+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa
1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Tevrat'ta Allah Korkusu

DENIZEROS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    89

Tevrat'ta Allah Korkusu

TEVRAT'TA ALLAH KORKUSU

Ama Rab Kendisi'nden korkanları sonsuza dek sever... (Mezmurlar, 103:17-18)

Bilgeliğin temeli Rab korkusudur, O'nun kurallarını yerine getiren herkes sağduyu sahibi olur. (Mezmurlar, 111:10)
    Rab'be korkuyla hizmet edin, titreyerek sevinin. (Mezmurlar, 2:11)

Ne mutlu Rab'den korkana, O'nun yolunda yürüyene! Emeğinin ürününü yiyeceksin, mutlu ve başarılı olacaksın. Rab'den korkan kişi böyle kutsanacak. (Mezmurlar, 128:1-4)

Allah korkusu, doygun ve dertsiz bir yaşama kavuşturur. (Süleyman'ın Özdeyişleri, 19:23)

Kendini bilge biri olarak görme, Rab'den kork, kötülükten uzak dur. Böylece bedenin sağlık ve ferahlık bulur. (Süleyman Özdeyişleri, 3:7-8)

. Allah'ınız Rab sizden ne istiyor? Yalnız şunu istiyor: Allah'ınız Rab'den korkun, O'nun yollarında yürüyün, O'nu sevin; bütün yüreğinizle, bütün canınızla O'na kulluk edin... (Yasa'nın Tekrarı, 10:12-13)

Allah'ınız Rab'bin ardınca yürüyün, O'ndan korkun. Buyruklarına uyun, O'nun sözüne kulak verin. O'na kulluk edin, O'na bağlı kalın. (Yasa'nın Tekrarı, 13:4)

Rab korkusu paktır, sonsuza dek kalır. (Mezmurlar, 19:9)

Musa... "Allah sizi denemek için geldi; Allah korkusu üzerinizde olsun, günah işlemeyesiniz diye." (Mısır'dan Çıkış, 20:20)

Yaşadığınız sürenin güvencesi O'dur. Bol bol kurtuluş, bilgi ve bilgelik sağlayacak. Halkın hazinesi Rab korkusudur. (Yeşaya, 33:5-6)

"Bu kitapta yazılı Yasa'nın bütün sözlerine uymaz, Allah'ınız Rab'bin yüce ve heybetli adından korkmazsanız, Rab sizi ve soyunuzu korkunç belalarla, büyük ve sürekli belalarla, ağır, iyileşmez hastalıklarla vuracak. (Yasa'nın Tekrarı, 28: 58-59)

Yeşu, "Bunun için Rab'den korkun, içtenlik ve bağlılıkla O'na kulluk edin" diye devam etti. (Yeşu, 24:14)

Herşeye egemen Rab'bi kutsal sayın. Korkunuz, yılgınız O'ndan olsun. (Yeşaya, 8:13)
    Allah'ınız Rab'den korkun, O'na kulluk edin. O'na bağlı kalın ve O'nun adıyla ant için. (Yasa'nın Tekrarı, 10:20)
    . Allah'ınız Rab'bin buyruklarına uyun. Yollarında yürüyün, O'ndan korkun. (Yasa'nın Tekrarı, 8:6)

Yaşamınız boyunca siz, çocuklarınız ve torunlarınız, size verdiğim bütün kurallara, buyruklara uyarak Allah'ınız Rab'den korkun ki, ömrünüz uzun olsun. (Yasa'nın Tekrarı, 6:2)

Övgüler sunun Rab'be! Ne mutlu Rab'den korkan insana, O'nun buyruklarından büyük zevk alana! (Mezmurlar, 112:1)

Ey sizler, Rab'den korkanlar, O'na övgüler sunun!... (Mezmurlar, 22:23)

Kutsallar topluluğunda Allah korku uyandırır, çevresindekilerin hepsinden ulu ve müthiştir. (Mezmurlar 89:7)

Dostuyum bütün Senden korkanların, koşullarına uyanların. (Mezmurlar, 119:63)

Keşke benden korksalardı ve bütün buyruklarıma uymak için her zaman yürekten istekli olsalardı! O zaman kendilerine ve çocuklarına sürekli iyilik gelirdi. (Yasa'nın Tekrarı, 5:29)

... ebeler Allah'tan korkan kimselerdi... Ebeler Kendisi'nden korktukları için Allah onları ev bark sahibi yaptı. (Mısır'dan Çıkış, 1:17, 21)

Ûs ülkesinde Eyüp adında bir adam yaşardı. Kusursuz, doğru bir adamdı. Allah'tan korkar, kötülükten kaçınırdı. (Eyüp, 1:1)

Dağlar Rab'bin önünde titrer, erir tepeler. Yer sarsılır önünde. Dünya ve üzerinde yaşayanların tümü titrer. (Nahum, 1:5)

Krallığımda yaşayan herkesin Daniel'in Allah'ından korkup titremesini buyuruyorum... (Daniel, 6:26)
    insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar. Tıpkı rüya esnasında aslında yatağımızda hareketsizce yattığımıza ihtimal veremiyeceğimiz gibi... Azrail öldürmeden ölebilmeliyiz...

