Ay hilal şeklinde iken bir bez veya deri parçası üzerine muid adı yazılır.Bu yazılan bez veya deri rüzgarı bol olan bir yere asılır.124 sayısı ile geri gelmesi istenen kişinin adında kaç harf varsa çarpılır çıkan rakkam miktarınca muid adı zikredilir.Allahtan o kişinin geri gelmesi dilenir muid zikrine kişi dönene kadar ara ara devam edilir. Giden kişi gittiği yerden kısa zaman içinde geri gelmiş dönmüş olur.
Yine etkiyi arttırıp giden kişinin geri dönmesini çabuklaştırmak için camii adının da zikredilmesi çokca fayda getirir.(
Şems'ül maarif'den bilgiler.)
evet bende anlamadım,
arabi aylar hangıleri bilen varmı
arabi ay ay takvimine göre belirlenen aydır. yani 28gün olarak bir ayı esas alırsınız.ayın ilk büyümeye başladığı gün başlar arabi ay da ve arabi ayın ilk günü o kabul edilir. böylede ay tekrar kararana kadar 28gün geçer.şu an tam anlatamadım belki hangi gün ayın kaçına denk gelir sizin için açıklayıcı olmadı ama bazı sitelerde(şimdi isim vermek istemitorum) -mesela namaz vakitleri veya hava durumu veren sitelerde- ay takvimini de gösterir. oradan arabi ayın kaçındayız bulabilirsiniz.
--------------------
balıkçı tanıdığınız varsa ona da sorabilirsiniz onlar da iyi takip ediyorlarmış.
mesela buayın 26sı ayın en karanlık olduğu zaman yani arabi ayın son günü. 11i ise arabi ayın ortası yani en aydınlık olduğu zaman(dolunay). ajandamda böyle gösteriyordu.
Konu Dileğim tarafından (08-03-2009 Saat 15:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
Sevgim destan nefretim katliam olur...
yaaa arkadaslar şuanda doğrumu yapıorum bilmiorum ama kendimce bi çıkış yolu olsa gerek bu yaptııım günah olduğunu bile bile yapıcam yapmak zorundayım yani bu konuyu biras daha açarmısın örnek vererek yani ismini ebced e göre çarpıcaksınız diosunuz 124 ile nasıl oluor
--------------------
mesela ebced tablosu olmazmı sonuçta herkes bilmior bu nu yani a nın karşılı rakam nedir b nin kisi nedir sonra bunları birbiriyle toplayıp 124 le mi çarpices nasıl olcak gerçekten ihtiyacım olan bi durum çünkü 5 oldu ayrılalım sözlümden gerçekten acı çekiyorum ve hayatım hiç böyle bir duyguyla karşılaşmadım ben allah kimsenin başınada vermesin cvp larsanız şimdiden teşekkür ederim
--------------------
biri beni duyuyormu acaba bu konuyu biraz daha açabilirmiyiz mümkünkü harfin sayısını nasıl bulucas
Konu Phoneixu tarafından (21-04-2009 Saat 04:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlar Birleştirildi
ben çarptım 43.000 li rakamlar çıktı kardeş bir yanlışın var mı açıklasan olayı...bir günde okunmaz bu
ben ebceb hesabini bilmiyom![]()