniz yada kız kardeşiniz , veya karınız bile olsa Tarot Ustası kişiliğinize bürünerek , gereksiz duygulanma , ve endişelenmeden uzak durmalısınız. Gördüğünüz iyide olsa , kötüde olsa eksiltmeden , azaltmadan doğruyu söylemelisiniz.
Konu Mira tarafından (17-02-2010 Saat 08:22 ) değiştirilmiştir.
Bu Konu İçin Etiketler