İtibar Puanı
    10
    ben bir müslümanım.. ancak bu yazılanlar çok güzel... sadece aklıma bir şey takıldı bunu bizim dinimizdede söğlerler. ALLAHTAN KORKUN DİYE. amacım bir dini eleştirmek değil sadece düşüncem şAyet yanlış ise düzeltmek. rabden korkamıyorum ben. çok seviyorum ancak korkamıyorum. korkmayı da anlayamıyorum. insan adaletli ve güzel olandan korkmalı mıdır?

İtibar Puanı
    89
    korkmayan insan gevsek davranabilir bagzi konularda ...

korkan insan taviz vermicektir ... zaten gercekten korkuyorsa istese de istemese de aklindan bile geciremicektir yasak olan bi seyi

ayriyetten korkan insan baskalarindan asla korkmicaktir

parasizliktan , gelecek korkusundan , toplumun ne dedigeinden vs de korkmicaktir ... basi dik ve cesur olucaktir !!

cunku Allah emrediyor Ancak benden korkun diyor !!!

sadece sevmekle tum bunlar mumkun olmicaktir !!!!
    insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar. Tıpkı rüya esnasında aslında yatağımızda hareketsizce yattığımıza ihtimal veremiyeceğimiz gibi... Azrail öldürmeden ölebilmeliyiz...

İtibar Puanı
    10
    bak işte ben buna katılmıyorum. korkan insan gizlice içinde kin beslemez mi? tam teslim olamaz gibime geliyo allaha. bende korkrım ama bazı tanıdıklarımın korktuğu ibi değil. beni yaratanı anlamamaktan korkarım. vaad edilen cenneti kaybetmekten dolayı korkmam. zaten o ben onu seversem o da beni sever. ben sevmesemde seviyor beni. bir sürü nimetler vermiş bize. bana ihsanda bulunandan nasıl korkabilirim?
    --------------------
    allah beni affetsin onun sözlerine muhalefetlik için söğlemiyorum bunları... sadece anlayamıyorum.. şayet sözlerimde incitici bir unusur varsa senden de özür dilerim...
    Konu leyla58 tarafından (07-09-2008 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

İtibar Puanı
    89
    Herşeyden önce iyi bilinmelidir ki, Allah korkusu birtakım cahil insanların sandıkları gibi, yalnızca peygamberlere ya da evliyalara has özel bir üstünlük değil, tüm iman edenlerin kalplerinde taşıdıkları ve diğer tüm insanların da taşımaları gereken bir duygudur. Çünkü Allah Kuran'da Kendisi'nden korkulmasını emretmiştir

Tüm insanları Allah yaratmıştır ve onları kendilerini bilip tanıdıklarından kat kat daha iyi bilip tanır. Herkesin kalplerinde gizli olanı, gizlinin de gizlisini bilir. Nefsinin insana ne tür vesveseler verdiğinden, ne tür oyunlar oynayacağından da çok iyi haberdardır. Çünkü nefsi yaratan, ona -imtihan için- sınır tanımaz kötülüğünü ve bu kötülükten sakınmayı ilham eden Allah'tır. Şeytanı da imtihan ortamının bir parçası olarak yaratmış ve ona bu amaç doğrultusunda birtakım özellikler vermiştir.

Allah korkusu ise bu imtihan ortamında müminin en büyük dayanağı olacaktır. Çünkü Allah korkusu kişiyi her an Allah'ın istediği gibi davranmaya, O'nu hoşnut etmeye çalışmaya, şeytanın ve nefsinin isteklerinden sakınmaya, onların hile ve oyunlarına karşı uyanık ve tedbirli olmaya sevk edecektir. Bu da, insana kendi sınır tanımaz isteklerini uygulatmaya çalışan nefsin ve şeytanın hiç işine gelmeyen bir durumdur.
    --------------------

Allahtan korkmak bi bakima onu ne kadar sevdiginin de gostergesi oluyor ...

ondan korkmuyorsan yasaklardan siddetle sakinacagina dair bir emniyet vermemis olursun ...

kor sevgi gibi geliyo bana ...

en sevdigim kissalardan biri olan Yusuf AS in kissasinda gectigi gibi :

onunla birlikte olmak isteyen kadinla Yusuf AS da birlikte olmak istemistir

o da onu arzulamisti diyor Allah

ancak Allah korkusu ustun geldiginden dolayi o utanmaz kadina yanasmamistir bile ...

yani sadece Allah sevgisi olsa bu gibi seyler kolaylikla goz ardi edilebilir

ve din yalnis ta kavranabilir ... Allah korusun ...
    Konu DENIZEROS tarafından (07-09-2008 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

OsmanlıBatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    16
    Algılayamadığın şeyden korkamazsın!

