| | #1 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Dec 2007 Bulunduğu yer: Kartaca Yaş: 28
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Umreye Gitmek Umreye gitmeye niyetlendim bir ara ama çevremdekiler gitme gideceğine o parayı etrafındaki fakirlere dağıt aynı veya daha fazla sevaba girersin dediler.Sizin fikriniz nedir? |
| | |
| Reklamlar |
| | #2 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008 Yaş: 28
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | bunu diyen kişiler fakirlere yardım ediyorlar mı? dini inançları nasıl? münkir yada münafıklık alameti taşıyorlar mı? şahitlikleri şer'en geçerlimi? sorular sorular sorular, niyetini etmişsen dönme derim ama durumu cidden çok kötü bir fakir görürsen allah için yardım et bence, kabeyi resulullahı ziyaret etmek parayla değil nasiple kaç zengin gördüm cidde den geri çevrildiler ama gidersen bizler için dua et, ilk yorumu yaptığım için bana torpil geç |
| | |
| | #3 |
| Üyelik tarihi: Oct 2006 Bulunduğu yer: istanbul Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 5 ![]() | Git tabiiki bu konuda yoruma gerek bile yok. |
| | |
| | #4 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 33
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | oruhu tasıyorsan git biran önce derim herkese nasip olmaz umrede hacda |
| | |
| Reklamlar |
| | #5 |
| Üyelik tarihi: Mar 2008
Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Umreye gitmek yerine bu parayla başka bir hayır yapmak daha faziletli değil midir? Umreye gitmek veya umre parasıyla hayır yapmak arasında tercih yapmakta insan serbesttir. Dilerse bu parayı tasadduk eder dilerse umreye gider. Bundan dolayı hiç kimse kınanamaz. Ancak hangisinin daha faziletli olduğu konusuna gelince, bu durum şartlara göre değişir. Bazı zaman olur ki, küçük bir miktar para tasadduk etmek bir hayat kurtarır veya buna benzer bir fayda sağlar. Bu durumda tasadduk etmekten dolayı daha fazla sevap kazanabilir. Bazı insanlar da umreye gittiklerinden dolayı girdikleri manevi atmosferle daha fazla hayır yapabilir. Umreye gitmese belki o manevi atmosferi hissedemeyerek fazla hayır hasenat yapamayabilir. Bundan dolayı hangisi daha faziletlidir sorusuna kesin bir cevap verilemez çünkü bu durum şartlara göre değişiklik arzeder. Dikkat edilmesi gereken bir husus ise; Umre sünnettir. Bir kimse umreden dolayı bir vakit namazını kazaya bıkramak zorunda kalsa umreden kazanacağı sevapla, o namazın kazaya kalmasıyla kaybettiği sevabın yerini dolduramaz. Bu durumda bir vakit dahi olsa umreden dolayı kazaya kalacak olsa bu kimse zarar etmiştir. Bu durumda umreye gitmeyi çok arzu eden kimselerin umre parası kadar da hayır yapıp öylece umreye gitmesi en uygun olanıdır denilebilir. Bu cevap alıntıdır.. Faydalı olabilicegini dusundum x) |
| | |
| | #6 |
| -YASAKLI- Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | b£nce umreye gitmelisiniz.oradaki dua başka nerede kabul oluyorki umrede peygamber efendimizin s.a.v manevi huzurunda hem kedine hemde sevdiklerine ve çevresinde tanıdıgı fakirlere dua etmesi daha dogru olur. müminin mümine yaptıgı duadan daha kıymetli ne vardır. slmlar bnide duada unutmayın. |
| | |
| | #7 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | 1.gidecek durumun yoksa zaten şimdi gitme paranı biriktir yetene kadar 2.gidecek durumun var ve sen hiç gitmemişsen git 3.gidecek durumun var ve sen daha önce gittiysen bu kez gitmeyip bir fakire yardım etmelisin....ama tekrar gidersende çok sevap alırsın.içinden nasıl yapmak geçiyorsa öyle yap derim ben.
__________________ |
| | |
| Reklamlar |