NASIL yani? musluman adam tevrat okuyarak nasıl dılek diliyor anlamadım
23. Mezmur 176 defa her dilek için okunur. Türkçe olması farketmez. Aslı Aramicedir. Ama yazılışınıda okunuşunuda bulmak zordur.
Bereket için Yasanın Tekrarı 28 Bölüm 1-14 ayetler 39 defa hergün okunur. Çok etkiliir.
Bu konuda meraklı arkadaşlar varsa bu başlıkta yardımcı olurum.
Talmud veya Kabbala ile ilgisi yoktur.
NASIL yani? musluman adam tevrat okuyarak nasıl dılek diliyor anlamadım
Bende çok şaşırdım,biz müslümanız tevratı okuyup dilek dileyeceğimize kuranın ayetlerinden faydalnmamız bize daha çok yakışmazmı.
--------------------
peki bu ayetlerin anlamı nedir
Konu yıllar tarafından (14-06-2009 Saat 19:45 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
tesekkurler bu cok guzel bır konu ıste..tevratın cok buyuk majıkal bır tıtresımı var..kesnlıkle ıse yarayacgını duusnuyorum hatta bılıyorumbunlar dısında var mı=)=)=)
"özne olmayı bırakıp zamir oldum, edat oldum, yüklem oldum; ama senin gibi ask ile ihanet arasına bağlaç olmadım asla!!!
tabi ki musluman adam kuranı okumalı ama olaya şu yoldan da bakmak gerek.
biz müslam olarak amentu bilahi....duasını okuyoruz.. burda peygamberler ve onların getirdiği kitaplara iman ettiğimizi bildiriyoruz...
şimdi bu bağlamda baktığımızda bence her nekadar değiştirilmiş olsalarda müslüman biri tevrat ve incil de okumalı.
ama dilek, büyü için ne bu kitapları nede kuranı kerimi..değil..
bu kitaplar rabbımızın şefaatinin temsiliyeti olarak mubareklere gelmiştir.
her kutsallığı dileklerimize alet etmek şık olmaz. abartı olur.
ama okumalı incil ve tevratı kendi dinini birgün savunması gerekirse bilinçli olarak savunur.
evet benimde çoooook büyük sıkıntılarım var.
birsüreç ve kavrularak geçiyorum.
bence rabime duaların engüzeli ile dua etmek makbuldur..
en kabul edilen ve güzel dua kalpten gelendir.
ve allah herzaman işitendir.
allah bize şah damarımızdan daha yakındır. belkide sadece dileğimizin gerçekleşmesi için gereken saat gelmemiştir.
muhammedi a.s yüzü suyu hürmetiine allah dualrımızı kapı kapı gezdirmeden kabul eylesin.....
MeSaJı OkUyOrSuNuZAma hiç RaP vermiyoRSUNUZ..
AmA Bu HaKsIZlIIk DeĞiL Mi Yaaa............
Tevrat-Tevrah-Torah muharref değil mi ya?
Oradaki ibâreler muharrefse ne yapacağız?
Hz.Rasululah Aleyhisselam Tevrat ve İncilden bir ayet duyduğunuzda ne inkar edin ne kabul edin, çünkü eğer Allahu Tealanın ayeti ve inkar ederseniz kafir olurusunuz, ama değil ve Allahın ayeti derseniz Allaha ayet isnad etmekten kafir oluesunuz buturmuşlardır.
Hz. Ömer İbrâniceden(Tevratın aslı ibranicemi Aramicemi artık orasını bilemiyorum, Hz.İbrahim Süryanice Konuuşurmuş, Oğullarıda, ama bugünkümüdür çok mu farklıdır orasınıda bilemiyorum) Tevratı arapçaya tercüme edip okuduğunda Hz.Peygamber "Size sizin kitâbınız yeter!" buyurmuşlardır.
Birde Tevratın aslı 1 milyon ayet diye geçer kitaplarda.
Bu konuda kaynak verirmisiniz Hanımefendi?Birde bir Kitâbın o kitâb olması için orjinal dili gerek, meselâ tevrat-tevrah-torah ibrânice mi aramice mi?
Hangi dilde nazilse öyle olması gerek.
Meselâ incil arâmice, ama arâmice bir tane incil nüshası yok.
Barnabas ilncili bulundu arâmice,
Dünya tarihinde ilk arâmice incil bulundu, ama onuda hristiyanlar kabul etmiyor.