Ne kadar tanıyorsun ne kadarını idrak edebildin.Eğer Allah denildiğinde aklına somut herhangi bir şey geliyorsa tabiki korkamazsın.Kardeşim önce burayı çözmen lazım.Allah'ı ve büyüklüğünü tefekkür ile idrak etmeye başlayabilirsin.

Ayrıca günahlardan sakınmakta Allah korkusundandır.Allah'tan korkun denildiğinde aynı zamanda günahlardan sakının anlamına gelir.Ben bu anlamı çıkartmıyorum.Bu anlama gelir.Eğer

Üstünlük takva ile ise,

Fazilet hissi de Allah korkusundandır.

O halde, Allahtan en çok korkan günahlardan en çok sakınan takvalıdır.

Bilmem anlatabildim mi?

Selam ve dua ile,
    La Tahzen! İnnallahe Meana !

Üzülme! Allah (Müminlerin) Yanımızda !

İtibar Puanı
    10
    BEN kendimde şunu farkettim. ALLAHTAN korkmayı kendime neden yakıştıramadığımı.. çünkü farklı inançlara sahip ne kadar insan tanıdıysam çoğu allahtan korktuğunu söğleyip bu korkuya zıt fiilatlar işliyor.. ben allahtan korkuyorum dersem onlar gibi olurum diye düşünüyorum ve bu yüzden red ediyorum.. psikolojık bir durum ..

İtibar Puanı
    89
    Alıntı OsmanlıBatu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Algılayamadığın şeyden korkamazsın!

Ne kadar tanıyorsun ne kadarını idrak edebildin.Eğer Allah denildiğinde aklına somut herhangi bir şey geliyorsa tabiki korkamazsın.Kardeşim önce burayı çözmen lazım.Allah'ı ve büyüklüğünü tefekkür ile idrak etmeye başlayabilirsin.

Ayrıca günahlardan sakınmakta Allah korkusundandır.Allah'tan korkun denildiğinde aynı zamanda günahlardan sakının anlamına gelir.Ben bu anlamı çıkartmıyorum.Bu anlama gelir.Eğer

Üstünlük takva ile ise,

Fazilet hissi de Allah korkusundandır.

O halde, Allahtan en çok korkan günahlardan en çok sakınan takvalıdır.

Bilmem anlatabildim mi?

Selam ve dua ile,

ne guzel yazmissin

ancak alim olanlar geregi gibi korkabilir diye Allah dikkat cekiyor Kuranda !

yani tefekkur edip, Allahi azaplandiran, cezalandiran, zelil eden ve tuzaga dusuren gibi sifatlariyla da iyice tanimaliyiz !

carpediembaby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    12
    Alıntı leyla58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bir müslümanım.. ancak bu yazılanlar çok güzel... sadece aklıma bir şey takıldı bunu bizim dinimizdede söğlerler. ALLAHTAN KORKUN DİYE. amacım bir dini eleştirmek değil sadece düşüncem şAyet yanlış ise düzeltmek. rabden korkamıyorum ben. çok seviyorum ancak korkamıyorum. korkmayı da anlayamıyorum. insan adaletli ve güzel olandan korkmalı mıdır?
    Korku olgusu farklı. Onu sevmeden ve O'nu tanımadan ondan korkmazsın. Ayrıca burada korku şahsın iman durumuna veya imansızlık durumuna göre şekil değiştirmektedir.

İnanan iman etmiş müminin Rabbinden korkusu O'nun sevgisini kazandın mı acaba? Ya kazanamadıysam? Ya Rabbim benden yüz çevirirse?Ya bu davranışım hoşuna gitmediyse?Ya Rabbime yakınlaşamazsam?Ya Rabbime karşı eksik ibadet yerine getirirsem? Ve benzeri şeklindedir. Yani Onun sevgisini ve onun nezninde değerli olup olmadığı konusunda değerini yitirip yitirmediği konusundaki kaygılardan oluşmaktadır.

Ama orta yolu tutmuş iman etmiş birinin korkusu ise çeşitlenmektedir. fazla inançlı Müminin korkularına ek olarak orta yolu tutmuş inançlı insan ise günahlarından ötürü korkar azap çekmekten korkar.Cehennem ateşini tatmaktan korkar.

İman etmemiş kafir ise...Bir tarafı iman etmediği için zaten korkmaz Allahtan Allahı tanımamakta ısrarcıdır. Fakat bi yanıda korkar çünkü ya varsa ya gerçekse ya o ebedi azap gerçekse diye Rabbinden korkar...

Şimdi siz burada hangi tanıma uyduğunuz konusunda kendiniz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Ayrıca Allah en doğrusunu daha iyi bilir. Benim Allah'tan korkma konusundaki sizin takıldığınız husus konusunda yorumum budur. Umarım faydam dokunur. Sürçilisan ettiysmede affola.

PUNKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İtibar Puanı
    38
    Güzel bir paylaşım teşekkürler...

+ Konuyu Cevapla