| | #1 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: Türkiye
Tecrübe Puanı: 6 ![]() | ![]() Uzay biftek ve sıcak metal gibi kokuyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotların uzayın biftek ve sıcak metal gibi koktuğunu anlatmaları üzerine, Dünya’da bu kokuyu oluşturmak için bir kimyager tuttu. İngiliz parfüm firması Omega Ingredients’tan Steven Pearce adlı kimyagerle anlaşan NASA, astronotları eğitmek için aynı kokunun üretilmesini istedi. Uzayın nasıl koktuğuna dair biraz bilgileri bulunduğunu söyleyen İngiliz kimyager de, boşluğa çıkıp uzay istasyonuna dönen ve özel giysilerini, başlıklarını çıkaran astronotların anlatımına göre, hepsinin çok özel kokular hissettiklerini belirtti. Pearce, "Pek çoğu uzayın kızarmış biftek ve sıcak metal, hatta bir tanesi motosiklet kaynağı gibi koktuğunu söyledi" dedi. Pearce’ın bir sanat enstalasyonu için Mir uzay istasyonunun kokusunu yarattığını öğrenen NASA yetkilileri, İngiliz kimyagerden, bir astronot eğitim programı için uzayın kokusunu yeniden oluşturmasını istediler. "Kızarmış biftek kokusunu ürettik, ama sıcak metal zor iş" diyen Steven Pearce, bunun molekülün yüksek enerjili titreşiminden kaynaklandığını düşündüklerini ve bu kokuyu da ekleyeceklerini söyledi. EN SON HABER
__________________ Dönen Dönsün Men Dönmezem Yolumdan. Konu Lucky tarafından (17-10-2008 Saat 23:41 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Reklamlar |
| | #2 |
| Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: İSTANBUL Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | I ıh satışa sunulsa da ben istemiommm.... |
| | |
| | #3 |
| Üyelik tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: Türkiye
Tecrübe Puanı: 6 ![]() | Biftek kokusu mis gibidir. Vegeteryan mısın? |
| | |
| | #4 |
| Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: İSTANBUL Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | Hayır değilim....Biftegi yemeyi tercih ederim kokmayı değil...Benim 'miracle' ım var misler gibiiii |
| | |
| Reklamlar |
| | #5 |
| Üyelik tarihi: Feb 2008
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | bencede yemek koklamak diil D
__________________ ://// dünyada var olan herşey varlıgın yokluk aynasından geçer://// :///yaşamın sırlarını bilseydin ölümğn sırrını çözerdin://bugün aklın var bişey bildiğin yok yarın akılsız neyi bileceksin |
| | |
| | #6 |
| Üyelik tarihi: Sep 2008
Tecrübe Puanı: 1 ![]() | kötü bir kokudur tahminimce |
| | |
| | #7 |
| Üyelik tarihi: Sep 2008
Tecrübe Puanı: 2 ![]() | sicak metal kokusu igrenctir heleki makinadan cikinca o yüzden uzaya gelmiyorum ben siz gidin |
| | |
| | #8 |
| Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: Almanya/Krefeld Yaş: 34
Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Haydi bakalim, uzaydada parfüme muhtac kalacaz demekki..
__________________ Radyo dinlemek icin Tikla ![]() ![]() 3:78 "Onlardan bir zümre vardir, aslinda Kitap'tan olmayan birseyi siz Kitap'tan sanasiniz diye, dillerini Kitap'la egip bükerler. O, Allah katinda olmadigi halde, "Bu, Allah katindandir." derler. Bilip durduklari halde, Allah hakkinda yalan söylerler." |
| | |
| Reklamlar |